Pretparken in Nederland overzicht

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wist je dat er best veel pretparken in Nederland zijn? Het waren er in ieder geval meer dan ik had verwacht. De grote zoals de Efteling kennen we natuurlijk allemaal, maar DippieDoe of Drouwenerzand, daar had ik zelf nog nooit van gehoord. Op deze pagina heb ik de pretparken in Nederland verzameld met daarbij voor wie en waarom je er naartoe wilt. Dat maakt het kiezen van een dagje uit meteen een stuk makkelijker!

Pretparken in Nederland

Hieronder vind je het overzicht van de pretparken in Nederland. Wil je meer weten of de laatste kortingsacties bekijken? Klik dan op de naam van het pretpark.

Groot

Laten we beginnen met de grotere en meest bekende pretparken van Nederland. Deze pretparken staan vol met attracties en zijn daardoor een volwaardig dagje uit. Ook als je niet in de buurt woont. Kaartjes voor deze parken zijn vaak wat duurder, maar ze hebben dan ook meer of grotere attracties dan de goedkopere pretparken verderop in dit artikel.

Kleinere en minder bekende pretparken in Nederland

De kleinere en minder bekende pretparken richten zich vooral op bezoekers die wat meer in de buurt wonen. Je kunt er vanuit het hele land naartoe reizen, maar meestal zijn er dichterbij ook pretparken te vinden met een vergelijkbaar aanbod. Deze parken richten zich vooral op kinderen die op de basisschool zitten of die net beginnen met de Middelbare. Entreekaartjes voor deze parken zijn vaak stukken goedkoper dan van de grotere pretparken.

Waar kun je het beste tickets kopen voor deze pretparken?

Als ik naar een pretpark in Nederland ga zijn er drie verschillende plekken waar ik kijk voor tickets.

Allereerst op tripper.nl. Zij hebben vaak leuke kortingsacties op dagjes uit waaronder pretparken. Ga je met een gezin dan kun je er zo tientallen euro’s mee besparen. Het aanbod is wisselend en varieert van grote tot minder grote pretparken in Nederland en daar buiten.

Heb ik bij Tripper niks gevonden dan kijk ik altijd op de website van het pretpark zelf. Door de tickets vooraf te kopen bespaar je meestal een paar euro per kaartje. Toch weer mooi meegenomen! Bij sommige pretparken zoals de Efteling en Avonturenpark Hellendoorn moet je vooraf de datum van je bezoek reserveren. Zonder deze reservering krijg je geen toegang tot het park. Dat hoeft alleen bij tickets zonder datum erop.

Heb ik dan nog geen leuk uitje gevonden binnen budget dan is het tijd voor de spaaracties van de supermarkten. Voorheen kon je bij de Jumbo sparen voor korting op veel uitjes, maar tegenwoordig het aanbod vrij beperkt. Als de Albert Heijn een spaaractie heeft voor een dagje uit of de Efteling doe wij altijd mee. Maar je kunt de volle zegelboekjes vaak ook op Marktplaats kopen, als je normaal gesproken niet naar de Albert Heijn gaat.

Nog meer pretparken