Menu
Pretparken

Walibi Holland – attracties, fright night en tickets!

Er zijn denk ik maar weinig mensen die Walibi Holland niet kennen of er tijdens hun schoolperiode niet zijn geweest. Zelfs in mijn tijd waren er al schoolreisjes naar toen nog SixFlags.

Naar Walibi ga je natuurlijk voor de achtbanen. Je kunt niet naar dit pretpark zonder een bezoek te hebben gebracht aan Untamed, Goliath, Lost Gravity en de Xpress. Die laatste is nog steeds één van mijn favorieten. Een achtbaan waarin je van 0 naar 90 km/h wordt gelanceerd in 3 seconden, daar kan je mij bij wijze van midden in de nacht voor wakker maken.

Een aantal jaar geleden schreef ik een artikel over Walibi voor jonge kinderen. Hier zal ik later ook nog wat verder op in gaan. Dit is tot op de dag van vandaag één van mijn meest bezochten pagina’s. Waarom? Omdat Walibi Holland toch wel bekend staat als pretpark voor tieners. Denk aan de thrillrides en Fright Nights. Het zijn toch activiteiten voor wat oudere bezoekers.

Maar laten we bij het begin beginnen, waar ligt Walibi?

Waar ligt Walibi Holland?

Walibi Holland vindt je in Biddinghuizen, midden in de polder. Het precieze adres is:

Walibi Holland
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen

Er is een groot parkeerterrein waar vrijwel altijd plek is. Een dagticket om hier te mogen staan kost €9,50. Heb je een Jaarpas dan kan je voor €25 een kaart kopen waarmee je onbeperkt kunt parkeren.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan stopt er op station Harderwijk een Walibi Express (bus 247).

Heb je een elektrische auto dan kan je deze opladen bij één van de 20 laadpalen. Ze zijn niet te reserveren dus vol=vol.

Je kunt ook mensen wegbrengen zonder parkeergeld te hoeven betalen. Hiervoor ga je het gewone parkeerterrein op. Met het parkeerkaartje heb je 1 uur de tijd om weer gratis uit te rijden. Hierna zal je het gewone parkeertarief moeten betalen.

Koop Walibi tickets met korting

De attracties

Denk je aan Walibi dan denk je aan achtbanen. Van de 35 attracties zijn er 7:

 • Goliath
 • Untamed
 • Condor
 • Xpress: Platform 13
 • Drako
 • Speed of Sound
 • Lost Gravity

De Goliath ken je waarschijnlijk wel. Hierbij wordt je naar 46 meter hoogte getakeld om vervolgens vrijwel recht naar beneden te zoeven. Ook de Condor, Xpress en Speed of Sound zijn bekende achtbanen. Deze staan al jaren in het pretpark.

(Relatief) nieuw zijn de achtbanen Lost Gravity en Untamed. Die laatste is in 2019 geopend ter vervanging van de Robin Hood. Het is een hybride-achtbaan, wat betekent dat de baan van staal is maar het “skelet” van hout. Hierdoor heb je het wilde gevoel van een houten achtbaan, maar kunnen de karretjes wel 5x over de kop. Zeker een attractie die je niet mag missen!

Behalve deze achtbanen zijn er nog meer thrillrides. Voorbeelden hiervan zijn de Space Shot die je 60 meter recht de lucht in schiet, de Blast – een bank die alleen maar over de kop gaat – en de Tomahawk die rondjes draait terwijl je heen en weer gaat. Die laatste heb je bijvoorbeeld ook in Duinrell en daar word ik zelf altijd hartstikke misselijk in. Heb jij dat ook?

  Avonturenpark Hellendoorn: tips, attracties, tickets en korting!

Attracties voor jonge kinderen

Het is natuurlijk hartstikke leuk al die thrillrides, maar is Walibi Holland ook een pretpark voor jonge kinderen?

Van de 35 attracties zijn er 10 geschikt voor alle lengtes. Dit zijn onder andere een stoomtrein, auto’s die je zelf kunt besturen en een reuzenrad.

Iets grotere kinderen kunnen bijvoorbeeld ook in de waterattracties en de ronddraaiende theekopjes. Heb je echt jonge kinderen dan zou ik wachten totdat ze wat ouder zijn zodat ze meer kunnen beleven in het pretpark. Walibi noemt zelf de leeftijd 6 jaar, maar bedenk altijd vooraf of je kinderen wel zitten te wachten op al die “spannende” attracties

Walibi Fast Lane

Net als veel andere pretparken werkt Walibi met een systeem om wachttijden te verkorten. Dit heeft de Fast Lane. Je kunt deze tickets kopen op de dag zelf bij Guest Services of online via walibifastlane.nl. Let op dat deze kaartjes alleen geen toegang bieden tot het pretpark, je zult apart entreetickets moeten kopen.

Maar wat doet Fast Lane eigenlijk? Het enige dat dit systeem doet is je wachttijd verkorten. Er zijn verschillende categoriën: brons, zilver of goud. Met brons heb je de normale wachttijd maar hoef je niet fysiek in de rij te staan, met zilver hoef je ook niet in de rij te staan en wordt de wachttijd met 50% verkort, goud verkort de wachttijd met 90% waardoor je nauwelijks hoeft te wachten.

Fast Lane is slechts bij een beperkt aantal attracties te gebruiken:

 • Goliath
 • Condor
 • Xpress: Platform 13
 • Speed of Sound
 • Lost Gravity
 • Crazy River
 • Blast
 • El Rio Grande
 • Space Shot

Ook bij Untamed staat op de website van Walibi Holland dat de Fast Lane optie beschikbaar is. Dat is heel goed nieuws en voor mij een reden om dit aan te schaffen.

Ook op drukke dagen kan dit systeem je veel tijd schelen. Maar daar betaal je natuurlijk ook wat voor.

Overnachten

Je kunt direct naast het pretpark een huisje huren op de Walibi Village. Hier staan vakantiehuizen voor 4 tot 16 personen. Dit maakt het een populair vakantiepark voor groepen jongeren en families.

De prijzen voor een overnachting beginnen bij ongeveer €200 per nacht. Dit is inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark. De huisjes zijn voorzien van bedden- en linnengoed en zijn vanwege de eenpersoonsbedden ook heel geschikt voor vriendengroepen.

Heb je genoeg van de attracties dan kan je een duik nemen in het zwembad of ontspannen in de lounge.

  De 6 vetste achtbanen in Orlando

Fright Nights en andere events

Behalve achtbanen staat Walibi natuurlijk ook bekend om de Fright Nights – met die enge clown. Tijdens dit evenement zijn de attracties geopend en kan je entreekaartjes kopen voor diverse horrorhuizen. In deze huizen loop je door een griezelige omgeving terwijl acteurs je de stuipen op het lijf proberen te jagen. Deze avonden in oktober zijn altijd druk bezocht en erg populair onder jongeren.

Daarnaast worden er gedurende het jaar andere events en speciale avonden georganiseerd. Houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste informatie.

Entreetickets

De goedkoopste manier om tickets te boeken is online. Dat kan bij Walibi zelf of bij één van de bekende ticketwebsites. Als je vooraf je kaartjes koopt krijg je meestal een paar euro korting.

Bestel je 4 kaartjes in 1 keer dan betaal je €100 totaal. Ze kosten dan maar €25 per persoon i.p.v. €33. Ben je van plan om vaker naar Walibi te gaan dan kan je voor €82,50 een Jaarpas aanschaffen. Dit is exclusief parkeren, maar je hebt wel onbeperkt toegang tot het pretpark en je kunt gratis naar de events zoals Fright Nights.

Koop Walibi tickets met korting

Foto’s: Walibi Holland

HANDIGE TIPS & SITES

 • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
 • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X