Home Blog Walibi Holland

Walibi Holland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Afgelopen week waren wij voor het eerst in jaren in Walibi Holland. In die tijd is er een hoop veranderd. Er is een nieuwe attractie bijgekomen en misschien nog wel het meest opvallend: Walibi Fastlane.

Ga jij binnenkort naar Walibi Holland dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zo ga je goed voorbereid en sta je niet, net als veel andere bezoekers, te prutsen bij de attracties.

Door onze voorbereiding konden wij in het eerste uur alleen al 4 attracties bezoeken. En geloof me, dat wil je, want later op de dag worden de wachttijden lang, denk aan 1,5 uur voordat je toegang krijgt tot de wachtrij. Hierna sta je dus alsnog te wachten om in te mogen stappen.

Laten we beginnen met de grootste uitdaging: Walibi Fastlane!

Wat is Walibi Fastlane en hoe werkt het?

Bij de meeste attracties in Walibi Holland kan je niet langer aansluiten in de wachtrij. Dat is in het begin een beetje gek. Want je loopt langs een attractie en bedenkt dan: daar wil ik in. Maar bij de ingang zullen ze je tegenhouden als je geen QR-code hebt.

Om deze te krijgen ga je naar walibifastlane.nl. Hier maak je een account en kan je op de dag van je bezoek je entreetickets koppelen. Doe dit voordat je naar Walibi Holland gaat. Dan heb je net als wij meteen een voordeel. Want veel bezoekers snappen dit systeem niet.

Heel sneu, maar met dit artikel kom jij wel voorbereid bij de attractie.

Wanneer je ticket is gekoppeld kan je gebruik maken van Fastlane.

Je ziet een overzicht van attracties zoals hierboven op het screenshot van mijn telefoon. De tijden die eronder staan zijn de wachttijden. Als je op een attractie klikt kan je een plek in de wachtrij reserveren. Er gaat dan een timer lopen. Je hoeft dan nog niet naar de attractie.

Pas als die timer klaar is en je een QR-code krijgt, krijg je toegang tot de wachrij, eerder niet.

Zodra de QR-code is gescand en je staat te wachten om in te mogen stappen kan je weer een nieuwe rit in een attractie reserveren. Doe dit ook gelijk, dat scheelt een hoop wachten.

Als je dit systeem niet gebruikt kan je dus ook geen rit maken in Untamed, Goliath, Lost Gravity, etc. Dus zorg dat je alles gereed hebt voordat je een bezoek brengt aan Walibi Holland.

Heb je geen zin om te wachten dan kan je betalen om gelijk aan de beurt te zijn. Dit kan eenmalig per attractie, eenmalig voor alle attracties of onbeperkt voor alle attracties. In eerste instantie wilden wij dit doen, zodat we alle attracties konden beleven maar we hebben het eigenlijk niet eens nodig gehad.

Deze premium fastlane koop je via walibifastlane.nl of kun je direct bestellen bij de entreetickets.

Hoe druk is het in Walibi Holland?

Walibi Holland is een populair pretpark. Daarom kan het er behoorlijk druk worden. Zeker nu met Fastlane.

Eerder stonden mensen stil in de wachtrij, maar nu loopt iedereen gewoon rond in het park. Dus op de paden is er altijd genoeg volk. Veel plekken om alleen te zijn vind je hier niet.

Niet alle attracties hebben een lange wachttijd. De Fastlane attracties van hierboven zijn altijd druk. Maar daar hoef je dus niet echt in de rij te staan. Hooguit een kwartiertje. De rest van de wachttijd breng je gewoon buiten door.

De kermisachtige attracties die je in de buurt van Speed of Sound vindt en de Splash Battle waren de hele dag vrijwel uitgestorven. Hier kon je meteen aansluiten in de rij, zonder Fastlane, en hoefde je nauwelijks te wachten.

Het kindergedeelte was tijdens ons bezoek zo rustig dat de attracties gesloten waren. Maar ik heb ook maar weinig gezinnen met jonge kinderen gezien tijdens ons bezoek.

Meer over de drukte in Walibi Holland

Voor wie is Walibi Holland, wat is de doelgroep?

Die laatste zin brengt ons ook meteen bij de volgende vraag, want voor wie is Walibi Holland?

In 1 woord: tieners! Middelbare scholieren die hier een dagje naartoe gaan met de klas of met een groep vrienden.

De attracties zijn vooral gericht op, hoe Walibi het zelf noemt “Hard gaan”. Veel thrillrides en luide muziek. Hou je hier niet zo van dan kun je beter een ander park uitkiezen.

Hoewel wij, dertigers, het er prima naar ons zin hebben gehad voelden we ons toch wel een beetje oud. Maar als liefhebbers van thrillrides en vooral achtbanen zit je hier helemaal goed. Er is geen pretpark in Nederland met zoveel achtbanen als in Walibi Holland.

Hoe leuk zijn de attracties in Walibi Holland?

Hoe leuk de attracties in Walibi Holland zijn hangt af van jouw interesses. Ben je net als ik dol op achtbanen dan zit je hier zeker goed. Zeker met de nieuwste achtbaan: Untamed.

In deze achtbaan ga je meerdere malen over de kop, wat opzich niet zo spannend is. Alleen zit je hierbij niet bij je schouders vast maar heb je slechts een beugel over je benen. Dit betekent dat wanneer je over de op gaat je een enorm gevoel van vrijheid hebt en echt uit je stoel zweeft. Ge-wel-dig!

Een andere achtbaan die mij positief heeft verrast is X-press: Platform 13. Dit is al een klassieker die al jaren te vinden is in dit pretpark. Alleen ze hebben er een soort spookhuis van gemaakt. In de wachtrij krijg je een horrorverhaal te zien over een verslaggever die verdwijnt in verlaten gangen van een station. Niet veel later loop je daar zelf doorheen…ik kreeg daar echt de rillingen van!

Verder zijn er nog veel meer goede achtbanen op het park waaronder Lost Gravity. Zorg dat je bij deze achtbaan aan de buitenkant van de rij zitten. Dan zweef je continu uit je stoel.

Ben je niet zo van thrillrides dan is er eigenlijk niet zoveel te doen. Op het reuzenrad, het treintje en de attractie met de auto’s na. Bedenk je dan of dit het park is voor jou. Dat geldt ook als je het park wilt bezoeken met alleen jonge kinderen die nog niet in de achtbaan mogen of durven.

Meer over de attracties in Walibi Holland

Gebruik een kluisje

Bij de meeste attracties in Walibi Holland mag je geen spullen meenemen. Tassen en andere losse items moet je achterlaten op het station waar iedereen in- en uitstapt.

Je spullen liggen daar dan onbewaakt totdat je terugkomt. Maar, omdat er meerdere treintjes rijden, zal er altijd een andere groep eerder bij de spullen zijn. Met alle nare gevolgen van dien.

Heb je dure spullen bij je of wil je liever niks kwijtraken dan kan ik twee dingen aanraden. Allereerst het huren van een kluisje. Dit kan direct bij de ingang in de Sunset Shop. Een kluisje kost €4 per dag, vaak een stuk goedkoper dan een nieuwe telefoon of het geld dat je bij je hebt in je portemonnee.

De andere tip die ik je wil geven is om een jas of vest mee te nemen met ritszakken. Klinkt een beetje suf maar er staan bij sommige achtbanen bakken vol kapotte telefoons die naar beneden zijn gevallen. Als je je telefoon verliest gaan ze deze niet direct voor je zoeken, maar pas als het park gesloten is.

Je kunt dan toch je telefoon en portemonnee bij je houden zonder een losse tas nodig te hebben.

Wij vonden het een uitkomst!

Wat ons verder opviel in Walibi Holland

Hierboven waren de 5 belangrijkste dingen die ons opvielen in Walibi Holland. Maar er was natuurlijk nog veel meer.

Zo viel het ons op dat er veel gebruik wordt gemaakt van de kermisspelletjes. Niet zo gek als de prijzen enorme pluchebeesten zijn. Hartstikke aanlokkelijk natuurlijk. De spelletjes lijken ook heel eenvoudig alleen de winkans is dan toch vrij laag.

Het is natuurlijk hartstikke leuk om het een keer te proberen. Alleen je zag ook mensen er staan die het maar bleven proberen. Ook de middelbare scholieren die er zo hun centjes doorheen jaagden. Vond ik niet zo heel verantwoord. Als je het een keer wilt proberen doe dat dan 1 keer en ga daarna weg. Het blijft een kansspel.

Verder vonden wij het eten niet heel spectaculair. Zeker de wrap die wij hadden was in het echt een stuk kleiner dan op de foto. En dat voor bijna 5 euro. Ook het aantal zitplaatsen bij de restaurants was beperkt. Dus probeer piektijden te vermijden. Maar ga niet te laat eten, want sommige restaurants maken na een bepaalde tijd geen eten meer bij.

Oh en dan is er natuurlijk de pratende fontein. Deze gaat een pittig gesprek met je aan, maar let goed op de watersporen op de grond…

Al met al hebben we een leuke dag gehad in Walibi Holland en alleen al voor Untamed zou ik teruggaan. Maar eerst Fright Nights!

De laatste acties, kortingen en nog veel meer over Walibi?

Terug naar de Walibi Gids