Ga niet naar Attractiepark Slagharen voordat je dit hebt gelezen!

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Of wil je een veelzijdige vakantie boeken in eigen land? Denk dan eens aan Attractiepark Slagharen! Dit is een attractiepark met nabij gelegen vakantiepark en camping. Bovendien is er een waterpark en is het pretpark met meer dan 30 attracties geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt je er makkelijk een (of meerdere) dag(en) vermaken. Dat komt goed uit, want je kunt er ook nog eens overnachten! Je hoeft bovendien niet ver voor te rijden en er is genoeg entertainment te vinden voor de hele familie.
De oorsprong van het park

De oorsprong van het park

Het park gaat al heel wat jaren mee. Wist je dat het attractiepark zijn deuren in 1963 al opende? Slagharen is sindsdien uitgegroeid tot een bekend ponypark met zowel heel wat attracties als overnachtingsmogelijkheden, waarbij de pony’s onder andere naast de vakantiehuisjes konden worden gezet. Geheel volgens het cowboys en indianen thema dat de boventoon in het hele park voert. Inmiddels zijn de pony’s niet meer werkzaam en is het park uitgegroeid tot zoveel meer dan ‘slechts een aantal attracties’. Jaarlijks weten ruim één miljoen bezoekers hun weg naar het park te vinden er vinden er ook heel wat evenementen plaats op het terrein. In de zomer is er zelfs een heus waterpark te vinden om even lekker in af te koelen.

Wanneer kan je naar Slagharen?

Je kunt van maart tot en met oktober dagelijks naar het park en ook in november en december ben je welkom tijdens het heuse Winter Slagharen, waarbij het attractiepark in winterse sferen wordt ondergedompeld en je terecht kan voor winters plezier. Super leuk voor een winterse onderbreking (in bijvoorbeeld een schoolvakantie) met de kinderen. Het park is daardoor de plek bij uitstek om het jaar door jou en je gezin te voorzien van de nodige entertainment en ontspanning.

Hoe kom je op de locatie?

Het attractiepark ligt in het gelijknamige Slagharen. Het zegt je misschien niet meteen wat, maar dit is een plaatsje in de gemeente Harderberg, wat weer ligt in de provincie Overijssel. Het park is goed te bereiken met de auto via de A28, wanneer je afslag 22 neemt. Daarnaast kan je ook met het openbaar vervoer goed naar het park komen. In dat geval neem je de trein en stap je uit op één van de nabij gelegen stations: Hardenberg, Coevorden, Zwolle of Hoogeveen. Vanaf de NS-station brengt de bus je naar de bushalte bij de ingang van het park. Ideaal! Zoek er Bezoekers die dichterbij wonen, zijn natuurlijk ook welkom op de fiets. Er is bij de ingang een overdekte fietsenstalling te vinden waar de fietsen veilig geparkeerd kunnen worden. Het park is dus op verschillende manieren goed bereikbaar en ligt redelijk centraal in Nederland. Mocht je van ver moeten komen, dan kun je er gelukkig ook voor kiezen om er een overnachting bij te boeken. Zo kun je extra lang van het park genieten!

Entreeprijzen voor het attractiepark

Hoewel er regelmatig acties zijn voor korting op entreetickets, kost een kaartje voor Attractiepark Slagharen normaal gesproken €29,-. Er zijn ook verschillende soorten abonnementen en kaarten verkrijgbaar. Je bestelt je kaarten online in ieder geval net wat voordeliger en dus is het aan te raden voor je bezoek eerst even de site te raadplegen om de mogelijkheden (en aanbiedingen!) te zien. Een parkeerkaart kost €7,50 per auto en moet je dus nog wel bij de kosten van de entreekaarten optellen.

Overnachten bij Slagharen

Wil je er een (mini) vakantie van maken en overnachten? Dat kan zoals eerder gezegd ook op het park blijven slapen. Slagharen biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kan je al vanaf €89,- in een Wigwam op de bekende Wigwam wereld, stacaravan of huisje op het vakantiepark staan en zijn campingplekken al vanaf €50,- te boeken. Zo verleng je de pret en krijg je nog meer van het attractiepark en zijn omgeving mee. Bij de Wigwam wereld (kan je niet alleen verblijven in een echte wigwam – te leuk voor de kinderen!) is bovendien ook het waterpark Sunny Beach te vinden, wat ideaal is om af te koelen op warme zomerdagen. De Wigwam wereld is dus een prima verblijf om tijdens je vakantie de afwisseling te hebben tussen het avontuurlijke park én ontspannen verblijven in een heuse wigwam.

Wat is er te doen?

Heb je even? Het attractiepark heeft ruim 30 attracties (waaronder 2 spannende achtbanen), verspreidt over twee gebieden die gescheiden worden door de Main Street. Op de Main Stret kan je eten, maar ook in het Big Wheel (de naam zegt het al: een enorm reuzenrad!) en de Sky Tower. De twee gebieden worden bovendien verbonden door een heuse kabelbaan (van Apollo naar Kids Country en vice versa) en er is een monorail die door het hele park rijdt. Altijd leuk om in het begin even in te stappen om een goed overzicht te krijgen van wat er te doen is én waar de leukste attracties voor jouw gezin te vinden zijn!

Cowboys & indianen

Het park staat bekend om het cowboys en indianen thema, maar er zijn specifieker gezegd zelfs zes overzichtelijke themagebieden in het park te vinden. Alle zes toegespitst op het cowboys en indianen hoofdthema. Je vindt er per thema attracties en eetgelegenheden die allemaal geheel gestijld zijn in een van de zes thema’s. De zes thema’s zijn: Indian, Yellowstone, Mexican, Wild West, New Orleans en Jules Adventureland. Hoe leuk?! Waan je dankzij deze thema’s helemaal in de Wild, Wild, West.

Eten & drinken in Slagharen

De thema’s worden doorgetrokken in de restaurants van het park. Op heel het park vind je verschillende soorten restaurants met iedere een eigen menukaart en er zijn ook heel wat zogenaamde take away punten, waar je even mee kunt snacken. Dat betekent dat er snacks, ijs en broodjes gekocht en genuttigd kunnen worden op een bankje of grasveld: waar jij wilt! Zo kan je je eigen slush samenstellen. Lekker afkoelen doe je zeker bij de Slush factory waar je zelf je eigen kleurencombinatie slush kunt maken.

Restaurants in Slagharen

Er zijn dus verschillende themarestaurants op het park te vinden om jullie maagjes te vullen. Zo is er een All you can eat buffet (met gezonde opties) te vinden bij Big Jake Dinner House. Ideaal voor als iedereen zin heeft in wat anders! Daarnaast kan pizza en pasta gegeten worden bij Randy’s Pizza & Pasta, vind je allerlei lekkers (onder andere churro’s en aardappel spirello’s) bij The Trading Post. Vleesliefhebbers kunnen juist terecht bij Cartwrights, waar heerlijke grill gerechten en steaks worden geserveerd. Tosti, hotdogs en echte western gerechten kunnen geproefd worden bij Crazy Horse Saloon en bij Country Court eet je in een heuse gevangenis omgeving. Slagharen heeft bovendien ook een biologische snackbar. Deze heet de Boston Grill en serveert frites en diverse snacks (ook zo uit de muur!). Heeft één van jullie dieetvoorkeuren? Via de allergenenlijst op de site van Slagharen vind je vooraf precies waar je terecht kunt als je bijvoorbeeld een glutenallergie hebt of lactose intolerant bent. Handig, want zo is er voor elke persoon wel wat te vinden!

Heb je deze al gelezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven