Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Hoe druk is Disneyland Paris tijdens de schoolvakanties?

Hoe druk is Disneyland Paris tijdens de schoolvakanties?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De meesten van jullie bezoeken Disneyland Paris tijdens de schoolvakanties. We krijgen regelmatig vragen over hoe druk Disneyland Paris is tijdens die vakanties en welk schoolvakantie het beste is om te gaan. Hieronder onze ervaring!

Drukte tijdens de schoolvakanties

Laten we beginnen met de drukte. Schoolvakanties zijn net als weekenden een populair moment om naar Disneyland Paris te gaan. En niet alleen voor gezinnen uit Nederland!

Daarom is het goed om te bekijken hoeveel andere landen er tegelijk schoolvakanties hebben op het moment dat jullie willen gaan. De kerstvakantie, zomervakantie en voorjaarsvakantie (rond carnaval) zijn de periodes waarin de meeste andere landen ook vakantie hebben.

De meivakantie is dan meestal de veiligste keus, als je maar zorgt dat je niet rond 1 mei gaat, want dan is heel Frankrijk vrij. Ook met de voorjaarsvakantie hebben we een goede ervaring omdat dan veel mensen er voor kiezen om te gaan wintersporten of carnavallen.

Hoe druk is het tijdens de schoolvakanties in Disneyland Paris?

Net als in veel andere pretparken, denk bijvoorbeeld maar eens aan de Efteling, is het in Disneyland Paris ook aardig druk tijdens de schoolvakanties.

Wachttijden lopen uiteen van zo’n 15 minuten voor de minst populaire attracties tot wel 180 minuten voor het Princess Pavillion, waar je op de foto kunt met een Disney prinses.

Dat klinkt natuurlijk behoorlijk heftig, 3 uur wachten voor een foto met een Disney Prinses, maar dat hoeft het niet te zijn!

Er zijn namelijk wat handige manieren om zelfs op drukke dagen niet lang te hoeven wachten.

Tips voor drukke dagen

  • Zorg dat je rond openingstijd in het pretpark bent. Slaap je in een Disney Hotel? Dan mag je een uur eerder naar binnen, gebruik dat uur voor populaire attracties of ga alvast in de rij staan voor het Princess Pavillion dat scheelt je echt een hoop wachten later op de dag.
  • Ga eerst naar de populaire attracties zoals Big Thunder Mountain, Crush’s Coaster of Spider-Man W.E.B. Adventure en bewaar minder populaire attracties voor de middag. Ook ontmoetingen met Disney figuren en winkelen zijn perfecte activiteiten voor de middag wanneer de wachttijden het hoogst zijn.
  • Neem een middagpauze. Vanaf 12 uur is Disneyland Paris op het drukst en als je geen zin hebt om te wachten dan kun je het beste een middagpauze nemen. Gebruik die middag voor shows, Disney figuren, te winkelen of om te zwemmen in je hotel. Eet vervolgens een vroeg diner, want vanaf 18 uur neemt de drukte af en kun je tot 23 uur de meeste attracties bezoeken zonder lang te wachten.
  • Koop Premier Access als je de wachttijden te lang vindt. Met Premier Access kun je via een aparte wachtrij – meestal die voor mensen met een beperking – in de attractie. Hier sta je veel korter in de rij, hooguit 15 minuten. Hier moet je helaas wel voor betalen, maar het kan zeker de moeite waard zijn als je geen zin hebt om te wachten.

Nog een laatste tip!

Heb je jouw reis naar Disneyland Paris nog niet geboekt? Maak dan gebruik van deze handige prijskalender! Hiermee kun je namelijk niet alleen in een oogopslag zien wat je verblijf kost, je kunt er ook de drukte mee inschatten.

Hoe het werkt?

Je gaat naar de maand waarop je naar Disneyland Paris wilt gaan. Elke datum heeft een kleurtje dat gelijk staat aan het prijsniveau voor die dag. Hoe hoger de prijs (roze, paars of donkerblauw) des te drukker het is in de parken.

Disneyland Paris werkt namelijk met variabele prijzen die hoger worden naarmate er meer vraag is – dus het drukker is in de parken.

Benieuwd hoe druk het is tijdens jouw bezoek? Ga dan hier naar de kalender!