Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie Wat is er veranderd aan het Disneyland Hotel in Disneyland Paris?

Wat is er veranderd aan het Disneyland Hotel in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Op 25 januari 2024 gaat na een grondige renovatie het Disneyland Hotel in Disneyland Paris weer open. Je kunt inmiddels zelfs weer een verblijf boeken in dit hotel. Kijk hier voor de prijzen.

Maar wat is er nou precies veranderd aan dit hotel? Wij zochten het voor je uit!

Een nieuw thema

Een van de grootste veranderingen is toch wel het thema van het hotel. Voor de verbouwing had het hotel een Victoriaanse stijl. Hierdoor oogde het volgens velen ouderwets. Ook was het niet de luxe beleving zoals je die wel zou verwachten van een 5-sterrenhotel.

Gelukkig heeft Disneyland Paris dit aangepakt. Het Disneyland Hotel heeft nu namelijk een koninklijk thema. Dat betekent dat niet alleen de kamers een luxe upgrade hebben gehad. Ook kun je nu de Disney Prinsessen ontmoeten in het hotel. Zelfs Mickey en Minnie hebben speciale outfits gekregen die passen bij het thema.

Lobby van het Disneyland Hotel
Lobby van het Disneyland Hotel

De kamers in het Disneyland Hotel zijn volledig gerenoveerd

De kamers in het Disneyland Hotel waren echt toe aan een opfrisbeurt. Deze waren verre van luxe. En zelfs een beetje saai. Wij hebben er een keer gelogeerd voor de renovatie en waren totaal niet onder de indruk. Zeker voor het geld dat we ervoor betaalden.

Maar zoals je op de foto hieronder kunt zien zijn de kamers in een modern jasje gestoken. Ze ogen luxe en aan de muur hangt Disney kunst. De leukste gadget is misschien wel de magische spiegel die veranderd in een tv.

Deluxe kamer in het Disneyland Hotel
Deluxe kamer in het Disneyland Hotel

Net als voor de renovatie zijn er vier type kamers:

  • Superior Kamer – de standaardkamer
  • Deluxe Kamer (op de foto hierboven) – net iets luxer en met exclusieve toegang tot een lounge en eigen incheckbalie
  • Castle Club Kamer – Gelegen op de bovenste twee verdiepingen van het hotel, inclusief VIP service en ontbijt met Disney figuren
  • Suites – Extra grote kamers in de Castle Club met elk een eigen prinsessenthema. De grootste Suite is de Royal Frozen Suite die eruitziet als Elsa’s ijspaleis en als enige een balkon heeft met uitzicht over het Disneyland Park.
Royal Frozen Suite in het Disneyland Hotel
Slaapkamer in de Royal Frozen Suite

Nieuwe restaurants

De restaurants in het Disneyland Hotel zijn ook geheel vernieuwd. Het buffetrestaurant Inventions heet tegenwoordig The Royal Banquet. Nog steeds een lopend buffet dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Maar nu met een koninklijk tintje. Tijdens de lunch en het avondeten kun je hier onder andere Mickey en Minnie ontmoeten in hun koninklijke outfits. En ook andere Disney figuren in koninklijke kleding brengen een bezoek aan het restaurant.

Het tweede restaurant in het Disneyland Hotel heet La Table de Lumière. Reserveringen voor dit restaurant kunnen inmiddels gemaakt worden via de Disneyland Paris app, maar zijn waarschijnlijk inmiddels al helemaal volgeboekt. In dit restaurant, dat voorheen California Grill heette, eet je op sterrenniveau. Maaltijden geschikt voor koninklijke gasten die je ook zult tegenkomen in het restaurant. Zo zullen Belle en het Beest, Aurora en Philip of Tiana en Naveen het restaurant bezoeken. Ook zullen zij met gasten op de foto gaan en de tijd nemen voor een praatje.

Speciale belevenissen voor Disney Hotelgasten

Tenslotte is ook de beleving in het hotel aangepast. Misschien heb je ooit onze ervaring met het Disneyland Hotel gelezen en deze was niet goed. Gelukkig is ook dit aangepast. Zo zal het personeel van het hotel er nu alles aan doen om hun gasten een koninklijk bezoek te geven.

Zodra je het hotel binnenkomt heet de Royal Greeter je welkom. Tijdens het inchecken ontvang je een boek met daarin het verhaal van het hotel. Plus je kunt meteen een hoofdkussen kiezen uit het kussenmenu. Er zijn 7 verschillende kussens om uit te kiezen.

Om je verblijf nog comfortabelere te maken kun je tijdens je bezoek gebruik maken van de fitnessclub en het zwembad. Er is ook een Spa met behandelingen voor jong en oud. En het Disneyland Hotel heeft zelfs een kinderopvang met gecertificeerd personeel. Zo kun je als ouders ook even ontspannen tijdens je bezoek aan Disneyland Paris.

Tenslotte kunnen kinderen zich (tegen betaling) om laten toveren tot Disney Prinsen en Prinsessen in My Royal Dream. Er zijn verschillende pakketten inclusief haar, make-up/schmink, outfits en zelfs professionele foto’s.

Kortom, het Disneyland Hotel heeft echt een koninklijke transformatie ondergaan. Benieuwd wat een kamer kost? Bekijk hier dan alle prijzen.