De beste attracties in Animal Kingdom, Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Animal Kingdom is één van de vier pretparken van Walt Disney World in Orlando, Florida. Het is het nieuwste pretpark, geopend in 1998.

Dit attractiepark staat in het teken van de natuur en de dieren die daarin leven. Het is daarom ook het groenste en mooist aangelegde park van Walt Disney World.

Het nadeel daarvan is dat het ook het warmste pretpark is. De warmte blijft goed hangen tussen de bomen en andere begroeiing.

Als je naar Animal Kingdom gaat zijn er een aantal attracties die je niet mag missen. Zet onderstaande zeker op jouw lijstje!

Flight of Passage

Deze attractie is zo uniek dat je het moet ervaren. Oké, het kan gezien worden als een thrillride, maar het is zeker niet eng.

In deze attractie vlieg je mee op de rug van een banshee. Dit zijn de draken uit de film Avatar.

Ook als je deze film nooit gezien hebt – zoals ik – zou ik je deze attractie toch van harte aan willen raden. Je hoeft geen voorkennis te hebben om toch van deze rit te kunnen geniet.

Nou zal ik niet te veel van de attractie verklappen, maar je moet natuurlijk wel weten wat je te wachten staat. Flight of Passage is een 4D attractie waarbij je op je eigen stoeltje zit. En niet op een gewone manier, nee alsof je écht op de rug van de banshee zit. Je vliegt door de wereld van Avatar en komt onderweg de meest bijzondere wezens tegen.

Voordat je in de attractie gaat kan je testen of je de stoeltjes wel lekker vindt zitten. Een voorbeeld vind je vlakbij de ingang.

Goed om te weten is dat de wachttijd voor deze attractie tot wel 3 uur kan oplopen. Reserveer daarom tijdig je Fastpass – nooit op de dag zelf, dan zijn ze al vergeven – of zorg dat je er ’s ochtends direct naartoe gaat.

Expedition Everest

Dit is zonder twijfel de beste achtbaan van Walt Disney World. De thematisering is geweldig en de rit spannend genoeg om je hartslag goed te laten stijgen.

De rit begint vrij rustig. Je rijdt wat door de bergen en beklimt vervolgens Mt. Everest. Maar vlakbij de top kom je erachter dat het spoor kapot is. Er heerst een onheilspellende sfeer.

Snel achteruit dus, de berg in. Maar hier kom je al snel de yeti tegen. Wegwezen dus, gelijk de berg uit. En dat gaat niet zachtjes! Lukt het het karretje de yeti voor te blijven?

De snelste manier om in Expedition Everest te gaan is door gebruik te maken van de Single Riders rij. Je zit dan niet met je groep, maar staat maar een fractie van de wachttijd te wachten.

Kilimanjaro Safaris

Dit is een attractie voor de hele familie. Je neemt plaats achterin een grote truck en gaat mee op safari langs echte dieren. Sommige komen wel heel dichtbij! Van giraffen tot nijlpaarden, leeuwen en neushoorns. Je ziet het allemaal.

Het meest bijzondere aan deze attractie is dat het elke keer anders is. Zelfs als je meerdere keren op dezelfde dag gaat heb je toch een andere ervaring. De dieren zijn ’s ochtends en aan het eind van de dag actiever, terwijl je ze op het heetst van de dag vooral ziet schuilen voor de warmte.

De leeuwen kan je soms horen brullen, maar verder slapen ze de gehele dag. Hartstikke leuk om te zien.

Vergeet bij deze attractie ook zeker je fototoestel niet. Je kunt de mooiste plaatjes schieten. En luister ook goed naar de chauffeur. Die zal je precies vertellen waar je moet kijken en wat er te zien is.

Dinosaur

Dit is de meest spookachtige attractie in Animal Kingdom. Je gaan aan boord van een jeep – die toevallig ook een tijdmachine is – terug naar de tijd van de dinosaurussen. Het moment vlak voordat de meteor inslaat en al het leven wegvaagt.

Maar de missie is om op zoek te gaan naar een specifiek type dino. Maar laat dat nou niet zo makkelijk zijn! En dan kom je onderweg ook nog allerlei minder vriendelijke dino’s tegen.

Zelf vind ik dit echt een enge attractie. Het is donker, je wordt alle kanten op geslingerd en de dino’s zijn enorm met grote tanden. Ook komen ze heel dichtbij! Hoewel je weet dat het niet écht is, voelt dat toch niet zo.

Wat mij betreft ook zeker een aanrader.

Welke van de 4 attracties hierboven zou jij niet willen missen?