Overzicht van de Disneyland Paris Hotels

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wat is nou het beste hotel bij Disneyland Paris? We krijgen die vraag best vaak. Het antwoord hangt af van jouw budget en hoe dicht je bij de pretparken wilt overnachten. Want er is namelijk genoeg te kiezen.

Er zijn grofweg 3 soorten hotels waar je uit kunt kiezen:

  • Disney Hotels
  • Partner Hotels
  • Overige hotels

Disney Hotels

De Disney Hotels liggen op loopafstand van de pretparken van Disneyland Paris. Ze hebben elk een eigen thema. Deze hotels hebben een aantal voordelen waaronder gratis parkeren, toegang tot Extra Magic Time en ontmoetingen met Disney figuren in je hotel. Ook mag je eerder een tafel boeken in een van de restaurants en hoef je geen parkreservering te maken.

Er zijn 6 Disney Hotels in verschillende prijsklassen. Op deze pagina vertellen we je meer over de Disney Hotels

Partner Hotels

De Partner Hotels liggen net buiten Disneyland Paris. Ze hebben allemaal een gratis pendelbus naar de pretparken. Doordat ze niet van Disney zelf zijn, zijn ze meestal iets goedkoper. Wanneer je deze hotels via Disneyland Paris boekt krijg je dezelfde voordelen als de Disney Hotels. Maar helaas zonder de loopafstand tot de parken.

Bekijk hier de partner hotels

Overige Hotels

Rond Disneyland Paris zijn er nog veel meer hotels die niet onder de categorie Disney Hotel of Partner Hotel vallen. Deze hotels kunnen vlakbij liggen, zoals het Dream Castle Hotel, of wat verder weg bijvoorbeeld in de plaats Bussy Saint Georges even verderop.

Deze hotels zijn vaak goedkoper. Maar hebben ook nadelen. Zo moet je zelf vervoer regelen van het hotel naar Disneyland Paris. Ga je met de auto? Dan betaal je parkeerkosten wanneer je naar de pretparken gaat. En neem je het openbaar vervoer? Let dan goed op wanneer de laatste trein terug gaat.

Wat zijn de goedkoopste Disneyland Paris hotels?

De goedkoopste Disneyland Paris hotels zijn: