Menu
Efteling

Is de attractie Symbolica alleen voor kinderen?

Symbolica is een darkride attractie in de Efteling. Als je al een tijdje niet bent geweest zegt de naam je waarschijnlijk niks. Dat komt, omdat deze attractie vrij recent – in 2017 – is geopend.

Toen deze attractie werd aangekondigd beloofde de Efteling al een darkride die perfect past in het rijtje Fata Morgana, Droomvlucht en Carnaval Festival. Maar zelf vergelijk ik het eigenlijk altijd met Ratatouille in Disneyland Paris. Overigens één van de beste attracties in het Walt Disney Studios Park.

Het leuke aan dit type attractie is dat het karretje uit zichzelf beweegt. Je zit dus niet vast op een spoor of baan. Dit maakt de rit veel minder voorspelbaar.

De attractie

Je vindt Symbolica in het midden van het pretpark. De makkelijkste manier om er te komen is door alsmaar rechtdoor te lopen, achter de massa aan. Links van je heb je dan het sprookjesbos en rechts Fabula – de vroegere PandaDroom.

In de attractie ga je op bezoek bij de koning in zijn paleis. Maar nog voor de beste man arriveert gooit Pardoes roet in het eten. Of anders gezegd, hij geeft een grappige draai aan de situatie.

Vervolgens kan je kiezen of je op Schattentour of Heldentour wilt. De routes lijken op elkaar, met een aantal verschillen. Dit maakt het zeker de moeite waard om de attractie meerdere keren te bezoeken.

Onderweg kom je in diverse vertrekken van het paleis en gebeuren er soms magische dingen. Verder zal ik niet te veel verklappen.

LEES OOK:  Hoe leuk is de WinterEfteling?

Voor wie is deze attractie?

Symbolica is een darkride. Dus heel jonge kinderen kunnen deze attractie wat eng vinden. Verder is het vrij vergelijkbaar met Droomvlucht. En dan bedoel ik met name de sfeer en de doelgroep.

Want hoewel het natuurlijk leuk is dat de karretjes uit zichzelf bewegen, kan ik mij zo voorstellen dat het voor tieners en volwassenen wat saai kan zijn.

Begrijp me niet verkeerd, het is een mooie attractie en uniek in z’n soort. Tenminste in Nederland. Maar het is geen thrillride. Voor actie zal je toch richting de Baron of Vliegende Hollander moeten.

Is het een attractie alleen voor kinderen? Nee dat niet. Het is voor de hele familie, dus ook papa’s/mama’s/opa’s/oma’s/tantes/ooms, etc. Eigenlijk mag iedereen erin behalve baby’s.

Zal iedereen het leuk vinden? Waarschijnlijk niet. Maar kinderen zullen hier zeker hun ogen uitkijken. Dan is het voor de familie vaak ook al goed.

Vakantie is hier 970x250

Ben je (bijna) volwassen en bezoek je Symbolica zonder kinderen? Maak dan de afweging of deze attractie iets voor jou is. Vind je Droomvlucht leuk? Dan zeker ingaan. Niet? Dan zou ik Symbolica heel eerlijk overslaan. En lekker naar één van de thrillrides gaan.

Bron foto: Efteling.com

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
LEES OOK:  Achtbanen in de Efteling
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer