Europa-Park

Europa-Park is een van de grootste pretparken van Europa en toch in Nederland niet zo bekend. Best gek, want het ligt ongeveer net zo ver van ons land als Disneyland Paris. We gaan je meenemen naar dit Duitse attractiepark en vertellen je precies waarom ook Europa-Park op jouw bucketlist moet staan!

Over Europa-Park

Met meer dan 100 attracties, shows en andere activiteiten is Europa-Park een pretpark van wereldklasse. Het attractiepark bestaat al sinds 1975 en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit heel Europa. De familie Mack is eigenaar van het park, een naam die bij liefhebbers van attracties waarschijnlijk direct een lampje laat branden.

Mack bouwt attracties voor alle pretparken wereldwijd en heeft de beste exemplaren ook in Europa-Park geplaatst. Hierdoor heeft het park een aantal van de beste achtbanen ter wereld, maar ook moderne en uniek attracties die je nergens anders ziet.

Voor fans van pretparken natuurlijk de ultieme plek om naartoe te gaan. Maar ook voor een leuke familievakantie in het Duitse Zwarte Woud absoluut een bezoek waard!

Waarom moet je naar Europa-Park?

Attracties

Achtbaan Arthur in Europa-Park
Familieachtbaan Arthur in Europa-Park

De belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan Europa-Park zijn de vele attracties. Natuurlijk allereerst de spectaculaire achtbanen waar we hierboven ook al over schreven. Achtbanen als de Euro-Mir, Blue Fire en Silver Star alleen al rechtvaardigen een bezoek aan dit park.

Mag het voor jou wat minder spannend? Dan zijn er meer dan genoeg andere attracties om zeker een volle dag mee te vullen. Zo zijn er waterattracties waar je in de zomer lekker in kunt afkoelen, een spookhuis dat verdacht veel lijkt op Phantom Manor in Disneyland Paris, een Monorail die je meeneemt voor een rondje om het pretpark en de Piraten van Batavia attractie die gebaseerd is op de historie van Nederland.

Voor kinderen die nog te klein zijn voor de meeste attracties is er een sprookjesbos, zijn er diverse speeltuinen en zelfs wat rustige attracties als ze dat durven.

Kortom, het is een pretpark voor jong en oud, met hoogwaardig afgewerkte attracties verdeeld over diverse themagebieden gebaseerd op de landen van Europa. Elk themagebied heeft bijpassende eigen attracties, winkels en restaurants.

Bekijk alle attracties in Europa-Park

Waterpark Rulantica

Rulantica in Europa-Park
Rulantica in Europa-Park

Vergeet niet om tijdens je bezoek aan Europa-Park ook een dagje naar Rulantica te gaan. Dit waterpark ligt op steenworp afstand van het attractiepark en heeft behalve meerdere zwembaden, een lazy river en een wildwaterbaan, ook een aantal spannende glijbanen.

Voor een bezoek aan het waterpark heb je een aanvullend ticket nodig. Je kunt er voor kiezen om een dagkaart te kopen of om een kaartje voor een dagdeel te kopen, bijvoorbeeld de avond. Dan is het ticket goedkoper en heb je meteen een leuke activiteit wanneer het pretpark gesloten is.

Lees hier alles over Rulantica

Hotels

Hotel Kronasar in Europa-Park
Kamer in hotel Kronasar

De hotels van Europa-Park zijn een attractie op zich. Elk hotel heeft een eigen thema; Hotel Bell Rock had zo in de VS kunnen staan, Hotel Castillo Alcazar is een kasteel en Hotel Colosseo neemt je mee naar Rome

Alle Europa-Park Hotels hebben 4-sterren en sommigen zijn zelfs extra luxe. Dit betekent dat de meeste hotels een eigen zwembad hebben en dat je ook de zwembaden bij de andere hotels kunt gebruiken. Ook zijn de kamers erg ruim en bieden ze plaats aan minimaal 4 personen.

Elk hotel heeft luxe suites, waarvan een aantal meer weg hebben van een compleet appartement. Op Hotel Kronasar na liggen alle hotels op loopafstand van het attractiepark. Een gratis pendelbus verbindt de hotels met waterpark Rulantica en Hotel Kronasar. Parkeren doe je gratis bij je hotel, dus de auto kun je lekker laten staan tijdens je verblijf. Verder zit ontbijt inbegrepen bij de hotels evenals wifi.

Entreekaartjes zitten niet inbegrepen bij een overnachting, maar kun je wel tegen een leuke korting toevoegen aan je verblijf.

Bekijk alle Europa-Park Hotels

Praktische informatie

Europa-Park ligt in de plaats Rust in Duitsland. Het ligt in het bosrijke Zwarte Woud, dat bekend staat om de vele buitenactiviteiten.

Het attractiepark is vrijwel het gehele jaar geopend, behalve tussen half januari en eind maart. Vanaf eind maart start het zomerseizoen dat loopt t/m eind september. Hierna begint het halloween seizoen, dat vanaf de tweede week van november over gaat in het winterseizoen.

Elk seizoen heeft eigen entertainment, versieringen en zelfs aangepaste hapjes en snacks.

Entreekaartjes zijn onder andere te koop via de website van Europa-Park en kosten vanaf €49 per persoon voor een dag of vanaf €90 voor twee dagen. Boek je de kaartjes in combinatie met een overnachting dan ben je vaak goedkoper uit. Voor toegang tot waterpark Rulantica moet je een apart ticket kopen, prijzen hiervoor beginnen bij €41 per persoon.

De beste manier om vanuit Nederland naar Europa-Park te reizen is met de auto. Het is ook mogelijk om met de trein of het vliegtuig te gaan, al ben je dan vaak lang onderweg. Door de ligging van het attractiepark kun je het goed combineren met een vakantie in Frankrijk, Italië, het zuiden van Duitsland of natuurlijk het Zwarte Woud.

Voor wie is Europa-Park?

  • Liefhebbers van pretparken
  • Wanneer achtbanen voor jou niet eng genoeg kunnen zijn
  • Gezinnen die vakantie vieren in de buurt van het attractiepark of als tussenstop naar de zon
  • Voor wanneer je een soortgelijke ervaring wilt als Disneyland Paris, maar dan zonder de Disney figuren
  • Jonge stellen die een luxe overnachting in een mooie, Duitse omgeving willen combineren met de activiteiten van een pretpark

Ook wij hebben een bezoek gebracht aan Europa-Park en wij vonden het een hele belevenis. De achtbanen zijn echt van een ander niveau en door het grote aanbod attracties hebben we hier 3 dagen doorgebracht. Natuurlijk hebben we tijdens het 3-daagse bezoek ook gebruik gemaakt van de faciliteiten in hotel Colosseo, waar wij sliepen. En ook dit was tot in de puntjes geregeld. Het avondentertainment met livemuziek gaf het hotel een gezellige sfeer, zeker als je het combineert met een vers bolletje ijs.

Verder lezen

Nieuwste posts over Europa-Park

Scroll naar boven