LAATSTE ARTIKELEN

Mijn Disney Kerstboom met Haunted Mansion thema

0

Vandaag heb ik mijn kerstboom neergezet en die wil ik toch even met jullie delen. Het is namelijk een Disney kerstboom, althans geïnspireerd door de Haunted Mansion en de bomen die altijd in Disney Springs staan.

Waarom Haunted Mansion vraag je je misschien af? Omdat het één van mijn favoriete attracties is in Walt Disney World. Plus toen ik de spookachtige ornamenten zag werd ik zo vrolijk. Daar was ik naar op zoek, een beetje vrolijkheid in deze donkere tijden.

Daarom werd het een op Haunted Mansion geïnspireerde boom.

Hoe maak je je eigen Disney kerstboom?

In mijn geval heb ik gekeken naar de kleuren van de attractie, groen van de ghost host outfits en paars voor het behang uit de attractie. Dat werden mijn hoofdkleuren.

Verder moest de boom er vintage uitzien, bijna stoffig, zodat het past bij het spookachtige thema.

Dus ik schafte bij de Hornbach en op Bol.com van die silo’s met kerstballen aan in het donkerpaars en donkergroen. Dit werden mijn hoofdkleuren.

Verder koos ik voor mat gouden ballen, voor de ouderwetse uitstraling en, omdat deze ook ik Disney Springs als bijkleur worden gebruikt.

Als verlichting gebruik ik de Slimme Kerstverlichting van de Lidl. Lekker budget :), maar werkt super en ziet er mooi uit. De kleur van mijn lampjes is geel/oranje, wat op kaarslicht moet lijken.

Haunted Mansion ornamentjes

Met gekleurde ballen alleen kom je er niet, ornamenten maken het in dit geval helemaal af. Zo hangen in mijn boom onder andere:

 • De Hitchhiking Ghosts
 • Madame Leota
 • Constance Hatchaway
 • De portretten uit de stretching room
 • en het logo van Haunted Mansion

Madame Leota heeft de eer om helemaal bovenin te hangen.

De Hat Box ghost is aan het liften zoals je ziet. Evenals zijn andere liftende spookvrienden.

Deze ornamenten zijn te koop in de Amerikaanse Disney parken en op Ebay. Ze zijn niet goedkoop, zo’n 22 dollar per stuk, maar het voor mij meer dan waard.

Als ik de boom zie word ik blij, missie geslaagd!

Disney Kerstbomen met andere thema’s

Nou snap ik helemaal dat een spookachtige boom niet voor iedereen is. Maar er zijn nog veel meer manieren om een Disney kerstboom te krijgen.

Mijn tip: zoek eens naar de Disney Springs Christmas Tree Trail. Een hele mond vol, maar dit is het winkelgedeelte in Walt Disney World (net als Disney Village in Disneyland Paris maar dan veeeel groter), waar ze rond de kerst allemaal Disney bomen neerzetten. Van Peter Pan tot Mary Poppins, Star Wars tot Marvel.

Gebruik deze bomen als inspiratie als je een volwassen boom wilt maar toch met een vleugje Disney magie.

Een andere inspiratie voor je kerstboom kan je favoriete Disney figuur zijn. Neem Olaf bijvoorbeeld uit Frozen. Je hangt dan vooral witte ballen in de boom, maar met een paar zwarte en oranje voor zijn knopen en neus.

Je zou dan zelfs ornamenten van Anna, Elsa, Sven en Kristoff kunnen hangen in de boom. Dan heb je een Frozen boom met een Olaf thema. Ook heel leuk!

Laat je me weten wat voor Disney kerstboom jij hebt gemaakt?

Lidl Kerstverlichting met app – review

0

Vanmorgen stond ik in alle vroegte bij de Lidl. In eerste instantie wilde ik de slimme kerstverlichting online bestellen, maar vandaag besloot ik toch om het in de winkel te gaan halen.

Vanaf vandaag kan je namelijk bij de Lidl – ook in de winkel – smart home producten bestellen. Op dit moment alleen verlichting, maar ze gingen als warme broodjes.

Toen ik er om 8 uur was, was het al druk in de zaak, en vrijwel iedereen had wel een smart product in zijn of haar karretje.

Eén van de producten op mijn verlanglijstje was de Lidl slimme kerstverlichting met app. De budget versie van Twinkly. Maar is het wat? Dit is mijn review!

Kerstverlichting in de winkel

Elke Lidl heeft van die bakken met nonfood producten. Van ondergoed tot keukengerei, je weet vast welke bakken ik bedoel.

Hier lagen de Lidl Smart home producten netjes bij elkaar.

Rechtsonder zie je de hub en de kerstverlichting. Hiervan gingen er twee mee in mijn karretje.

Uiteindelijk gingen er nog wat meer producten in mijn karretje en was ik ruim €170 kwijt, dat was inclusief croissantjes.

Lidl kerstverlichting koppelen met de app en instellen

Ok, de eerste teleurstelling, want als je de Lidl kerstverlichting met de app wil besturen heb je een hub nodig. Ze verkopen deze voor €19,99 per stuk.

Gelukkig had ik er voor de zekerheid eentje meegenomen, anders had ik de verlichting dus niet via de telefoon kunnen besturen.

Om te testen heb ik de verlichting aan de Hue app gekoppeld en hoewel deze “paired” heb je niet de scenes die je wel in de Lidl-app hebt. Dus ja je kunt het aan- en uitzetten met de Hue, maar dus niet de scenes bedienen vanaf je telefoon.

Lidl kerstverlichting in de Hue app

Goed terug naar de installatie…dat was best een dingetje!

De functionaliteiten van de slimme kerstverlichting vind je in de Lidl Home app. Deze kan je downloaden in de App store op jouw telefoon.

Hierna koppel je de hub met de app. Dit is echt zo gedaan en wijst zich vanzelf. Dan is het tijd om de verlichting te koppelen en daar begon het gedoe.

Je moet namelijk zorgen dat de kerstverlichting in de “pair” modus komt. Dat doe je door de verlichting aan te sluiten en dan één van de twee knoppen van de verlichting minimaal 5 sec in te drukken. Het maakte niet uit welke knop, ze deden het allebei.

Dat gaat alleen minder makkelijk dan je denkt. Mijn verlichting wilde namelijk maar niet koppelen ondanks dat de verlichting aan- en uit ging. Nou, wat blijkt, hij stond dus niet in pair-modus. Dus krijg je je Lidl kerstverlichting niet gekoppeld? Dan is de kans groot dat je de verkeerde modus hebt.

Je kan dan het beste de stekker uit het stopcontact halen, 10 sec later weer terugzetten en dan opnieuw de knop 5 sec ingedrukt houden. Als het goed is gaat de verlichting nu wel in koppelmodus.

In deze modus gaat je verlichting wit oplichten en dan langzaam aan en uit. Hierna koppel je de verlichting aan de Lidl Home app, ook zo gedaan.

Nu kan je de verlichting besturen!

Scenes

Zo ziet de app eruit wanneer je de kerstverlichting hebt gekoppeld. Je kunt kiezen uit 16 scenes, waarbij de lampjes automatisch verkleuren volgens het door jou gekozen patroon.

Je kunt ook de verlichting op wit- of kleurlicht zetten. Hierbij kan je ook de felheid aanpassen.

Andere opties zijn een timer voor je scene en een timer om de verlichting automatisch aan of uit te zetten.

Wanneer je de verlichting eenmaal gekoppeld hebt is het daarna echt heel eenvoudig. Het werkt soepel en snel. Wat ik niet heb kunnen vinden is de mogelijkheid om de ledjes per stuk aan te passen. Mocht je weten waar ik dat kan vinden stuur dan een berichtje!

Lidl kerstverlichting met app: kopen of niet?

Of je deze verlichting moet kopen hangt af van hoe je het wilt gebruiken.

Zat je net als ik al een tijdje te kijken naar de verlichting van Twinkly maar vond je die te duur? Dan is dit een perfect alternatief voor de helft van de prijs. Het enige irritante is de extra hub, die heeft stroom nodig, helaas geen PoE.

Je kunt de verlichting koppelen met je Hue-hub maar dan heb je niet de scenes die wel in de Lidl Home app zitten. Deze scenes kan je overigens ook met de knop op je verlichting bedienen, dus wil je het alleen voor het aan-/uitzetten via een timer? Dan is koppelen aan je Hue-app voldoende en zou ik de Lidl smart home hub lekker laten liggen.

Belangrijkste pluspunt van deze verlichting is de app-functionaliteit. Word je niet warm van de gedachte dat je scenes kunt aanpassen via je telefoon? Dan zou ik persoonlijk een andere kerstverlichting kopen. Er zijn dan vast andere lampjes te vinden voor een lagere prijs.

Maar houd je net als ik van smart-producten, dan mag deze kerstverlichting niet ontbreken in jouw boom!

Hier staan de lampjes inmiddels op warm, geel licht, dus of je de kleurtjes en scenes vaak gaat gebruiken weet ik niet. Maar het is altijd leuk, al is het voor de heb!

AquaZoo Leeuwarden: bezienswaardigheden en korting

0

Nu ik in de wereld van de dierentuinen ben gedoken ontdek ik steeds meer parken waar ik nog nooit van had gehoord. AquaZoo Leeuwaarden is zo’n park.

Toegegeven, Leeuwaarden is voor mij niet naast de deur, maar dat is Brühl (Phantasialand) ook niet. Dus eigenlijk was er geen excuus om niet naar dit park te gaan.

Het hele concept AquaZoo kende ik eigenlijk nog niet. Maar dit is dus een dierentuin met voornamelijk waterdieren.

Voornamelijk, want ze hebben ook een kinderboerderij en cavia’s kunnen niet zo lekker zwemmen.

Flauw hè!

Maar goed, terug naar AquaZoo Leeuwarden. Laten we met de praktische informatie beginnen!

Waar ligt AquaZoo Leeuwarden en hoe kom je er?

Zoals de naam al doet vermoeden ligt AquaZoo in Leeuwarden, aan de oostkant van de stad. Je hoeft niet midden in het centrum te zijn en kunt daardoor goed parkeren en er makkelijk naartoe rijden.

Parkeren is niet duur voor een dierentuin, slechts €4. Je kunt vooraf online een parkeermunt bestellen of ter plekke halen aan de kassa.

Met het openbaar vervoer kan je er ook heel eenvoudig komen, vanaf station Leeuwarden neem je de bus naar het dierenpark. Deze stopt vlakbij.

Voor de snelste route vanaf jouw huis kan je het beste 9292ov.nl raadplegen.

Wat is er te zien?

AquaZoo Leeuwarden is een dierenpark, maar je zult hier geen leeuwen of giraffen vinden. Dit park legt de nadruk namelijk op dieren die in of rond het water leven.

Van zeehonden tot de capibara, pinguïns en flamingo’s. Maar ook emoe’s, apen, otters, krokodillen en de rode panda.

Het park is prachtig aangelegd met overal waterpartijen. Tussen de paden liggen de verblijven van de dieren en je hebt een aantal zijpaden voor als je wilt afsnijden of even uit de drukte wilt.

Speeltuinen en kinderfeestjes

Voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen actief op zoek gaan naar dieren tijdens de speurtocht.

En hebben ze tijdens de dag nog genoeg energie? Dan kunnen ze zich uitleven in de speeltuinen. Niet alleen hebben ze hier de grootste Airtrampoline van Friesland, er is ook een roeiplas waar kinderen een rondje kunnen roeien. Wel natuurlijk onder begeleiding.

Verder kan je in AquaZoo Leeuwarden ook een kinderfeestje vieren. Er zijn diverse thema’s waaruit je kunt kiezen. Van heel simpel – een tochtje door het park met aan het eind wat lekkers – tot een uitgebreid bezoek aan de favoriete dieren en uitleg van een echte dierenverzorger.

Prijzen beginnen bij €8,50 voor het meest basisfeestje – zonder eten overigens – en lopen op tot €16,95 voor een uitje met een dierenverzorger. Heb je een abonnement? Dan krijg je korting. Wil je een kinderfeestje vieren dan zou ik sowieso uitrekenen of het niet goedkoper is om als ouder een abonnement te nemen. Je krijgt namelijk een aantrekkelijke korting op het feestje.

Tickets en korting

Tickets voor AquaZoo Leeuwarden kan je online kopen of aan de kassa. Meestal krijg je via de website een betere deal of korting. Hier kan je ook meteen het muntje kopen voor het parkeerterrein.

Maar ik zou zeker ook online rondkijken of je kaartjes met korting kunt krijgen. Bijvoorbeeld bij de ING, de webwinkel van het AD, via de ANWB of de spaaractie van de Jumbo.

Echt het loont om vooraf even te shoppen. Het geld wat je bespaart kan je gebruiken voor een volgend uitje of voor wat lekkers in het park.

Dierentuinen in coronatijd: zijn ze open?

0

Veel pretparken kennen een zomer- en een winterseizoen, dierentuinen hebben dat gek genoeg eigenlijk niet. Wist je dat de meeste dierentuinen het hele jaar geopend zijn?

Nou is dit natuurlijk geen normaal jaar. Een jaar waarin veel zaken gesloten zijn (geweest) waaronder dus de dierentuinen.

Maar zijn ze nu dan weer geopend? En wat zijn de maatregelen? Dit is alles wat je moet weten over dierentuinen in coronatijd!

Welke dierentuinen zijn open?

Eerst maar eens een rondje doen langs de dierentuinen. Blijdorp? Geopend. Artis, Ouwehands, Burger’s zoo, Dierenpark Amersfoort, GaiaZoo, ZooParc Overloon. Allemaal geopend. Dat geldt ook voor Wildlands en voor Beekse Bergen.

Dat is fijn, want dat betekent dat je er weer een leerzame dag kunt doorbrengen tussen de wilde dieren. Zeker als je je bedenkt dat veel dierenparken het zwaar hebben na de verplichte sluitingen dit jaar. Zolang de regering de lockdown niet uitbreidt met dierentuinen en pretparken zit je hier dus nog steeds goed.

Veel van de dierentuinen vragen om hen te steunen. Dat kan in de vorm van een eenmalige gift of door een abonnement te nemen. Maar dat hoeft niet natuurlijk. Je steunt ze al met een bezoekje.

En doordat de meeste dierentuinen weinig overdekte/afgesloten ruimtes hebben, is dit een relatief veilig dagje uit. Als je je aan de regels houdt natuurlijk.

De enige dierenparken die ik kon vinden die gesloten zijn, zijn Apenheul en Avifauna. Om deze parken te bezoeken zul je tot de lente moeten wachten.

Coronamaatregelen

De regels die op straat en in openbare gelegenheden gelden, gelden ook in de dierenparken. Dus verplicht 1,5m afstand houden van mensen buiten jouw groep. De mondkapjes zullen waarschijnlijk ook hier hun intrede gaan maken en zolang de horeca gesloten is zul je ook hier niet op het terras kunnen zitten met een koffie en appelpunt.

Een andere belangrijke regel, die elke dierentuin hanteert is verplicht reserveren. Ben je van plan om te gaan dan moet je vooraf een dag en tijdslot reserveren. Ook als je een kaartje of abonnement hebt. Zonder deze reservering krijg je geen toegang tot het park.

Verder geldt er een maximaal aantal bezoekers per dag. Zo kan het dus gebeuren dat op een zonnige weekenddag je geen bezoek meer kunt reserveren, omdat het park de maximale capaciteit heeft bereikt. Zij doen dit om te kunnen garanderen dat de bezoekers genoeg afstand houden.

Nou zijn de meeste parken vrij groot dus dat betekent dat ze ook veel mensen kunnen toelaten. Zolang ze niet allemaal bij één en hetzelfde dier blijven kijken. Je moet dus zelf ook een beetje opletten en verspreiden. Dat zal ook betekenen dat je op een later moment nog een keer terug zult moeten komen bij het verblijf.

Het kan ook zijn dat dierenparken verplichte routes hebben. Dan kan je maar 1-kant op en proberen ze zo opstoppingen te voorkomen.

Samenvattend, de meeste dierenparken zijn open en staan op een veilige manier te springen om bezoekers. Wil je er op uit? Dan zou ik hier zeker naar toe gaan, dierentuinen blijven een leuk dagje uit.

Tenslotte, de panda bovenaan is ter illustratie, maar geeft wel perfect weer hoe ik mij dit jaar voel!

ZooParc Overloon: dieren, tickets en korting

0

Zoals je de afgelopen dagen gemerkt hebt ben ik de wondere wereld van de dierentuinen ingedoken. Wat mij opvalt is dat we er best een aantal hebben in Nederland, waar ik er ook een aantal niet van kende. Eén daarvan is ZooParc Overloon.

De reviews online zijn lovend over dit – voor mij onbekende – dierenpark. Tijd om eens te kijken wat er te zien en doen is en of het een bezoekje waard is!

Waar vind je ZooParc Overloon en hoe kom je er?

Je vindt ZooParc Overloon in Brabant, in het plaatsje Overloon net boven Venray. Voor mij is het vanuit Den Haag bijna 2 uur rijden om er te komen.

Parkeren kan je doen op eigen terrein. Ze hebben twee terreinen waar je als bezoeker voor €5 per dag kunt staan. Abonnementshouders betalen minder.

Je kunt dit dierenpark ook met het openbaar vervoer bereiken. Vanuit Den Haag is dat voor mij een onderneming van zo’n 3 uur. Een uur langer dan met de auto. Je neemt dan de trein naar Boxmeer en vanaf hier de bus naar het dierenpark.

De snelste route vanaf jouw beginpunt kan je bekijken op 9292ov.

Wat is er te zien en doen?

Naar een dierenpark ga je natuurlijk om de wilde dieren te bekijken en er – hopelijk – ook iets over te leren. ZooParc Overloon is een vrij kleine dierentuin maar boordevol verschillende soorten dieren. En ze zitten in ruime verblijven, dat vind ik zelf altijd een múst.

De dieren

Qua dieren zit je hier zeker goed. Ze hebben leeuwen, tijgers, zebra’s, giraffen, maar ook diverse apensoorten, kangoeroes en zelfs kamelen. De dieren zitten in gedeeltes die hun natuurlijke leefomgeving nabootsen.

Vanaf de ingang volg je een route door het park. Je kunt eigenlijk niet verdwalen en door de opzet mis je ook geen enkel verblijf. Ze hebben hier en daar wat verborgen paden aangelegd, vooral voor kinderen maar ook leuk als volwassene.

Als ik naar een dierentuin ga maak ik er altijd een sport van om alle dieren te zien. Dat is hier vrij goed te doen.

Andere activiteiten

Kinderen kunnen in ZooParc Overloon op expeditie. Voor €3,50 haal je bij de entree een dierengids vol puzzels en opdrachten. Dit maakt het voor hen net wat spannender dan alleen kijken naar de dieren.

Hebben ze na de expeditie nog energie over? Dan kunnen zij zich uitleven in de speeltuin die je aan het begin van het park vindt. Er zijn hier diverse houten speeltoestellen en zelfs een Airtrampoline.

Net als in veel andere dierenparken kun je ook hier je verjaardagsfeestje vieren. Ze hebben een aantal thema’s waaruit je kunt kiezen maar zelf vind ik het Zookeeper feestje het leukst klinken. Hierbij kunnen de kinderen zelf helpen bij het verzorgen van de dieren. Perfect als je een kleine dierenliefhebber in huis hebt.

De prijzen voor een feestje beginnen bij €12,50 per persoon. Als je een abonnement hebt krijg je ongeveer 50% korting. Je zou nog kunnen uitrekenen of het goedkoper is om een abonnement aan te schaffen. Deze kost namelijk maar €39,50 per jaar en dan krijg je korting op parkeren en dus kinderfeestjes.

Tickets en korting

Een ticket voor ZooParc Overloon kost online €15 per persoon, aan de kassa €17. Parkeren is dus €5 en als abonnementshouder krijg je korting.

Wanneer je een ticket wilt reserveren loont het om online te shoppen. Bijvoorbeeld in de webwinkel van het AD waar je de kaartjes momenteel voor iets meer dan €11 per persoon kunt bestellen.

Een andere plek waar je vaak kortingsacties vind is Tripper.nl. Plus de veilingssites Ticketveiling en Vakantieveilingen waar je vaak 2 tickets ontvangt met een aanzienlijke korting.

En ben je lid van de ANWB? Dan kan je altijd tickets bestellen met een leuke korting.

Toch weer mooi meegenomen, vind je niet?

Bommelerwaard: wat is er te zien en doen?

Nou moet ik iets bekennen, ik had nog nooit van Bommelerwaard gehoord… Sorry, maar nu weet ik wat het is er waar je het kunt vinden.

Mocht jij er net als ik ook nog nooit van gehoord hebben dan zou ik zeker verder lezen, want er is hier veel te zien en doen. En veel daarvan is gewoon in de open lucht, dus helemaal goed voor de huidige tijd.

Maar wat ze hier bijvoorbeeld ook hebben zijn kastelen. Wat is er nou mooier en romantische dan te wandelen door een kasteeltuin. Of de kinderen zich even prins, prinses of ridder te laten voelen.

Voor dit alles moet je dus in de Bommelerwaard zijn, maar waar ligt het eigenlijk?

Waar ligt de Bommelerwaard en hoe kom je er?

De Bommelerwaard is het gebied rond de stad Zaltbommel. Je kunt hier komen met zowel de auto als het openbaar vervoer. Deze stad is dan ook je startpunt voor de bezienswaardigheden in de regio, maar ook in het centrum zelf is er genoeg te zien.

Met de auto kan je op diverse plaatsen in het centrum parkeren. Dit is vrijwel overal betaald. Ga je buiten het centrum naar de natuurgebieden, bijvoorbeeld om te fietsen of wandelen? Dan kan je hier langs de weg je auto gratis parkeren. Houdt er wel rekening mee dat er nog auto’s langs moeten kunnen als je parkeert.

Kom je met het openbaar vervoer dan is station Zaltbommel je eindpunt. Deze kan je het beste in 9292ov invoeren om de snelste route te krijgen vanaf jouw huis of beginpunt.

Ga je met het openbaar vervoer naar de natuurgebieden van Bommelerwaard? Dan zul je de bus moeten nemen naar het dichtstbijzijnde dorpje en vanaf hier wandelen.

Wat is er te doen?

In de Bommelerwaard zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Allereerst, kan je natuurlijk de natuur in. Met de fiets of wandelend. Je kunt dan naar Munnikenland of de Hurnse Kill. Hier kan je naar hartenlust wandelen en rondkijken.

Een andere bezienswaardigheid is vestingsstad Zaltbommel. Dit is een plek om lekker te struinen en de oude gebouwen te bekijken. Hoogtepunt is de Sint Maartenskerk die stamt uit de 15e eeuw. Deze kan je in de zomermaanden zelfs beklimmen.

Verder vind je hier natuurlijk ook veel restaurants, winkels en er zijn ook mogelijkheden om er te blijven logeren.

In het centrum zijn er ook een aantal musea, waarvan het Stadskasteel toch wel het hoogtepunt is.

Over kastelen gesproken, daar hebben ze er nog meer van in de omgeving. Slot Loevestein ken je waarschijnlijk wel van naam. Maar ook kasteel Ammersoyen is zeker een bezoekje waard. Je vindt dit kasteel op zo’n kwartiertje rijden van Zaltbommel.

Verder is het, vanwege de waterrijke ligging ook een perfect gebied voor watersporters. Je kunt er een bootje of kano huren, of actief aan de slag op een Sup board. En als je van vissen houdt dan zit je hier ook helemaal goed.

Review: Mall of the Netherlands in Leidschendam

Leidsenhage is al jaren één van mijn favoriete winkelcentra in de regio. Parkeren is gratis en er was een groot aanbod aan winkels. Maar de afgelopen jaren stonden steeds meer winkels leeg en je merkte dan het er heel verouderd uitzag. Tijd voor wat nieuws: de Mall of the Netherlands.

Het winkelcentrum Leidsenhage werd compleet gesloopt en op de plaats komt een enorm luxe shopping mall. Zo eentje die je kent uit de Verenigde Staten of de films.

Nog steeds ben ik hier regelmatig te vinden voor mijn wekelijkse boodschappen of om wat te eten te halen.

Ben je er nog nooit geweest? Dit is mijn Mall of the Netherlands Review!

Mall of the Netherlands review

Wat ik fijn vind aan de Mall of the Netherlands is de bereikbaarheid. Je rijdt er zo naartoe vanaf de A4. Als je uit de tunnel komt sla je rechtsaf. Je komt dan vrijwel meteen bij de parkeergarage uit.

Waar ik overigens voorbij rijdt.

Waarom? Omdat de eerste parkeermogelijkheid een parkeerdek is met maar een paar overdekte plaatsen. Wil je in een overdekte parkeergarage staan dan neem je niet het eerste stoplicht links, maar het tweede, je rijdt dus de mall voorbij.

Hier om de hoek is een tweede parkeergarage, deze is overdekt. Althans, de eerste 2 verdiepingen. Op het dak sta je nog steeds in de open lucht.

Wanneer je bij deze parkeergarage het winkelcentrum in gaat kom je uit bij de MediaMarkt, Action en Jumbo.

Sta je op het eerste parkeerterrein, die niet overdekte, dan kan je ervoor kiezen om bij de Mediamarkt, de Albert Heijn of het foodcourt te parkeren. Afhankelijk van waar je moet zijn.

De winkels

De winkels in de Mall of the Netherlands zijn allemaal nog hartstikke nieuw. Ze zien er nog prachtig en luxe uit.

Je vindt hier onder andere:

 • Kruidvat
 • Van Haren
 • Jumbo
 • Douglas
 • H&M
 • America Today
 • Hema
 • en nog veel meer

Eigenlijk de gebruikelijke winkels die je in elke andere winkelstraat ook tegenkomt.

Toch heeft dit winkelcentrum 2 voordelen ten opzichte van de winkelstraten/-centra in de regio. De eerste is het gratis parkeren. Bij de meeste winkelcentra in de regio ben je zo €1 of meer per uur kwijt.

Het tweede voordeel is dat vrijwel alles overdekt is. Dus zelfs als het koud is of regent blijf je hier lekker warm. In de zomer was het hier juist zo koel, ze hadden de airco aanstaan, waardoor het binnen fijn vertoeven was.

Boodschappen doen

Wij gaan dus meestal naar de Mall of the Netherlands voor de boodschappen. Ze hebben er namelijk een hele grote Jumbo en Albert Heijn zitten.

In de Jumbo zit ook een LaPlace waar je pizza’s, hamburgers en broodjes kunt halen. Ook hebben ze een kleine koffiecorner die je ook van de LaPlace gewend bent.

Na de boodschappen neem je de lift of roltrap naar de parkeergarage en je laadt ze zo in je auto in. Heerlijk, ik houd van dat gemak!

Eten en drinken

Kan je hier zeker ook! De meeste restaurants zitten in het foodcourt aan de kant van de Albert Heijn. Wij zijn fan van Bali Foods, dit is een Indonesische toko met heerlijke kip cashew. Echt daar kan ik kilo’s van op. Maar ze hebben nog veel meer gerechten.

Tussen de winkels zit de lunchroom Heren van Beest. Hier hadden wij hele goede dingen over gehoord maar waarschijnlijk waren wij er op een slechte dag. Wij hadden een broodje warme kip, waarvan de kip echt hartstikke droog was, en een broodje eiersalade die zo zuur was dat ik er misselijk van werd. Heel zonde, want ik hoor eigenlijk alleen maar lovende reviews…

Midden in het pad zit een kleine balie van Dunkin’ Donuts. Als je mijn reviews hebt gelezen weet je dat ik hier vaste klant ben. Ze hebben ook lekkere koffie’s en andere drankjes. Wel wat ongezond maar af en toe best lekker.

Verder is er de LaPlace in de Jumbo waar wij nog weleens een koffie met een saucijzenbroodje halen. En dat is het eigenlijk wel qua eetmogelijkheden.

Het winkelcentrum is nog in aanbouw

Voordat je naar dit winkelcentrum gaat is het goed om te weten dat ze nog druk aan het bouwen zijn. Het is nog lang niet klaar.

Veel paden lopen nog dood en voor de Hema en de McDonalds moet je momenteel nog buiten langs lopen.

Vanwege de huidige situatie is de opening verschoven naar de lente van 2021, maar er komen regelmatig nieuwe winkels bij.

Coronamaatregelen

Net als veel andere winkelcentra gelden hier ook de coronaregels. Denk aan mondkapjes en regelmatig je handen ontsmetten. Er staan palen met desinfectiemiddelen bij de ingangen van het winkelcentrum en bij de winkels.

Verder geldt ook hier de 1,5 meter afstand.

Drukte

De Mall of the Netherlands is, ondanks dat het nog niet geheel geopend is, al een populaire bestemming. Zeker in het weekend kan het hier behoorlijk druk zijn.

Er geldt volgens mij geen maximum aantal bezoekers. Althans, ik heb ze nog nooit mensen zien tegenhouden.

Wij waren er een aantal weken terug op een vrijdagmiddag en het leek wel een zondag buiten de coronatijd. Echt aardig vol.

Mensen houden wel afstand maar je merkt ook hier dat mensen de coronamaatregelen zat zijn.

Wil je hier in alle rust rondkijken? Dan zou ik vroeg op de ochtend gaan, op doordeweekse dagen, of tijdens een koopavond.

Disney Plus kijken op je Samsung Smart tv, zo doe je dat!

0

Wij hebben sinds kort een Smart tv. In eerste instantie wilde ik daar niet aan, want hoeveel gebruik je het nou. Nou, veel. Dagelijks en ik kijken alleen maar naar apps.

Zo heb ik ook Disney Plus op mijn Samsung tv. Dit lijkt heel ingewikkeld maar je hebt de app echt binnen een paar minuten geïnstalleerd. Hierna is het een kwestie van inloggen en kijken maar!

Disney Plus op Samsung tv installeren

 • Druk op je afstandsbediening op de knop met het huisje, de home-knop
 • Onderin opent er nu een balk met als het goed is al wat apps
 • Ga naar links door op de linkerkant van de ring rond de ronde knop te drukken
 • Je komt dan uiteinde terecht op de optie “apps”
 • Druk op de ronde knop
 • Er opent nu een menu
 • Hier kan je apps installeren
 • Je kunt – door op de onderzijde van de cirkel te drukken – door de apps bladeren totdat je Disney Plus hebt gevonden
 • Je kunt ook rechtsbovenin op het vergrootglas klikken en zoeken.
 • Als je Disney Plus hebt gevonden dan kan je de app installeren en toevoegen aan de balk die je zag toen je op de homeknop drukt.

Disney Plus kijken

Nu is het tijd om de app te gaan gebruiken. Je klikt weer op de home-knop, die met het huisje, en gaat in de balk naar de Disney Plus app.

Hier log je in met je Disney Plus account. Heb je deze nog niet? Dan kan je die hier aanmaken.

Je hoeft maar één keer in te loggen. Hierna kan je altijd gelijk kijken wanneer je naar de app gaat.

Wat mag je niet missen?

Nieuw bij Disney Plus? Dan zou ik zeker de afleveringen van de Mandalorian bekijken. Dit is een Disney Plus original serie in de wereld van Star Wars.

Een andere aanrader vind ik persoonlijk de originele Disney tekenfilms. De ouderwetse Doornroosje of Sneeuwwitje. Nostalgie en perfect voor een regenachtige zondagmiddag.

Ook leuk zijn de documentaires. Bijvoorbeeld die over de Disney Imagineers die vertellen hoe de pretparken tot stand kwamen. Of de serie met Jeff Goldblum – bekend uit Jurassic Parc – die op eigen wijze de wereld ontdekt.

Er komen maandelijks nieuwe series en films bij, zoals recentelijk Onward en het tweede seizoen van de Mandalorian die door veel geprezen wordt.

En maak je geen zorgen om het installeren van Disney Plus op je Smart tv, dat is echt zo gebeurd! Kom je er niet uit, laat dan hieronder een berichtje achter.

Aviodrome – bezienswaardigheden, tickets en korting!

Het Aviodrome staat al jaren op mijn verlanglijstje. Vliegen heeft toch iets magisch en ik kan er enorm van genieten als het vliegtuig vaart maakt om op te stijgen. Daarbij zijn het toch majestueuze bouwwerken waarvan je pas merkt hoe groot ze zijn als je er naast staat.

Toch is het er eigenlijk nog nooit van gekomen, waarom weet ik niet. Tijd om eens een kijkje te nemen in het Aviodrome!

Waar ligt het Aviodrome en hoe kom je er?

Je vindt het Aviodrome in Lelystad, vlak naast de luchthaven. Het adres is Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad Airport.

De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Parkeren kost €7,50 per dag en kan op eigen terrein naast de ingang. Verder is het makkelijk te vinden en om je een idee te geven waar het ongeveer ligt, het ligt een aantal minuten van Walibi Holland.

Met het openbaar vervoer er naartoe kan ook. Je neemt de trein naar het station van Lelystad en vervolgens de bus naar het Aviodrome. Voor mij duurt dit ongeveer net zo lang als met de auto, de verbinding is goed, maar voor jouw route kan je het beste 9292ov.nl raadplegen.

Wat is er te doen?

Eigenlijk verwacht je het wel, er zijn vooral veel vliegtuigen te zien in Aviodrome. Van hele oude tot bijzondere en zelfs hele grote, zoals een Boeing 747,waar je plaats kunt nemen in de business class, mocht dit normaal gesproken boven je budget zijn.

De meeste vliegtuigen bevinden zich binnen in de hangar. Voor de grotere zijn er buiten exposities.

Voor kinderen zijn er daarnaast diverse speelmogelijkheden en zij kunnen zelfs een piloten- of stewardessendiploma halen.

Naast leuk is het vooral ook leerzaam. Je leert meer over de historie van de luchtvaart – voornamelijk in eigen land. In de Radiokamer leren ze je hoe ze vroeger met morse code communiceerden met piloten in de lucht. Kinderen kunnen voor €10 een morsepieper kopen waarmee ze ook thuis met vriendjes en vriendinnetjes kunnen communiceren.

En dromen jij of je kinderen er van om piloot te worden? Dan kan je zelf een rondje vliegen in een echte vliegsimulator.

De laatste, bijzondere, activiteit in Aviodrome zijn de rondvluchten. Afhankelijk van de lengte van je vlucht kost een rondvlucht tussen de €85 en €300. Dit is exclusief toegang tot het Aviodrome en best prijzig. Maar voor liefhebbers een onbetaalbare ervaring. Eén van de vliegtuigen waarin je een rondje kunt meevliegen is de koninklijke DC-3 Dakota. Een echt majestueus vliegtuig.

Tickets en korting

Een dagticket kost €12,95 voor kinderen en €15,95 voor volwassenen. Net als bij veel uitjes zul je ook bij het Aviodrome vooraf een bezoek moeten reserveren vanwege de lagere capaciteit.

Ook kunnen er momenteel ervaringen gesloten zijn zoals de vliegsimulator.

Wanneer je een bezoekje aan het Aviodrome plant, dan loont het om vooraf wat kortingswebsites te raadplegen. Tripper bijvoorbeeld, of de webwinkel van het AD. Hier vind je vrijwel altijd kaartjes met een paar euro korting.

Heb je een Bankgiroloterij VIP kaart of een museum jaarkaart? Dan krijg je gratis toegang. Met een ANWB lidmaatschap ontvang je meestal een flinke korting.

Tenslotte kan je bij de Jumbo, ING en soms de Albert Heijn sparen voor korting op de entreetickets. Eigenlijk is het nooit nodig om het volle bedrag te betalen. Voor dat geld wat je bespaard kan je toch weer wat lekkers kopen!

Can’t hurt me, David Goggins, boekreview

0

Het stond al een tijdje op mijn lijstje maar nu heb ik eindelijk de tijd genomen om te beginnen in het boek Can’t hurt me van David Goggins. Een waargebeurd verhaal over zijn leven en alle tegenslagen daarin.

Maar ook met een positieve boodschap en hulpmiddelen om jouw eigen mindset te veranderen. Een zelfhulpboek en real-life motivatieverhaal in één, ik kon niet wachten!

Waar gaat Can’t hurt me over?

In het boek vertelt auteur David Goggins zijn levensverhaal. En als er iemand pech heeft gehad dan is hij het wel. Zijn jeugd is ronduit verschrikkelijk en als hij ouder wordt, wordt het niet veel beter.

Eigenlijk had hij het leven al opgegeven totdat hij een reclame zag op tv voor de navy SEALs, een elitegroep binnen de Amerikaanse marine.

Tegen alle verwachtingen in lukt het hem om een plek te bemachtigen in het selectieprogramma. Maar deze is pittig en door gezondheidsproblemen moet hij steeds de handdoek in de ring gooien.

Uiteindelijk weet hij dan toch het selectieprogramma en de training succesvol af te ronden en wordt hij Navy SEAL, en dat voor iemand die alles tegen had in het leven…

Nu denk je, nou dan hoef ik het boek niet meer te lezen. Maar nee, dit is slechts het begin en maar een klein stukje van het echte verhaal. Want in dit boek gaat het niet om David Goggins en zijn steeds indrukwekkendere prestaties, nee dit boek gaat om jou als lezer en het verbeteren van jouw mindset.

Want als hij iets laat zien is het wel dat het menselijk lichaam en ons brein tot veel meer in staat is dan dat wij zelf denken. Je moet alleen een drempel over.

Hoe dat precies moet, lees je in dit boek!

Werkt zijn methode echt?

Nou ben ik dol op zelfhulp boeken. Eigenlijk zoek ik nog steeds een toverstaf die mij slank maakt, die zorgt dat ik dagelijks al mijn artikelen heb geschreven en die zorgt dat ik ga sporten. Om nog maar niet te spreken van het huishouden doen, want daar heb ik echt een enorme hekel aan

De toverstaf heb ik nog niet gevonden, maar wat heb ik veel gehad aan dit boek.

Eigenlijk is het de schop-onder-de-kont-methode. Alleen jij bent de enige die dat kan doen. Jij moet jezelf aansporen en over die pijnlijke drempel heen helpen. Ook als je brein andere dingen naar je schreeuwt.

Hij leert je hoe je de pijn – ook geestelijk – kunt verzachten en zet je aan tot het gewoon doen.

Mij heeft het enorm geholpen. Als ik denk “ik heb nu geen zin om…”, dan sta ik op en doe ik het toch. Zonder erbij na te denken, ondanks dat ik het niet leuk vind. Je krijgt veel meer gedaan en leert dat stemmetje in je hoofd te herkennen die je tegenhoudt.

Ben je toe aan motivatie en nieuwe zin om je leven te veranderen? Dan is dit echt het boek voor jou.

Een klein minpuntje, Can’t hurt me van David Goggins is alleen in het Engels verkrijgbaar.