LAATSTE ARTIKELEN

Verschil comfort, premium en VIP bij CenterParcs

0

Ken je dat? Ben je er eindelijk uit welk hotel, appartement of bungalowpark het wordt…hebben ze verschillende kamertypes. Moet je je daar weer in gaan verdiepen. Want wat als je nou juist degene kiest die niet bij je past? Dat had ik bij het kiezen van een accommodatie op Villages Nature Paris. Want wat is het verschil tussen Comfort, Premium en VIP bij deze CenterParcs? En welke kan je dan het beste kiezen? Ik zocht het voor je uit!

Verschil tussen comfort, premium en VIP bij CenterParcs

Zo op het oog is mijn eerste gedachte dat het verschil zit in luxe en prijs. Comfort zal de budgetaccommodatie zijn en VIP de meest luxe. Maar betekent dat ook dat je alleen in de laatste echt goed zit?

CenterParcs omschrijft het verschil als volgt:

 • Comfort -> gewoon prima
 • Premium -> met opgemaakte bedden en een Nespresso apparaat
 • VIP -> luxe met privésauna en extra services

Weet jij nu welke je moet kiezen? Mijn eerste gevoel zegt comfort, want hoe vaak ben je nou daadwerkelijk op je kamer? Maar opgemaakte bedden en een sauna klinkt ook wel heel lekker… We zoeken nog even verder.

Een Comfort accommodatie

Dit is dus het instaphuisje (of appartement). Deze is in het geval van Villages Nature Paris 54 vierkante meter groot. De premium is 3 m2 groter, de VIP 13m2 groter.

Het verschil in grootte tussen de Comfort en Premium zal je nauwelijks merken. De VIP is echt aanzienlijk groter.

(Voor de vergelijking heb ik gekeken naar huisjes voor 4 personen. Huisjes voor grotere groepen zijn vanzelfsprekend ruimer. )

Wat is dan het verschil tussen Comfort en Premium? Allereerst de prijs. In dit geval bijna €400 voor een midweek. Het enige verschil dat ik kan ontdekken voor die prijs is een open haard. Want overal staat namelijk dat ook bij de Comfort de bedden bij aankomst zijn opgemaakt. Oh en je huisje is dan 3m2 groter. Als je dat verschil al merkt. Dit lijkt me geen €400 extra waard, jou wel?

Zijn de VIP huisjes van CenterParcs luxer?

Nu het echte werk, de VIP huisjes. Ook hier weer de huisjes voor 4 personen. Deze zijn groter dan de Comfort Cottages, maar is dat de enige luxe?

In mijn vergelijking is de prijs voor de VIP gelijk aan die van de Premium, €400 duurder dan de Comfort. Voor dat bedrag krijg je naast een Nespresso apparaat en de open haard van de Premium ook een King Size bed en een badkamer met bubbelbad. Die sauna waar CenterParcs het zelf over had heb ik in géén van de accommodaties terug kunnen vinden. Althans niet op hun site.

CenterParcs, waarom zo ingewikkeld?!

Welke kan je het beste boeken?

Jullie hebben een klein kijkje gekeken in mijn frustraties tijdens het boeken van een verblijf in deze CenterParcs. Herkennen jullie jezelf daarin?

Zelf ben ik iemand die meestal de Premium accommodatie boekt, mits het prijsverschil niet te groot is. Voor je gevoel heb je dan toch een luxer huisje en zit je net iets beter. Maar als ik zo de huisjes vergelijk maakt dat – in het geval van Villages Nature Paris – niet zoveel uit.

Wil je echt luxe zitten dan zou ik de VIP boeken. Bedenk daarbij wel hoe vaak je in je huisje zult zijn en of je dat het prijsverschil waard vindt. Ben je altijd buiten de deur en gebruik je de accommodatie alleen om in de slapen? Dan zou ik absoluut de Comfort boeken. Het prijsverschil is het voor mij niet waard.

Ben je het met mij eens? Laat hieronder jouw reactie achter!

Hoe werken de Boarding Groups voor Rise of the Resistance?

Ga je binnenkort naar Walt Disney World? Of ben je benieuwd naar de nieuwste oplossing van Disney voor de enorm lange wachttijden? Lees dan zeker verder hoe de Boarding Groups voor Rise of the Resistance werken.

Wat is Rise of the Resistance en wat zijn Boarding Groups?

Rise of the Resistance is de nieuwste Star Wars attractie in Walt Disney World. Het is een compleet nieuwe attractie die nog nooit eerder zo gebouwd is. Wat je moet weten is dat het een Star Wars attractie is. Maar totaal anders dan Star Tours.

In Rise of the Resistance ga je aan boord van een ruimteschip. Maar al snel gaat het mis en wordt het schip naar binnengetrokken in een ruimteschip van de First Order. Hier gaan de deuren open en wordt je door Stormtroopers en officieren naar binnen begeleid en in een cel gezet. Hierna wordt je bevrijdt door collega’s van de “Resistance” en moet je ontsnappen. Het zijn eigenlijk 3 attracties in 1!

Doordat deze attractie heel anders is, is deze immens populair. Om geen wachtrijen van 3 uur – zoals bij Flight of Passage en Slinky Dog Dash – te krijgen heeft Disney een oplossing bedacht: Boarding Groups.

De Boarding Groups

Je kunt alleen in deze attractie als je in een Boarding Group zit. Deze moet je reserveren via de app. Verderop vertel ik je hoe je dat moet doen.

Gedurende de dag worden de Boarding Groups opgeroepen om in de attractie te gaan. Wordt je opgeroepen dan sta je nog 30-40 min in de rij voordat je echt in de attractie gaat. Er is dus geen traditionele wachtrij waar je kunt aansluiten. Dat is goed om te weten, want geen Boarding Group betekent dus ook niet in Ride of the Resistance.

Dat is best zuur he? Als je dus geen plekje weet te bemachtigen kan je niet in deze attractie.

Hoe werkt het?

Wil je Ride of the Resistance echt niet missen? Let dan goed op!

Een plekje in een Boarding Group kan je alleen reserveren als je fysiek in het Hollywood Studios Park bent. Je moet dus echt door de ingang zijn gegaan. Wanneer je in het park bent open dan de My Disney Experience app. Dat is dezelfde app als waar je de wachttijden kunt zien en normale Fastpassen kunt reserveren.

In de app druk je op de button om je Boarding Group te reserveren. Vervolgens reserveer je deze en krijg je een Boarding Group toegewezen.

Je kunt voor een groep reserveren, maar zij moeten allemaal fysiek aanwezig zijn in het Hollywood Studios Park op het moment van reserveren. Niet in het park, geen Boarding Group!

Dus het is heel makkelijk om een Boarding Pass voor Ride of the Resistance te krijgen?

Nee, het is een drama! Het Hollywood Studios Park opent de meeste dagen om 07.00 ‘s ochtends. Binnen 10 tot 15 minuten zijn ALLE Boarding Groups vol. Dus wil je in Ride of the Resistance? Dan moet je om 7 uur met je hele groep in het park aanwezig zijn. Vervolgens moet je duimen dat de app niet crasht en je internetverbinding het blijft doen. Zodra het park officieel opent moet je al in de app zitten en blijven verversen totdat je een Boarding Group hebt weten te bemachtigen.

Hierna kan je vaak weer terug naar bed. Je reserveert namelijk een Group ergens op de dag. Dat kan ook pas om 19.00 ‘s avonds zijn.

Wanneer het tijd is om in te stappen krijg je een notificatie. Hierna heb je 2 uur om je naar de attractie te begeven. Daarna is je Boarding Group verlopen.

Je krijgt ook geen tijdsindicatie – alleen het nummer van je Boarding Group. Kijk eerst goed hoe snel het laden van de groepen gaat voordat je het Park verlaat. Dan krijg je een idee wanneer je aan de beurt zal zijn.

Nog wat tips en goed om te weten!

 • Om zeker te zijn van een Boarding Group moet je vóór de opening van het Hollywood Studios Park al in het park staan. Dat klinkt gek maar ze laten je altijd eerder het “Main Street” gedeelte in. Net als Disneyland Parijs.
 • Het Disney transport is niet betrouwbaar genoeg voor deze missie. Neem een Uber vanaf je Hotel of ga met een huurauto. Slaap je in een Epcot Resort dan kan je lopend naar het Studios Park.
 • Zorg dat je hele groep in het park is. Niemand kan uitslapen als je in Rise of the Resistance wilt.
 • Heb je een latere Boarding Group dan kan je rustig naar andere pretparken of terug je bed in. Maar zorg wel dat je de notificaties aan hebt staan en check de status gedurende de dag.
 • Er komen soms back-up Boarding Groups beschikbaar tijdens de dag. De kans dat je deze kunt bemachtigen is klein maar altijd het proberen waard.
 • Je mag maar 1 keer per dag in deze attractie. Als je een Boarding Pass hebt weten te bemachtigen mag je trots zijn op jezelf en kan je gaan genieten van deze bijzondere rit.

Stedentrip met kinderen combineren met Disneyland Paris

0

Een stedentrip met kinderen is een leuke manier om hen kennis te laten maken met andere landen. Nieuwe steden ontdekken en de cultuur opsnuiven. Parijs is daar bij uitstek een goede stap voor. Overzichtelijk, relatief veilig en op elke straathoek wel een historisch gebouw. Typische uitstapjes zijn een bezoek aan de Eifeltoren, een rondvaart op de Seine en de Mona Lisa bekijken in het Louvre.

Veel mensen combineren een uitstapje naar Parijs met een bezoekje aan Mickey Mouse en z’n vriendjes in Disneyland. Is dat makkelijk te doen?

Stedentrip met kinderen naar Parijs en Disneyland

Als je een stedentrip met kinderen naar Parijs doet kan je dat heel makkelijk combineren met Disneyland. Het pretpark ligt niet in de stad zelf maar op ongeveer 30 minuten er vandaan.

Wanneer je de twee wilt combineren kan je kiezen om van Parijs je basis te maken of van Disneyland Paris. Slaap je in een hotel in Parijs dan zou ik niet met de auto maar met de trein gaan. Je kunt dan ook met de trein naar het attractiepark toe.

Wil je liever met de auto dan kan je het beste van Disneyland Paris je basis maken. Rijden is Parijs is door de drukte vaak geen pretje. En met het openbaar vervoer zit je binnen 30 minuten vanuit Disney in de stad Parijs. Parkeren is daarnaast gratis bij de meeste hotels en appartementen in en rond Disneyland Parijs. Dat is wel anders midden in de stad.

Hoeveel dagen?

Als je een stedentrip met kinderen naar Parijs combineert met Disneyland dan zou is de volgende vraag hoeveel dagen?

Het ligt eraan hoeveel je wilt zien. Wil je alleen de stad Parijs gezien hebben inclusief de bekendste bezienswaardigheden: de Eiffeltoren, Louvre, Arc de Triump en de Notre Dame? Dan lukt dat in 1 dag. Je zou het zelfs geheel te voet kunnen doen. Maar voor het gemak is een metroticket geen overbodige luxe.

Wil je echt musea bezoeken en meer van de stad zien? Dan zou ik voor Parijs zeker 2 dagen aanhouden. Vooral als je met kleintjes gaat. Je hebt zo meer tijd om alles te zien en meer pauzes te nemen.

Oh en vergeet de Disney Store niet te bezoeken ;)! Deze zit op de Champs-Elysees.

Dagen nodig voor Disneyland Parijs?

Wil je alles zien in Disneyland Paris dan zou ik ook hier 2 dagen naartoe gaan. Er zijn twee pretparken met elk hun eigen – niet te missen – attracties. Je kunt een entreekaartje kopen voor beide Parken waarmee je zo vaak mag switchen als je maar wilt. Een ticket voor 2 parken is maar €20 duurder dus voor het geld zou ik het persoonlijk niet laten.

Is één pretpark genoeg? Dan zou ik het Disneyland Park kiezen. Dit is het grootste van de twee pretparken en hier vindt je het roze kasteel. Voor kleine kinderen is dit sowieso het leukste Park om te bezoeken.

Van de Disney of Partner Hotels naar Parijs

Dat is heel goed te doen. Je moet daarvoor eerst naar het treinstation. Die ligt tussen de hotels en de pretparken. Vanaf de Disney Hotels loop je naar Disney Village – dezelfde route als naar de pretparken – maar als je bij Annette’s komt ga je rechtdoor de hekken uit. Je ziet dan schuin rechts een groot gebouw. Dat is het treinstation.

Mocht je nu denken: “waar heeft ze het over?” Hieronder een foto van het station.

Stedentrip met kinderen naar Disneyland Parijs
Treinstation van Disneyland Parijs
De bordjes die je moet volgen om bij het treinstation te komen

En voor de zekerheid ook nog het bordje erbij dat je moet volgen.

Vanuit de Partner Hotels neem je eerst de pendelbus. Die stopt bij de haltes naast het treinstation. Slaap je in een Val d’Europe hotel als bijvoorbeeld Hotel l’Elysee? Dan stopt de pendelbus aan de andere kant van Disney Village naast de World of Disney winkel.

Om dan bij het station te komen ga je eerst door de tassencontrole en dan houd je rechts aan. Je ziet dan vanzelf het station.

Ben ik iets vergeten of heb ik jou vraag niet beantwoord? Stel deze dan hieronder of via Facebook!

Fenix – de beste achtbaan in Toverland! Of niet?

0

Eens in de zoveel tijd wordt er een achtbaan gebouwd waar je direct enthousiast van wordt. En vaak gebeurt dat in een pretpark waar je het niet van verwacht. Zo ook in Toverland. Het Limburgse indoorpretpark dat steeds verder naar “buiten” uitbreidt. Onder andere met deze Fēnix achtbaan. Een Wing Coaster – al zeggen die benamingen mij nooit zoveel. Dit is een type achtbaan waarbij de stoeltjes naast de baan hangen, niet erop of eronder. Een compleet andere ervaring die past bij deze achtbaan. Het geeft je namelijk het gevoel dat je zweeft.

Fenix – de specificaties

De meeste mensen beoordelen achtbanen op hun specificaties. Zelf doe ik dat aan de hand van het plaatje en de onride video. Nou ken ik ook genoeg mensen die het bekijken van zo’n video prinicipieel niet doen om niks te verpesten. Maar heel eerlijk, een achtbaan beleef je. Dat gevoel in je buik krijg je niet van het bekijken van een video.

Voor wie benieuwd is naar deze attractie hieronder de video van Toverland zelf.

Het begin vind ik een beetje gek en doet me denken aan de Baron 1898 in de Efteling. Eigenlijk verwacht je daarna dat je wordt “afgeschoten” maar dat gebeurt niet. Je wordt rustig naar een hoogte van 40 meter getakeld alvorens je naar beneden vliegt.

Uiteindelijk bereik je een snelheid van 95 km/u en ga je tijdens de 150 seconden durende rit 3 keer over de kop. Door de positionering van de karretjes heb je echt het gevoel dat je zweeft. Persoonlijk vind ik dit enger dan als het karretje op de rails zou staan. Vind jij dat ook?

Waar vindt je deze achtbaan?

De Fenix is een achtbaan in attractiepark Toverland dat in de plaats Sevenum (richting Venlo) ligt. Vanuit de randstad een behoorlijk stuk rijden maar volgens velen absoluut de moeite waard. Het indoorpretpark wat ook tijdens de winter geopend is, is meer geschikt voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen zijn er nu dus de buitenattracties waar Fenix er één van is.

Andere attracties in het buitengedeelte zijn onder andere Troy, Merlin’s Quest en Djengu River.

Is Fenix de beste achtbaan in Toverland?

Tja, dat is een lastige keus, want ze hebben nog een goede achtbaan: Troy. Dit is de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. En ik ben dol op houten achtbanen. Lekker door elkaar geschud worden terwijl je op hoge snelheid over een – voor je gevoel – wankele baan schiet.

Wat vindt jij? Fenix of Troy?

Foto: Toverland

14 feitjes over Wunderland Kalkar

0

Wunderland Kalkar is zo’n pretpark dat de meesten wel van naam kennen, maar waar je eigenlijk niet zoveel over weet. Als ik de reclames op tv zie vind ik het er altijd wel leuk uitzien. Toch ben ik nooit echt geneigd om er naartoe te gaan. Hebben jullie dat ook? Persoonlijk rijd ik dan liever iets verder door naar bijvoorbeeld Phantasialand.

Wunderland Kalkar is gebouwd op het terrein van een oude kerncentrale

Ja je leest het goed. Het terrein waar nu het attractiepark en het hotel zijn gebouwd was eerst een actieve kerncentrale. Dat vind ik zelf best een gek idee eigenlijk. Het eerste wat ik dacht was, is het dan wel “veilig” om daar te lopen? Is er geen stralingsgevaar? Maar dat blijkt niet zo te zijn, want hoewel het een echte kerncentrale is werd deze nooit in gebruik genomen.

Het staat te koop

Heb je altijd je eigen pretpark gewild? Voor een klein bedrag van 18 miljoen euro kan jij de nieuwe eigenaar worden van het attractiepark, de hotels en de rest van het entertainment. Je hebt nog even tijd om te sparen. Het hoeft niet met spoed verkocht te worden maar als er een koper komt zou dat leuk zijn.

Frietjes, drankjes en ijsjes zijn inbegrepen bij je entreeticket

Kernie’s Familiepark is de naam van het pretpark van Wunderland Kalkar. Als je een ticket koopt betaal je niet alleen voor onbeperkt ritjes maken in de attracties, maar ook voor zoveel friet, ijs en drinken als je maar wilt. Tegen betaling kan je ook andere maaltijden krijgen.

Niet alle attracties in Wunderland Kalkar zijn gratis

Hier heb ik persoonlijk altijd een hekel aan. Dan koop je een ticket voor een attractiepark en dan moet je alsnog bijbetalen voor een attactie. In het geval van Wunderland Kalkar moet je betalen voor de kartbaan. En je kunt niet pinnen dus neem voldoende contant mee als je wilt racen.

Geld opnemen kost (veel) geld

Als je alleen maar contant kunt betalen bij een attractie is het fijn dat je geld kunt pinnen. Zelf heb ik nooit contant geld op zak. Eigenlijk, omdat ik alles pin. Tegenwoordig gaat dat zo makkelijk met je telefoon.

Geld opnemen in Wunderland Kalkar kan bij de receptie. Je betaalt dan wel €5,99 transactiekosten. Dat vind ik vrij fors heel eerlijk. Maar goed, dan kan je beter voorbereid zijn en geld van thuis meenemen als je wilt karten of wilt betalen bij bepaalde snackkarren.

Geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar

Wunderland Kalkar is een attractiepark dat zich richt op jonge kinderen. Zijn jouw kinderen ouder dan 12 jaar dan zijn er weinig attracties waar zij blij van worden. Dan zijn ze aangewezen op de kartbaan (die niet gratis is) en de klimwand. Zijn jouw kinderen al wat ouder dan kan je beter naar een ander pretpark gaan.

Parkeren kost €5 per dag, gratis voor hotelgasten

Het mooie aan een klein pretpark is dat parkeren vaak goed betaalbaar is. Kom je alleen voor het familiepark dan betaal je €5 per voertuig per dag. Hotelgasten mogen gratis bij het hotel parkeren en kunnen dan via de speciale ingang het attractiepark betreden.

Een dagarrangement is weer wat anders dan de normale all-inclusive formule

Bij je tickets krijg je onbeperkt friet, ijs en drinken (ook koffie en thee). Maar je kunt tegen bijbetaling ook een dagarrangement nemen. Dat is dus weer wat anders. Je krijgt dan naast de gratis frietjes ook een uitgebreidere lunch, gebak bij je koffie en alcoholische dranken. Daarnaast mag je dan ook gebruik maken van de andere sport- en spelfaciliteiten.

Wunderland Kalkar heeft 6 hotels

Je kunt als kleinschalig attractiepark nooit genoeg hotels hebben moeten ze bij Wunderland Kalkar hebben gedacht. Het hoofdhotel is het Hotel Plaza met de meest centrale ligging en met directe toegang tot het buffetrestaurant. Tijdens het boeken van een verblijf heb ik geprobeerd om zelf een hotel te kiezen maar dat was op de website van Wunderland Kalkar niet mogelijk.

De hotels zijn ook open wanneer het pretpark gesloten is

Kernie’s Familiepark kent een winterstop. Tijdens de winter kan je nog steeds verblijven in de Wunderland Kalkar Hotels. Het zijn dan all inclusive hotels net als Preston Palace en De Bonte Wever. Je kunt dan zoveel eten, drinken en gebruik maken van de faciliteiten als je wilt. In de warme maanden kan je dan ook onbeperkt in het attractiepark.

Er is geen zwembad maar je kunt wel minigolfen

Wat Preston Palace en De Bonte Wever populair maakt is onder andere het indoorzwembad. Die hebben ze helaas niet in Wunderland Kalkar. Voor entertainment ben je aangewezen op minigolf, het voetbalveld, tennis- of bowlingbaan of – iets compleet anders – de cafestraat met 7 verschillende kroegen. Dit zit allemaal inbegrepen bij je arrangement.

Groot winkelcentrum in de buurt

Op een klein halfuurtje rijden van het familiepark en de hotels vindt je de stad Oberhausen. Hier kan je winkelen in een grote, overdekte shopping mall. Er is een foodcourt als je uitgekeken bent op de gratis friet, ijs en drankjes. En ze hebben voldoende parkeerplaatsen en je kunt gratis de auto neerzetten.

Een all inclusive overnachting in Wunderland Kalkar kost €79-€99

Afhankelijk van de tijd van het jaar kost een overnachting in één van de hotels tussen de €79 en €99. Dat is dan inclusive het eten, drinken en entertainment. Het prijsverschil zit in de tijd van het jaar waarop je gaat: hoog- of laagseizoen. Daarnaast is er een kinder- en 65+ korting.

Het Steakhouse kost €15 per persoon extra

Hoewel er veel bij je verblijf inbegrepen zit moet je voor het Steakhouse extra betalen. Het bedrag is nog vrij schappelij: 15 euro per persoon. Op het menu staan niet alleen steaks. Er zijn ook vegetarische opties beschikbaar al is het aanbod vrij beperkt.

Goedkoop naar Disneyland Parijs – 4 tips!

0

Als je mijn blogs al een tijdje volgt weet je dat ik altijd op zoek ben naar manieren om vaker naar Disneyland Parijs te gaan. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk kosten wil besparen. Nou is goedkoop naar Disneyland Parijs gaan niet eenvoudig. Het is een behoorlijk dure bestemming. Een weekendje kost een gezin al snel €1000. En dat is dan nog zonder de souvenirs en het eten/drinken. Veel van jullie zullen hier – net als ik – voor moeten sparen.

Dat betekent trouwens niet dat er geen slimme manieren te zijn om geld te besparen. Hieronder 4 manieren hoe ik dat zelf doe!

Goedkoop naar Disneyland Paris tips

Allereerst zijn er natuurlijk de standaardtips zoals:

 • Boek een aanbieding
 • Kies een goedkoop hotel

Maar dat zijn de zaken die je vaak zelf ook al hebt kunnen verzinnen. Disneyland Parijs heeft vrijwel altijd aanbiedingen. Zeker als je op tijd boekt kan je er meestal 10 tot 20% korting uit slepen. Dat heb je dan al snel verdiend.

Daarnaast zit er een aanzienlijk prijsverschil tussen de Disney Hotels. Tussen het goedkope – maar prima – Hotel Cheyenne en het luxe Disneyland Hotel is dat zelfs een paar honderd euro per persoon per dag. Het voordeel is dat je van al deze hotels kunt lopen naar de Disney pretparken. Hoe goedkoper, hoe verderweg ze liggen.

Als je echt goedkoop naar Disneyland Parijs wilt gaan en wilt besparen op je accommodatie, kies dan voor een Partner Hotel of hotel in de omgeving. Hiermee bespaar je vaak nog eens tientallen euro’s. Maar let wel op tijdens het boeken. Als je deze boekt via bijvoorbeeld Expedia of Booking zitten er geen entreetickets bij de prijs inbegrepen. Hier gaan mensen helaas nog eens de fout mee in.

Nu we de standaardtips hebben gehad, zal ik nu mijn 4 tips delen. Dit zijn echt mijn manieren om geld te besparen op je verblijf in Disneyland Parijs.

Eerste tip: ga in de wintermaanden

Hoe kouder, hoe goedkoper een verblijf in Disneyland Parijs. Met een paar uitzonderingen (kerst en laatste week van oktober). De wintermaanden zijn voor hun echt het laagseizoen. Ze hebben dan meer moeite om de Parken en hotels gevuld te krijgen dan in de warmere maanden.

Dat zie je bijvoorbeeld aan de aanbiedingen.

Krijg je op een verblijf in de lente/zomer 10% korting, in de winter is dit ineens 25% korting. Op deze manier zorgen ze dat er ook in de rustige periodes nog genoeg volk komt.

De goedkoopste tijd om te gaan is vanaf de tweede week van januari. Dat is echt laagseizoen. Bekijk het zelf maar eens. Maak een prijsvergelijking tussen 2 nachten in Hotel Santa Fe in januari en in augustus. Hoeveel verschil zit daar tussen?

Tip twee om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan, ken je dit plaatje?

De tweede tip is een handig plaatje die je alleen nog terugvindt in de brochures. Maar die je nodig hebt om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan.

Heb je dit plaatje weleens gezien?

Dit is de prijstabel van Disneyland Parijs voor 1 jaar. Donkerblauw zijn de goedkoopste periodes, rood de duurste. Je kunt zo dus precies inschatten wanneer je goedkoop naar Disneyland Parijs kunt gaan door een week eerder of later te gaan.

Je betaalt het tarief dat geldt op de dag van aankomst. Kom je op zaterdag aan dan ben je stukken duurder uit dan een dag later. De kleur van je eerste dag bepaald dus de prijs van je gehele verblijf.

Kijk bijvoorbeeld naar 21 april. Deze is rood gekleurd en zit in de hoogste prijs categorie. Kom je een dag later aan zit je ineens in lichtblauw en ben je ineens honderden euro’s goedkoper uit. Bizar he, hoeveel verschil 1 dag kan maken.

Maar hou het zeker in je achterhoofd als je boekt.

De derde tip: boek zo vroeg mogelijk

Deze tip kreeg ik van een cast member van Disneyland Parijs. Iemand die werkt op de boekingsafdeling. Boek je verblijf zo vroeg mogelijk (zeker als er een geldige aanbieding is).

Waarom moet dat?

Disneyland Parijs past de prijzen aan op basis van bezetting. Hoe leger het hotel, hoe goedkoper de kamer. Wanneer het hotel een bepaalde capaciteit heeft bereikt gaan de prijzen langzaam omhoog. Is het hotel bijna vol dan betaal je de duurste prijs. Ondanks dat je in bovenstaande tabel in het “laagseizoen” zit.

Wanneer je zo vroeg mogelijk boekt weet je dat nog niet alle kamers gevuld zijn en kan je zo tientallen euro’s besparen.

Weet je nu al wanneer je gaat, maar is er geen aanbieding beschikbaar? Heb dan nog even geduld. Elke aanbieding heeft een einddatum. Na die datum komt er weer een nieuwe kortingsactie. Je weet nooit hoeveel je daarmee kunt besparen!

Tip 4: losse tickets zijn vrijwel nooit goedkoper, behalve als je in een Partner Hotel slaapt

Elke keer als ik boekte deed ik de rekensom: arrangement of losse tickets/hotelkamer. Wil je in een Disney Hotel verblijven dan wint het arrangement altijd. Je bent dan echt goedkoper uit dan als je alles los zou boeken.

Dat geldt niet voor de Partner Hotels. Boek je deze via een arrangement bij Disney zelf dan betaal je een bedrag per persoon. Meestal is dit zo’n 200 euro per persoon per nacht. Boek je zo’n zelfde hotel via de bekende boekingswebsites – dus zonder entree – dan betaal je gemiddel €150 per nacht. Nou die €50 verschil ben ik dan kwijt aan entreekaartjes hoor ik je denken. Maar let goed op het verschil. Bij Disney betaal je dat bedrag per persoon, boek je een losse kamer in een Partner Hotel dan betaal je dat per kamer/nacht. Ongeacht het aantal personen.

Een gezin van 4 zou in dit geval bij Disney ongeveer 800 euro kwijt zijn. Boek je het los dan kost het je €150 + 4x€70 voor entree, wat uitkomt op €430. Bijna de helft goedkoper. Kies je voor zo’n hotel dan loont het altijd om prijzen te vergelijken. Je kunt altijd iets goedkopers vinden.

Dan is er nog de vraag, wanneer is een Jaarpas goedkoper? Het antwoord vindt je in dit artikel.

Dit waren mijn tips om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan. Maar misschien weet jij er ook nog wel één. Deel deze dan hieronder. Zo help je iemand weer een stapje dichterbij een magisch verblijf.

Halfpension hoe werkt dat? En in een pretpark?

0

Gisteren schreef ik over De Bonte Wever, een all inclusive hotel in Nederland. Tijdens het schrijven bedacht ik mij dat ik ook regelmatig vragen krijg over halfpension. En dan met name hoe dat precies werkt in Disneyland Paris.

Regelmatig hebben zij een aanbieding waarbij je halfpension gratis krijgt. Voor veel mensen is dit minder aantrekkelijk dan een giftcard van €200. Terwijl je toch echt stukken voordeliger uit bent met gratis eten/drinken.

Halfpension, hoe werkt dat?

Bij de meeste hotels, dus ook in Disneyland Paris, betekent halfpension dat het ontbijt en (meestal) avondeten in het hotel inbegrepen zit in je verblijf. Je hoeft dus niet apart te betalen voor je ontbijt of je diner, maar kunt gewoon aanschuiven en vaak alles bestellen wat je maar wilt. Meestal zitten hier ook één of meerdere drankjes bij inbegrepen.

In Disneyland Paris werkt dit eigenlijk hetzelfde. Het voordeel wat je hebt is dat je de tweede maaltijd van de dag mag gebruiken in een restaurant naar keuze. En wanneer je zelf wilt.

Ontbijten doe je in je Disney Hotel. Dit is een lopend buffet waar je onbeperkt eten en drinken mag pakken. Voor de tweede maaltijd krijg je een (virtuele) voucher. Deze kan je in een geselecteerd aantal restaurants inwisselen voor een vast menu. Of ermee betalen bij de andere restaurants.

Deze voucher mag je uitgeven tijdens de lunch, om 15.00 of bij wijze van pas om 22.00 ‘s avonds. Het belangrijkste is dat je de vouchers opmaakt. Ze komen na je verblijf te vervallen en zijn niet overdraagbaar.

Wanneer is halfpension verstandig?

Halfpension is makkelijk om vooraf een inschatting te kunnen maken van het geld dat je uitgeeft tijdens je vakantie. Eten en drinken zijn altijd een grote kostenpost. Wanneer je kiest voor halfpension dan weet je vooraf hoeveel je kwijt zal zijn en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Daarnaast dwingt het je ook om gezonder te eten, althans dat heb ik. Normaal zou ik bijvoorbeeld in een pretpark voor een snelle hap gaan. Als ik halfpension boek ga ik uitgebreid dineren in een goed restaurant. Dat is altijd gezonder dan gefrituurd fastfood.

En in Disneyland Parijs? Is het echt voordeliger?

Normaal betaal je €55 per persoon per nacht voor halfpension. Voor 4 personen, 3 nachten is dat €440. Als je dat vergelijkt met de giftcard van €200 per boeking ben je met deze aanbieding een stuk goedkoper uit.

De Bonte Wever, all-inclusive hotel vlakbij Plopsa Indoor Coevorden & Wildlands

0

Preston Palace is het bekendste all-inclusive hotel van Nederland. Maar wist je dat er nog zo’n hotel is? De Bonte Wever in Assen is iets kleinschaliger dan Preston Palace maar ligt wel in een omgeving vol cultuur en activiteit. Vanuit deze accomodatie kan je een bezoek brengen aan de hunebedden, fietsen in de bosachtige omgeving, een dagje naar Wildlands of spelen bij Plopsa Indoor in Coevorden.

All-Inclusive ken je misschien van de zonvakantie. Bij hotels in bijvoorbeeld Turkije is dit al jaren heel normaal. Bij All Inclusive betaal je vooraf voor al het eten en drinken tijdens je verblijf. Dit bedrag zit bij de hotelprijs inbegrepen dus je hebt niet het gevoel dat je daar extra voor betaalt. Wanneer je in het hotel bent kan je dan ontbijten, lunchen en dineren, en daarnaast zitten ook de drankjes daarbij inbegrepen. Je hoeft dus nergens naar om te kijken. Geen gedoe met portemonnee’s verstoppen in je schoen als je even gaat zwemmen, etc.

De Bonte Wever is een echt kinderhotel. Dat betekent dat je er met de hele familie naartoe kunt gaan en dat er ook genoeg te doen is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een subtropisch zwembad, bowlingbaan en een eigen animatieteam. Dat alles terwijl de ouders bijkomen in de sauna of de bar.

Is de Bonte Wever iets voor jullie?

Als je de reviews leest zijn de meeste mensen enthousiast over deze accommodatie. Ben je op zoek naar een all-inclusive vakantie in Nederland dan is dit een leuk alternatief voor Preston Palace. Doordat je in de buurt verblijft van diverse bezienswaardigheden als Wildlands, Plopsa Indoor en het TT Circuit hoef je je geen moment te vervelen. Is het slecht weer dan kan je binnenblijven bij het zwembad en je de hele dag volproppen met allerlei snacks en andere lekkernijen. (niet gezond, ik weet het)

Voor wie is het niet?

All-inclusive moet je liggen. Er zijn genoeg mensen die er niet aan moeten denken om “opgesloten” te zitten op zo’n resort. Die willen zelf eten bij restaurants en worden waarschijnlijk gelukkiger van een minder “massaal” hotel. In een hotel als de Bonte Wever is er ook altijd bedrijvigheid. Hoewel er wel rustige plekjes te vinden zijn, ga je er over het algemeen niet naartoe om rustig een boek te lezen. Het is juist een hotel om te socializen en voor de gezelligheid. Om aan de bar een drankje te doen en om lekker veel te eten.

In de buurt van de Bonte Wever

Voor kinderen is er in de omgeving van de Bonte Wever genoeg te doen. Je kunt naar Wildlands, Plopsa Indoor Coevorden, de hunebedden bekijken of naar het gevangenis museum.

Je kunt ook fietsen huren en de omgeving verkennen of een stadswandeling maken door Assen. Een hele indrukwekkende activiteit in de buurt is Kamp Westerbork, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog 100.000 mensen zijn gedeporteerd. Iets minder heftig is de laatste activiteit in de buurt het oerdorp Orvelte. Hier zie je veel authentieke gebouwen en straten. Echt een stap terug in de geschiedenis.

Kortom, word je blij van onbeperkt eten en drinken en al het entertainment onder één dak, of wil je een “zonvakantie” in eigen land? Dan is dit een leuke accommodatie voor jou.

Foto: De Bonte Wever

Phantasialand attracties: wat is er te doen in het pretpark?

0

Toen ik voor het eerst besloot om naar Phantasialand te gaan wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Vanuit Den Haag is het toch drie uur rijden, dan wil je zeker weten dat het leuk is. Vooraf had ik de kaart bekeken en toen viel mij op dat het pretpark behoorlijk klein is. Is er dan wel genoeg te doen om jezelf bezig te houden? En zijn het allemaal kinderattracties of zijn er ook thrillrides? Herken jij je hierin of ben je benieuwd naar de Phantasialand attracties? Lees dan zeker verder!

Phantasialand attracties: de hoogte- en dieptepunten

Het eerste dat mij bij binnenkomst opviel was dat het enorm volgebouwd is. Elke vierkante centimeter in dit kleine pretpark wordt optimaal benut. Hierdoor zijn de meeste Phantasialand attracties vlakbij elkaar of zelfs tegen elkaar aan gebouwd.

Wij kwamen binnen via de ingang bij het Mystery-gedeelte. Als je hier kunt parkeren, gelijk doen. Je komt dan binnen bij twee van de populairste attracties: Taron en Raik. Taron is een multi launch coaster. Dat houdt in dat je vanuit het station wordt “afgeschoten” en later – tijdens de rit – nog een keer. Die tweede keer is niet vanuit stilstand, maar al rijdend krijgt het karretje opeens een boost.

Raik is een boomerangachtbaan. Dat betekent dat je het parcours eerst vooruit doet en vervolgens achteruit teruggaat. Dit is meer een familie-achtbaan, voor wie de Taron te heftig vindt.

In het Mystery-gedeelte is er nog een thrillride met misschien wel de langste wachtrij ooit. Daar kwam serieus geen eind aan. Mystery Castle – zoals deze attractie heet – is een bungee droptower van 65 meter hoog. Tip voor mensen met hoogtevrees: doordat het donker is tijdens de rit heb je daar minder last van.

Hierna is het door naar andere gedeeltes van het pretpark waar ze onder andere de volgende attracties hebben:

 • Colorado Adventure – de Duitse broer van Big Thunder Mountain
 • Talocan – een bank die tientallen keren over de kop gaat
 • Black Mamba – hangende achtbaan
 • Winja’s Fear and Force – twee achtbanen, vergelijkbaar met Crush’s Coaster
 • Maus au Chocolat – een 3D attractie waarbij je punten kunt verzamelen door zoveel mogelijk muizen te beschieten met slagroom (ja, ik verzin het niet :))
 • Würmling express: monorailtocht
 • Feng Ju Palace – Villa Volta met een ander thema
 • Geister Rikscha – Spookhuis
 • Crazy Bats – Fysieke achtbaan waarin je een 3D bril opzet

En nog veel meer.

Je ziet er zijn genoeg attracties en er is voldoende variatie. Er zijn thrillrides, maar ook attracties voor (jonge) kinderen.

Nu de hoogte- en dieptepunten

Hoogtepunten zijn voor mij de achtbanen Taron, Black Mamba, Crazy Bats en Fear and Force. Ook de attractie Maus au Chocolat – waarin je muizen beschiet met slagroom – vond ik heel geestig. Daarnaast hadden wij de grootste lol in Hotel Tartuf, dit is een indoor lunapark. Je waant je als volwassene weer even op de kermis!

Dieptepunt, dan springt er eentje tussenuit: Geister Rikscha. Wat een vreselijke attractie is dat. Als je mij niet gelooft, bekijk dan meer eens de video’s op Youtube. Het is een bizarre tocht – die qua techniek lijkt op Phantom Manor – langs allerlei vage, soms zeer griezelige figuren. Er lijkt geen einde aan te komen aan die attractie. Mijn tip: bespaar je de moeite en bezoek lekker één van de andere attracties.

Toch de video maar even toegevoegd, laat me weten in de comments wat je van deze attractie vindt.

Welke mag je niet missen?

De attracties die je niet mag missen in Phantasialand verschillen per doelgroep. Daarom hieronder een paar lijstjes op basis van voorkeur:

Thrillrides:

 • Taron
 • Black Mamba
 • Crazy Bats
 • Winja’s Fear & Force
 • Talocan
 • Chiapas

Voor het hele gezin:

 • Colorado Adventure
 • Raik
 • Tittle Tattle Tree
 • Maus au Chocolat
 • Würmling express
 • Hotel Tartuf

Is één dag genoeg om alle Phantasialand attracties te zien?

Ja, één dag is over het algemeen genoeg om alle Phantasialand attracties te zien. Ze zijn dicht op elkaar gebouwd dus je hopt heel makkelijk van de één naar de ander.

Doordat het pretpark niet zo groot is kunnen de wachttijden wel snel oplopen. De beste manier om Phantasialand te bezoeken is door een snipperdag te nemen en op een doordeweekse dag buiten het hoogseizoen te gaan. Dan kan je bij elke attractie zo doorlopen. Alleen bij Taron staat er dan een rij van ongeveer 30 minuten.

Het enige waar ik spijt van heb is dat we op dezelfde dag weer terug zijn gereden. Je bent dan echt behoorlijk gaar. De Phantasialand Hotels liggen direct naast het pretpark, zijn betaalbaar en hebben elk een eigen thema. Achteraf had ik hier best een nachtje willen blijven. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel of appartement in de buurt. Die zijn vanzelfsprekend goedkoper.

Nieuwe attracties in de Efteling in 2020, reden voor een bezoek?

0

Hoewel veel mensen dol zijn op de Efteling, heb je vaak wel een reden nodig om er naartoe te gaan (behalve de superfans natuurlijk). Je wilt toch iets nieuws zien of doen. Dat geldt eigenlijk voor alle pretparken. Er zijn ook genoeg mensen die het na 1 bezoek aan Disneyland Parijs wel weer gezien hebben(onvoorstelbaar! :)). Daarom blijven pretparken vernieuwen en uitbreiden. Vandaag kijken we naar de nieuwe attracties in de Efteling in 2020. Is het tijd om dit jaar weer eens een bezoek te brengen aan dit attractiepark?

Nieuwe Efteling attracties in 2019

Voordat we naar dit jaar kijken, laten we eerst terugblikken op vorig jaar. Er waren best een aantal wijzigingen in attracties. De eerste was de sluiting van de Bobsleebaan. Deze geliefde attractie moest na een groot aantal technische storingen plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan. Over deze achtbaan later meer.

Dan was er natuurlijk nog de sluiting van Pandadroom. Na 17 jaar – en een moeizame samenwerking met het WNF – werd het tijd voor een nieuwe film. Op 6 december konden de eerste bezoekers de nieuwe film: Fabula bewonderen. Deze 4D-film gaat over een beer die niet zo goed overweg kan met de andere bewoners in het bos. Hierop besluit Klaas Vaak dat de beer eens een kijkje moet nemen hoe andere dieren leven. Dit levert af en toe grappige, maar ook enge scenes op. Het blijft een 4D-film dus verwacht ook zeker wat speciale effecten.

In 2019 kwam er ook weer een nieuw sprookje bij: de Zes Zwanen. In dit sprookje zie je het verhaal van prinses Elisa. Haar 6 broertjes werden door hun boze stiefmoeder omgetoverd in zwanen. Alleen als Elisa 6 hemden van bos-astertjes breidt en 6 jaar niet lacht of spreekt kan zij de betovering verbreken. Je kunt dit sprookje te voet bekijken of in een zwaanbootje. Beiden zijn leuk om te doen, maar maak Elisa niet aan het lachen.

Nieuwe attracties in 2020

Tja, uhm, weinig heel eerlijk. Er komt in 2020 maar 1 nieuwe Efteling attractie bij: Max&Moritz. De familie-achtbaan op de plek van de Bob. Verwacht geen thrillride, dit is meer een instapachtbaan om (jonge) kinderen te laten wennen aan deze beleving.

Verder komt er weinig nieuws dit jaar.

Dan is er natuurlijk de vraag, is het de moeite waard om te gaan als er geen nieuwe Efteling attracties zijn?

Wil je echt nieuwe dingen beleven? Dan is de Efteling dit jaar misschien niet het pretpark voor jou. Je zou dan eens verder kunnen kijken naar pretparken over de grens zoals EuropaPark of Phantasialand. Ben je in 2019 niet naar de Efteling geweest of ga je met een gezin dan is het zeker leuk om de nieuwe PandaDroom, Fabula, te bekijken en om een bezoek te brengen aan het nieuwe sprookje.

Ben je al jaren niet meer geweest en zeggen Symbolica en de Baron je echt helemaal niks? Dan heb je echt wat gemist en is het zeker tijd om weer eens naar de Efteling te gaan.

Foto: Efteling