Vakantie in Frankrijk

Denk je aan zomervakantie, dan denk je aan Frankrijk. Het land met de verschillende klimaten en natuurlandschappen. Het groene noorden met de kastelen en natuurlijk Parijs. De historische kustlijn in het westen. En natuurlijk het warme zuiden met de zonnebloemen en natuurlijk de mondaine badplaatsen.

Niet zo gek dat veel mensen kiezen voor een vakantie in Frankrijk. Maar met zoveel gebieden, waar ga je dan heen? De meesten zullen kiezen voor een camping aan zee, bij de beroemde Côte d’Azur. Vanuit hier kun je makkelijk uitstapjes maken naar steden als Nice, Cannes en het Prinsendom Monaco.

Verblijf je liever in een vakantiehuis of B&B? Dan kun je in Frankrijk echt alle kanten op. Hoe leuk is het om midden tussen de zonnebloemvelden te verblijven of in een pittoresk dorp waar de mannen jeu de boules spelen.

Waar je verblijft, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Overal heb je bezienswaardigheden, ongerepte natuur, terrasjes en heel veel lekker eten!

Waar gaat jouw vakantie in Frankrijk naartoe?

Kies een regio hierboven of kies hieronder een van onze reviews

Leukste plekken voor een vakantie in Frankrijk?

Frankrijk staat natuurlijk bekend als vakantieland bij uitstek. Maar in zo’n groot land, hoe weet je waar je het beste naartoe kunt?

De meest bekende plek is misschien wel de Franse Zuidkust, de Côte d’Azur en de Languedoc. Hier vind je kilometers stranden met de leukste steden, dorpjes, en campings. Ideaal dus voor een lange zonvakantie aan zee.

Ook mooi is de westkust met de hoge kliffen en rijke historie.

En wat dacht je van de Dordogne met het pittoreske heuvelachtige landschappen.

Te veel om te kiezen! Om het je gemakkelijk te maken hebben we de leukste plekken voor je op een rij gezet. Zo weet je precies waar jouw volgende vakantie in Frankrijk naartoe gaat!

Lees verder: de leukste plekken voor een vakantie in Frankrijk

Wordt Frankrijk jouw volgende vakantiebestemming?

Bianca

Bianca

Bianca houdt van reizen, ontspannen en lekker eten. Vakanties moeten vooral zonder gedoe. Ze is een groot Disney en pretparken fan!
Deel deze post
Aanmelden voor onze

Nieuwsbrief

Zal worden gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid