Vakantie in Frankrijk

Home VakantieFrankrijk Vakantie in Frankrijk

Denk je aan zomervakantie, dan denk je aan Frankrijk. Het land met de verschillende klimaten en natuurlandschappen. Het groene noorden met de kastelen en natuurlijk Parijs. De historische kustlijn in het westen. En natuurlijk het warme zuiden met de zonnebloemen en natuurlijk de mondaine badplaatsen.

Niet zo gek dat veel mensen kiezen voor een vakantie in Frankrijk. Maar met zoveel gebieden, waar ga je dan heen? De meesten zullen kiezen voor een camping aan zee, bij de beroemde Côte d’Azur. Vanuit hier kun je makkelijk uitstapjes maken naar steden als Nice, Cannes en het Prinsendom Monaco.

Verblijf je liever in een vakantiehuis of B&B? Dan kun je in Frankrijk echt alle kanten op. Hoe leuk is het om midden tussen de zonnebloemvelden te verblijven of in een pittoresk dorp waar de mannen jeu de boules spelen.

Waar je verblijft, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Overal heb je bezienswaardigheden, ongerepte natuur, terrasjes en heel veel lekker eten!

Populaire artikelen over Frankrijk

Reizen naar Frankrijk doen de meesten met de auto. Je ontkomt dan bijna niet aan de tolwegen. Dit zijn wegen waarbij je moet betalen om daar gebruik van te maken. Betalen doe je contant of met je creditcard. Er zijn ook tolkastjes verkrijgbaar waar de kosten later van je rekening worden afgeschreven. Hiervoor heb je vaak een abonnement nodig.

Tenslotte hebben we het nog niet gehad over misschien wel de bekendste bestemming in Frankrijk: Disneyland Paris. Dit attractiepark trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en bestaat uit twee pretparken, 6 hotels, 2 vakantieparken en een uitgaansgedeelte. Genoeg om je zeker 2 dagen te vermaken.

En Disneyland Paris ligt op een steenworp afstand van de stad Parijs. Binnen een half uur reis je van Disneyland Paris naar het centrum van de Franse hoofdstad.

Meer over Frankrijk