Wat kost een reis naar Walt Disney World?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het komt niet vaak voor dat je naar de andere kant van de oceaan reist voor een pretpark. Voor vele van jullie zal dat een hele onderneming zijn en daardoor best bijzonder. Ik had hetzelfde toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging, nu bijna 20 jaar geleden. Zeker omdat ik er lang voor heb moeten sparen.

Regelmatig krijg ik dan ook de vraag, maar “wat kost nou zo’n reis naar Walt Disney World”? En is het het eigenlijk wel waard? In dit artikel zet ik alle kosten die ik maak tijdens een verblijf op een rijtje en laat ik je weten of het voor mij de moeite waard is.

Kosten voor Walt Disney World waar je niet omheen kunt

De kosten deel ik op in kosten die je moet maken en kosten die je kunt maken. Laten we beginnen met de eerste. Kosten voor eten en drinken, wat natuurlijk ook essentieel is, geef ik een eigen kopje verderop in het artikel.

Kosten voor vliegtickets

Er zijn twee manieren om vanuit Nederland naar Walt Disney World te reizen: met het vliegtuig of met de boot. De eerste is verreweg het snelst en daardoor de meest gekozen optie.

Vliegen doe je vanaf Amsterdam (Schiphol) naar Orlando International Airport dat ook wel aangeduid wordt als MCO. Je kunt ook vanuit Duitsland of België vertrekken als dat dichterbij is, maar voor het gemak gebruik ik voor dit overzicht Amsterdam.

De prijs voor een vliegticket naar Orlando begint bij zo’n €500 voor een retour en kan oplopen tot wel €900 in het hoogseizoen (de schoolvakanties). Je vliegt dan Economy. Wil je iets meer luxe of ruimte? Dan komen er honderden(voor Premium Economy) tot wel duizenden euro’s voor Business Class bij.

Vervoer

Wanneer je ben aangekomen op Orlando International Airport begint het volgende deel van de reis, namelijk naar Walt Disney World of je hotel. Het attractiepark ligt op zo’n 20 minuten rijden vanaf de luchthaven en je kunt er voor kiezen om deze reis met de huurauto, bus of taxi af te leggen. Er wordt gewerkt aan een snelle treinverbinding, maar deze is nog niet klaar.

De kosten voor dit vervoer zijn:

Wij kiezen meestal voor een Uber of Lyft. Deze zijn het meest betaalbaar en brengen je razendsnel naar je hotel zonder tussenstops. Plus je betaalt de afgesproken prijs via de app, wat mij toch een veiliger gevoel geeft dan met een traditionele taxi.

Hotelovernachting(en)

Een overnachting bij Walt Disney World kun je zo duur maken als je zelf wilt. De stelregel is, hoe verder je van de parken zit, des te goedkoper je uit bent. Dus als je alleen een slaapplek zoekt en verder niet veel luxe wilt, zal de overnachting niet je grootste kostenpost zijn.

Wil je verblijven in een Disney Hotel op het resort? Dan begint de prijs bij zo’n €150 per nacht zonder entreekaartjes voor een kamer in een Value Resort. Deze kamers zijn vrij basic, maar vervoer naar de Walt Disney pretparken zit inbegrepen bij je verblijf. Wil je toch wat meer luxe? Dan kunnen de prijzen oplopen naar zo’n 300 euro voor een Moderate resort tot wel €1500 of meer voor de meest luxe kamers.

Voor hotelovernachtingen geldt dat hoe langer je blijft, hoe goedkoper de prijs per nacht wordt. Ga uit van zo’n €2500 tot €4000 voor een bezoek van 2 weken zonder entreekaartjes.

Entreekaartjes

Hierboven heb ik ze al een paar keer genoemd, de Disney World entreekaartjes. Deze heb je natuurlijk nodig als je een bezoek wilt brengen aan het resort.

Wij kiezen meestal voor een Magic Ticket die je kunt kopen op Disneyholidays.co.uk. Deze kost 519 pond, net geen €600. Hier zit 14 dagen toegang tot alle 4 de pretparken inbegrepen, net als Park Hopper, toegang tot de twee waterparken, minigolf, en Memory Maker waarmee je onbeperkt foto’s kunt laten maken in de pretparken en attracties.

Dit is echt verreweg het goedkoopste ticket dat je kunt kopen voor Walt Disney World.

Extra’s en bijkomende kosten

Dan nu de kosten die je kunt maken, maar niet noodzakelijk zijn voor een verblijf.

Genie+/Individual Lightning Lane

Genie+ is een betaalde dienst waarbij je een plaats kunt reserveren in een verkorte wachtrij. Deze koop je per dag en per persoon, voor een vast bedrag. Hierna kun je via de Disney World app plekken reserveren voor zo’n 50 attracties. Misschien ken je het Fastpass systeem nog dat ? Dit is vergelijkbaar, alleen betaal je dus per dag om het systeem te mogen gebruiken.

Individual Lightning Lane is vergelijkbaar met het huidige Premies Access systeem in Disneyland Paris waarbij je eenmalig versnelde toegang koopt tot een attractie. Dit doe je voor de meest populaire attracties zoals Rise of the Resistance.

Heb je het nodig? Nee. Ook zonder deze systemen kun je de attracties bezoeken, al zul je dan wat langer in de rij moeten staan.

Dan nu nog de kosten. De kosten voor Genie+ liggen tussen de 20 en 35 dollar per persoon, per dag. Voor Lightning lane is dat $12 tot $22 per attractie/persoon/keer.

Tickets voor speciale events

Gedurende het jaar vinden er in Walt Disney World speciale events plaats waar je een los entreekaartje voor moet kopen.

Het bekendste event is Mickey’s Not So Scary Halloween Party. Deze vindt plaats op geselecteerde avonden in augustus, september en oktober in het Magic Kingdom Park. Tickets kosten tussen de 100 en 200 dollar, en de prijs wordt hoger naarmate je dichter bij Halloween (31 oktober) komt.

Andere events kunnen avondopenstellingen zijn van de attractieparken of waterparken, of de diverse hardloopevents waar je kunt rennen door de Disney parken. Kosten hiervoor lopen erg uiteen, maar houdt rekening met minimaal zo’n $100 voor een avondopening.

Souvenirs

Wat is een bezoek aan Walt Disney World zonder het kopen van souvenirs? Dit kan je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Voor een magneet of Pin (speldje) betaal je zo’n 10 dollar. Wil je een souvenir beker? Dan ben je zo’n $20 kwijt. T-shirts, pluchebeesten en haarbanden met Minnie oren kosten zo’n $30.

Wil je iets exclusievers? Dan lopen de kosten al snel op boven de 100 dollar. Een voorbeeld is een eigen lichtzwaard (lightsaber) zoals in Star Wars, deze kost 200 dollar.

Uitstapjes in de omgeving

Verder kunnen er nog kosten bijkomen voor uitstapjes in de omgeving. Denk aan tickets voor andere pretparken in de buurt als Universal Orlando en SeaWorld. Of voor vervoer naar bijvoorbeeld de Florida Mall of de outletwinkelcentra.

Kosten voor eten en drinken

Natuurlijk moet er tijdens je bezoek aan Walt Disney World ook gegeten worden. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type restaurant.

Bij een Quick Service restaurant kun je fastfood halen als hotdogs, hamburgers, pizza en friet. Prijzen hiervoor liggen tussen de $10 en $15. Je krijgt dan een aardige portie die je kunt delen.

Table Service zijn de restaurants waar je aan tafel wordt bediend. Hier betaal je al gauw zo’n 35 tot 40 dollar voor een 3-gangendiner. Dit betaal je ook voor een family-style restaurant met buffet. Wil je dineren met Disney figuren dan kunnen de kosten oplopen tot meer dan 60 dollar per maaltijd.

Houdt er rekening mee dat het gebruikelijk is om minimaal 15% fooi te geven en dat de prijzen altijd exclusief belasting (btw) zijn.

Wat zijn wij kwijt voor een verblijf in Walt Disney World?

Wanneer wij naar Walt Disney World gaan, gaan we altijd twee weken. Die brengen we niet alleen door in de pretparken, maar we trekken er ook op uit in de omgeving.

Totaal zijn wij dan kwijt:

Als je alles bij elkaar optelt is dat zo’n €6000, of €3000 per persoon. Wij verblijven dan wel in een wat duurder hotel en kopen de goedkopere tickets via de Engelse website. Voor gezinnen kan dit een behoorlijke investering zijn, maar weet dat je de meeste hotels per kamer en niet per persoon boek.

Wil je meer weten over hoe je kunt besparen op een bezoek aan Walt Disney World? Houdt de site de komende weken goed in de gaten, want ook deze tips zullen we met je delen! En heb je vragen stuur ons dan een berichtje op social media.