Menu
Disneyland Paris

Alleen al voor Summit Plummet ga ik naar Blizzard Beach!

Blizzard Beach, één van de twee waterparken van Walt Disney World is gebouwd als ski resort. Inclusief stoeltjes liften, bergen en heel veel (smeltend) ijs. Al zodra je het Park binnenkomt waan je je op de wintersport. Je hoort jodelmuziek en de gebouwen zijn houten lodges zoals je in een Amerikaans skiresort tegenkomt.

Het eerste wat je op zal vallen is de hoge glijbaan in het midden van het Park: Summit Plummet! De naam klinkt al spectaculair en dat is deze glijbaan zeker. Het steekt ver boven de boomtoppen uit en je kunt het zelfs vanaf de weg al zien. Voor mij is deze glijbaan één van de redenen waarom ik graag naar dit waterpark terugkeer. Al was ik er eerst doodsbang voor!

Summit Plummet

Summit Plummet – Foto: Disney World website

Dit is ‘m dan, Summit Plummet. Een eitje toch? Maar wat als ik je vertel dat je recht naar beneden gaat, vanaf 36 meter hoogte en snelheden bereikt boven de 90km/h? En dat dat niet eens het engste is aan de “rit”?

Nee, het allerengste aan Summit Plummet is het moment dat je aan de beurt bent. Tijdens de klim naar boven ga je jezelf steeds meer realiseren hoe hoog je eigenlijk staat. Je hebt een mooi uitzicht over de diverse Disney Parken en met elke trap die je neemt worden de mensen op de grond steeds kleiner. 12 Verdiepingen naar boven is niet niks natuurlijk. Dan komt het enge moment, je weet dat je naar beneden moet, neemt plaats in de bak met water zoals je dat wel vaker hebt bij een waterglijbaan….en dan zegt de cast member: glij maar over de rand!

LEES OOK:  Hoe werkt de Disneyland Paris app?

Ik krijg al de rillingen als ik er over schrijf. Na de bak loopt het recht naar beneden. Lig je in de bak dan zie je na je voeten alleen het weidse uitzicht en verder helemaal niks. Op dat moment realiseer je je heel goed hoe hoog je bent en dat je naar beneden moet. En dan moet je jezelf ook nog eens over de rand schuiven. Brrrr.

De glijbaan zelf vind ik persoonlijk reuze meevallen. Je voelt jezelf niet vallen maar je glijdt echt en krijgt veel tegendruk van het water. Pas bij het afremmen realiseer je je pas hoe hard je gaat. Zelf krijg ik nooit kriebels in mijn buik of “zwevende nieren” als ik naar beneden ga. Aan het eind staat er een snelheidsmeter waarop je in miles/hour kunt zien hoe hard je ging. Ook wordt er een foto van je gemaakt op het moment dat je naar beneden glijdt. Leuk voor het nageslacht!

Is deze glijbaan een aanrader?

Wat mij betreft absoluut. Wanneer je de glijbaan ziet is je eerste gedachte – als je net zo’n angsthaas bent als ik – waarschijnlijk “absoluut niet”! Dat had ik ook hoor voordat ik erin ging. Maar toch fascineerde het mij zo dat ik mij uiteindelijk over heb laten halen.

Bloednerveus ging ik de eerste keer naar boven en in mijn hoofd had ik allerlei doemscenario’s over hoe eng het zou zijn. Maar het is mij dus echt hartstikke meegevallen en sindsdien is de eerste glijbaan waar ik in ga in Blizzard Beach!

LEES OOK:  5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Kortom, twijfel je over Summit Plummet? Gewoon doen!

foto’s: Walt Disney World website

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X