Heb je het nieuwe Star Wars hotel in Disney World al gezien?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

As je het Disney nieuws volgt dan wist je natuurlijk al een tijdje dat er een nieuw Star Wars hotel komt naast Galaxy’s Edge in Walt Disney World. De Star Wars: Galactic Starcruiser zoals het nieuwe hotel heet is een unieke ervaring die je nog nooit eerder hebt gezien. Gasten worden 2 nachten compleet ondergedompeld in het ruimtethema. Inclusief de bekende figuren natuurlijk!

Disney beschreef het tijdens de D23 als een soort cruise. Je stapt aan boord van het schip met een groep mensen en pas na twee dagen zal je deze weer verlaten. Iedereen komt en verlaat het ruimteschip tegelijk. Gedurende het verblijf is er genoeg entertainment en je maakt natuurlijk ook een uitstapje naar Batuu (Galaxy’s Edge).

Hoe ziet het verblijf in de Galactic Starcruiser eruit?

Het verblijf begint bij de Galactic Starcruiser Terminal in Walt Disney World waar je incheckt voor het 2-daagse verblijf. Hierna is het tijd om de ruimte in geschoten te worden. Dat gebeurt met Launch Pods waarin je onder je ziet hoe je de aarde verlaat. Boven je kan je de Halcyon zien liggen, het schip waar je de komende twee dagen zult verblijven.

De Halcyon

Wanneer de Launch Pod de Halcyon nadert, wordt deze vastgekoppeld en gaan de automatische deuren open. (zoals ze het tijdens D23 beschreven met een “ruimte Tsshh geluid”) Gasten komen binnen in het Atrium, het officiële begin van de ruimtereis.

Aan boord ben je onderdeel van een groter verhaal waarin ook de andere gasten, cast members en Star Wars figuren een rol spelen. Rey en Chewbacca zijn er bijvoorbeeld om kennis te maken met de gasten. Maar als je pech hebt zal ook de Dark Side zichzelf laten zien in de vorm van Kylo Ren en de Stormtroopers. Tijdens de ruimtereis is een excursie naar de Black Spire Outpost inbegrepen. Hier kan je meevliegen in de Millenium Falcon in Smuggler’s Run of meevechten tegen de First Order in Rise of the Resistance.

Er is natuurlijk ook op het schip genoeg entertainment en ook voor eten en drinken wordt gezorgd. Wat ik nog niet helemaal kan achterhalen of dat – net als bij een cruise – bij de prijs inbegrepen zit. Ander entertainment is het leren omgaan met een lichtzwaard door middel van een speciale trainingsmachine. Voor de Star Wars fans, zo eentje die Luke gebruikte.

Lichtzwaard (lightsaber) training aan boord van de Halcyon

Ook kan je tijdens het verblijf meer leren over het schip en hoe deze wordt bestuurd. Dat komt dan mooi van pas als je in Galaxy’s Edge wordt gevraagd voor een speciale missie aan boord van de Millenium Falcon.

Aan de hand van jouw acties op het schip zal jouw Star Wars verhaallijn worden aangepast. Doel is om lekker op onderzoek uit te gaan. Bezoek verschillende ruimtes en misschien kom je nog wat verborgen plaatsen tegen.

De kamers

Tenslotte, niet geheel onbelangrijk, de kamers. Dit zijn kamers zoals je die kent van de cruiseschepen. Praktisch ingericht en elk met een eigen raam waarmee je de ruimte in kunt kijken. Van dag of nacht in de echte wereld krijg je op de Halcyon niet veel mee. Wat ze wel ontzettend leuk hebben gedaan – of eigenlijk nog gaan doen – is dat het uitzicht vanuit je kamer constant verandert aan de hand van de locaties waar het schip zich bevindt.

Wat we nog niet weten over dit Hotel is allereerst een officiële openingsdatum. Ook de prijzen van een verblijf zijn nog niet bekend. Disney kennende zal dit geen goedkope overnachting worden. Meer over dit hotel kan je alvast zien op de Walt Disney World website.

Het lijkt mij zelf echt een bijzondere ervaring en iets wat ik absoluut eens mee wil maken. Als het niet te duur is… Wat vindt jij?