Disney H2O Glow Nights in Typhoon Lagoon

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Typhoon Lagoon is één van de twee waterparken van Walt Disney World. Zelf vind ik dit de leukste. De thematisering is veel beter dan in Blizzard Beach, er zijn meer attracties en er is een groot zwembad waarin je heerlijk kunt afkoelen. Dat heb je zeker nodig! In Florida is het bijna het gehele jaar bloedheet. Dat maakt naar een waterpark gaan extra uitdagend, want de vloer wordt zo warm dat je er nauwelijks zonder slippers kunt lopen. Daar heeft Disney World iets op bedacht: Disney H2O Glow Nights in Typoon Lagoon!

Tijdens Disney H20 Glow Nights is Typhoon Lagoon geopend tussen 20.00 en 23.00. Voor dit event heb je een speciaal ticket nodig en het aantal is beperkt. Hierdoor is het heerlijk rustig en hoef je vrijwel nergens in de rij te staan. Je kunt zonder lang te wachten zo vaak in de leuke glijbanen als je wilt, zonder je voeten te verbranden aan de hete tegels!

Wat is er te doen tijdens H2O Glow Nights?

Behalve zo vaak als je wilt in de glijbanen kan je tijdens de H2O Glow Nights nog veel meer dingen doen. De avond staat in het teken van Toy Story 4 en dat betekent dat Buzz Lightyear, Woody en Jessie aanwezig zullen zijn voor foto’s en handtekeningen. Ook is er de gehele avond een DJ voor een dansfeest op het strand en voor volwassenen is er The Wharf – een adults-only gedeelte met alcoholische drankjes. Er zijn ook diverse restaurants geopend en er zullen speciale hapjes – alleen voor de H2O Glow avond te koop zijn.

Maar het belangrijkste voordeel van deze avond is dat je geen last hebt van de zon. Ga je overdag naar een Disney World Waterpark dan zal je merken dat er weinig beschutting is. Zelfs in de wachtrijen sta je op sommige plaatsen in de volle zon. Ook met 35 graden. Je moet je goed blijven insmeren om niet na een paar uur er al uit te zien als een kreeft.

Zijn de H2O Glow Nights de moeite waard?

Ben je van plan om een los ticket te kopen voor de Disney Waterparken? Dan zou ik zeker een ticket voor H2O Glow kopen i.p.v. een normaal dagticket. Je hebt alle tijd om rustig de glijbanen te bezoeken en te genieten van het Park. Het dansfeest en de ontmoetingen met de Toy Story figuren is een leuke extra.

Neem je – zoals ik – een ticket waarbij waterparken zit inbegrepen dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de Waterparken aan het begin van de dag te bezoeken en weg te gaan zodra het te warm wordt. Meestal is het ’s ochtends nog niet zo druk – wel drukker dan tijdens de H2O Glow avonden – en kan je tenminste 1x in de meeste glijbanen.

Praktische informatie

  • De H2O Glow Nights zijn op geselecteerde avonden in Typhoon Lagoon. Bekijk hier meer informatie en de data.
  • Voor dit event moet je een los ticket kopen, deze kost $59 ($54 voor kinderen tot 9 jaar) in de voorverkoop. Aan de kassa zijn de kaartjes $10 duurders. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.
  • Het aantal kaartjes is beperkt en op=op.
  • Door slecht weer kan het event worden afgelast, houdt vooraf goed de weersverwachtingen in de gaten.

Foto: Walt Disney World