Home Walt Disney WorldOvernachten Disney World Overnachten in Walt Disney World? Op het resort of daarbuiten?

Overnachten in Walt Disney World? Op het resort of daarbuiten?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eén van de vragen die ik regelmatig krijg is waar je het beste kunt overnachten in Walt Disney World. Toegegeven, er is ook ontzettend veel keus. Alleen Disney World zelf heeft al 33 resorts…en daar buiten vind je er nog eens tientallen. Om dan nog niet te spreken van het aanbod op AirBnB. Kortom, ik snap helemaal dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

De voordelen van een Disney Resort

Slaap je in een Disney Resort dan heb je een aantal voordelen. Allereerst de locatie. Je slaapt vlakbij de parken. Nou betekent vlakbij iets anders dan in Disneyland Paris. Hier kan je namelijk lopen naar de attractieparken, in Walt Disney World zit je gemiddeld 20 minuten in de bus. Het resort is namelijk ontzettend groot. Daar kan je je pas echt een voorstelling van maken als je er bent geweest.

Wanneer je in een Disney Resort slaapt is het eerste voordeel gratis transport. Zowel van de luchthaven naar je hotel (en terug) en tussen je hotel en de pretparken. Hierdoor heb je geen huurauto nodig. En wil je een keer buiten het resort dan pak je een Uber of Lyft. Dat werkt echt supermakkelijk!

Daarbij kan je als gast van een Disney Resort gebruik maken van Extra Magic Hours. Hierbij mag je ’s ochtends eerder in de pretparken of ’s avonds langer blijven. Dat betekent dat je populaire attracties kunt bezoeken met een lagere wachttijd.

Tenslotte mag je als hotelgast je Fastpassen 60 dagen van tevoren reserveren. Dit is écht een enorm pluspunt. Je bent dan namelijk nog voldoende keus uit Slinky Dog Dash, Flight of Passage en Seven Dwarfs Mine Train Fastpassen. Deze kan je op de dag zelf niet meer reserveren, dus doe er echt je voordeel mee.

Waarom buiten het Resort verblijven?

Prijs, prijs en nog eens prijs. Disney Hotels zijn erg duur, zeker vergeleken met de accommodaties er omheen. Bij TUI hebben ze regelmatig aanbiedingen voor goedkope hotels buiten het Resort. Dan betaal je €500 voor hotel + vlucht. Dat zijn prijzen die je in een Disney Resort soms per nacht betaalt…

Wil je low-budget naar Walt Disney World dan is een resort er buiten echt een aanrader. Kijk voor je boekt of ze een gratis pendelbus hebben naar de pretparken of huur alvast een auto. Dan heb je ook geen gedoe met vervoer.

Een ander voordeel van buiten het Resort verblijven is dat je niet gebonden bent aan de Disney Parken. Je kunt makkelijker naar SeaWorld, Universal Orlando en naar de shopping malls. Zeker als je een huurauto hebt. Het kost overigens geld om deze bij een Disney Resort te parkeren, hierdoor vind ik dit zelf minder praktisch.

Wat moet je kiezen?

Als ik zou mogen kiezen zou ik gaan voor een Disney Resort. Zeker als je van plan bent om alleen de Walt Disney World parken te bezoeken. Je hebt dan zoveel voordelen – Fastpass eerder reserveren, Extra Magic Time en gratis transport – en de hotels zijn echt hartstikke mooi. Kijk bijvoorbeeld hierboven de Wilderness Lodge, dat is toch een plaatje?

Ben je van plan om de omgeving meer te verkennen en niet zozeer gebonden te zijn aan Walt Disney World dan is een accommodatie er buiten echt een stuk goedkoper. Je hebt dan wel een huurauto nodig, het openbaar vervoer is niet best. Kijk wel vooraf of je deze gratis kunt parkeren om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

Foto: WDWNews