Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan te verdienen…) Daarom kan je in Orlando Dining Packages boeken. Dit zijn niet de Maaltijdvouchers zoals je die ook vanuit Disneyland Paris kent – die heten in Amerika Dining Plan. Nee, de Dining Packages zijn maaltijden in combinatie met een goede plaats bij het vuurwerk of bij een show.

Bijvoorbeeld het Fantasmic! Dining Package. Hierbij kan je kiezen voor een ontbijt, lunch of diner (hoofdgerecht+dessert of lopend buffet waar beschikbaar, plus een alcoholvrij drankje) in combinatie met een voucher waarmee je toegang krijgt tot een gereserveerd gedeelte bij Fantasmic! – de avondshow in het Hollywood Studios park. Kosten zijn afhankelijk van het restaurant dat je kiest en liggen tussen de $43 en $63 per persoon. Kinderen zijn een stuk minder kwijt, tussen de $18 en $22 per kind. Let op dat deze kosten zonder belasting en fooi zijn. In Amerika is het gebruikelijk om fooi te geven in een restaurant. Tussen de 10 en 20% van het totaalbedrag. Ben je niet zo van het hoofdrekenen? Dan printen ze de bedragen inclusief fooi voor je op de bon. Dan weet je precies hoeveel je moet geven. Reken dit trouwens af en toe na, we hebben gemerkt dat sommige restaurants (niet zozeer in Disney World) het niet zo nauw nemen met deze berekening.

Hoe werken de Walt Disney World Dining Packages

Terug naar de Dining Packages. De Fantasmic! variant is slecht één van de vele mogelijkheden om gegarandeerd een goede plek te krijgen bij het vuurwerk of de avondshow. Elk Disney World Park biedt een soortgelijke ervaring.

Maar hoe werkt het precies? Je reserveert vooraf het Dining Package via de website van Walt Disney World. Je kiest de datum, het aantal mensen in jullie groep en de tijd waarop jullie willen eten. Zorg dat je dat ruim van tevoren doet. Disney World adviseert zelf om zeker 2,5 uur voor het begin van de show te eten. Bij het avondeten ontvang je per persoon een voucher. Deze ontvang je natuurlijk pas als je betaald hebt, anders zou je gratis een goede plek hebben bij de show en dat kan niet.

Een half uur voor het begin van de show ga je naar de ingang van het theater. Op vertoon van de voucher krijg je toegang tot een speciaal gedeelte met de beste plaatsen voor de show. Deze zijn niet voor je gereserveerd. Dus als je later komt kan het zijn dat jullie niet meer bij elkaar kunnen zitten. Kom daarom ruim van tevoren, ook als je een Dining Package hebt geboekt.

Epcot en Magic Kingdom

Bovenstaande is alleen van toepassing op de shows in Animal Kingdom en Hollywood Studios. In Epcot en Magic Kingdom werkt het net even anders. Magic Kingdom heeft geen Dining Package, maar wel een Dessert Party. Dit is een lopend buffet met alleen maar toetjes en lekkernijen waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. Je kunt kiezen voor een buffet vóór of na het vuurwerk. Voor het vuurwerk kan je zittend aan je tafel met de lekkernijen genieten van de show. Als je het buffet liever na het vuurwerk wilt dan kijk je de show staand vanaf een afgesloten gedeelte aan het eind van Main Street U.S.A.

In Epcot kan je de avondshow bekijken vanaf het terras van het Britse restaurant Rose & Crown. Terwijl je eet heb je een mooi uitzicht op het vuurwerkspektakel.

Is het de moeite waard? En tips!

Of het de moeite waard is vind ik lastig. Voor mij persoonlijk zeg ik nee. Als je al van plan was om in de geselecteerde restaurants te eten heb je voor een kleine meerprijs ook een goede plek bij de avondshow. Aan de andere kant moet je nog steeds ruim op tijd aanwezig zijn. Heel eerlijk, als je bij elke show vroeg aanwezig bent dan is er altijd wel een goede plek te krijgen. Daarom zou ik er persoonlijk niet voor betalen. Zelfs in het gereserveerde vak kan er nog een familie van lange mensen of met ballonnen voor je gaan zitten. Dan is het best zuur als je er voor betaald hebt. Aan de andere kant, ben je maar kort in Walt Disney World en wil je de avondshows zien? Dan is dit de beste manier om zeker een plek te hebben.

Tips!

  • Reserveer ruim van tevoren. Hoe eerder je reserveert des te groter de kans op een vrije tafel met voucher voor het vuurwerk. Het aantal zitplaatsen per show is beperkt dus als het vol zit heb je helaas pech.
  • Zorg dat je minimaal 30 minuten voor aanvang van de show aanwezig bent. Ben je te laat dan kunnen ze je, ondanks je voucher, de toegang weigeren.
  • Goed om te weten is dat je wel een geldig entreeticket nodig hebt om het Park binnen te komen.
  • Reserveren kan alleen met een creditcard. Betalen doe je in het restaurant, er wordt alleen geld van de creditcard afgeschreven als je niet op komt dagen. Zorg dat je reserveringen op tijd annuleert.
  • Tenslotte, Florida staat zeker in de zomer bekend om het onstuimige weer. Hierdoor is er elke avond een kans dat de show niet doorgaat of afgelast wordt. Op dat moment krijg je helaas geen geld terug voor je voucher.

Foto: David Roark