De pretparken van Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walt Disney World is meer dan een pretpark, het is een resort. Qua oppervlakte vergelijkbaar met een grote stad, bestaande uit vier pretparken, twee waterparken, meer dan 20 hotels en Disney Springs vol met restaurants en winkels.

De vier Walt Disney World pretparken hebben elk een eigen thema, unieke attracties, shows en entertainment en zijn daardoor allemaal de moeite waard. Laten we snel kijken wat er te zien en doen is!

Alle pretparken

Magic Kingdom

©Disney

Magic Kingdom is precies wat je verwacht van een Disney pretpark. Hier draait het om de Disney sprookjes en figuren. In het midden van het pretpark staat het enorme kasteel van Assepoester waar ’s avonds een indrukwekkende licht- en vuurwerkshow plaatsvindt.

Dit is het ultieme gezinspretpark met veel attracties voor kinderen. Maar ook een aantal thrillrides waaronder de nieuwste attractie Tron Lightcycle Run en de populaire achtbaan Seven Dwarfs Mine Train. Je kunt dit pretpark vergelijken met Disneyland Park in Disneyland Paris, al is het veel groter. Ook de attracties lijken deels op die in Parijs en toch weer helemaal niet. Het is dus echt weer een hele nieuwe ervaring.

Tijdens het kerst- en halloweenseizoen vinden hier de speciale feestavonden plaats waar je een los ticket voor moet kopen. Het pretpark is dan alleen geopend voor mensen met zo’n ticket, er is exclusief entertainment, eten en drinken en je kunt dan speciale souvenirs kopen. Deze avonden zijn heel populair dus koop je tickets op tijd!

Lees verder >>

Epcot

Epcot, een van de 4 Walt Disney World pretparken
©Disney

Epcot is een uniek Walt Disney World pretpark, te herkennen aan de grote zilveren golfbal. Dit park bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste deel bestaat uit World Nature, World Discovery en World Celebration. Het andere gedeelte is World Showcase met 11 paviljoens die landen uit de hele wereld vertegenwoordigen.

Gedurende het jaar vinden er allerlei festivals plaats in World Showcase met live muziek en veel lekker eten. Maar je gaat hier natuurlijk vooral naartoe voor de attracties! Fans van Frozen kunnen in het Noorwegen paviljoen op een boottocht naar Arendelle in de attractie Frozen Ever After. En heb je weleens willen ervaren hoe een astronaut zich voelt tijdens een lancering? Dan moet je zeker in Mission Space!

Lees verder >>

Disney’s Hollywood Studios

Fantasmic in Disney’s Hollywood Studios Park – ©Disney

In Disney’s Hollywood Studios ontdek je de wereld achter de film en ga je terug naar het oude Hollywood. Het park bestaat uit een aantal themagebieden waar Star Wars: Galaxy’s Edge en Toy Story Land het meest tot de verbeelding zullen spreken.

Dit is het pretpark voor Star Wars fans en zelfs als je niks met deze films hebt wil je Star Wars: Rise of the Resistance absoluut niet missen. Hoewel het een attractie is, kun je het eerder een belevenis noemen. Je wordt meegenomen in het verhaal en zult al snel onderdeel ervan uitmaken. Een bizarre ervaring!

Andere topattracties in Epcot zijn de Tower of Terror, Toy Story Midway Mania en Slinky Dog Dash. Vergeet niet je avond in stijl af te sluiten met de show Fantasmic waar veel bekende Disney figuren voorbij zullen komen.

Lees verder >>

Disney’s Animal Kingdom

Pandora in Disney's Animal Kingdom
Pandora uit de film Avatar ©Disney

En tenslotte is er Disney’s Animal Kingdom. Dit is verreweg de mooiste van de Walt Disney World pretparken. Hier word je meegenomen naar Azië, Afrika en Pandora dat je kent uit de film Avatar.

In dit pretpark zijn er slechts een handjevol attracties. Je gaat hier voornamelijk naartoe om de dieren te bekijken, bijvoorbeeld tijdens de safari of op wandeltour langs de verblijven. Toe aan wat actie? Maak dan een rit naar de top van Mount Everest in de achtbaan Expedition Everest, of vlieg mee op de rug van een Banshee in Avatar Flight of Passage.

Lees verder >>

Walt Disney World waterparken

Op het resort zijn er behalve de 4 pretparken ook nog twee waterparken. Je kunt hier geen los ticket voor kopen, een bezoek aan de waterparken zit inbegrepen bij het Park Hopper Plus ticket en je hebt geen reservering nodig om naar Blizzard Beach of Typhoon Lagoon te gaan. Wel kunnen de waterparken gesloten zijn tijdens de wintermaanden en op koudere dagen, dus kijk goed of de parken geopend zijn voordat je gaat.

Blizzard Beach

Blizzard Beach is gebouwd als een skiresort in Florida dat smelt door de hete zon. Hier neem je geen trap naar boven, maar ga je met de stoeltjes lift. Voor kinderen is er een speciaal speelgedeelte met niemand minder dan Olaf uit Frozen.

Heb je stalen zenuwen? Dan moet je zeker van Summit Plummet af. Dit is een glijbaan vanaf de top van de berg vrijwel recht naar beneden. Je bereikt snelheden tot wel 97 km/h en toch is dat niet het allerengst! Je moet jezelf namelijk over de rand heen laten glijden terwijl je niks onder je ziet. Doodeng!

Typhoon Lagoon

Het andere waterpark van Walt Disney World past meer bij het klimaat in Florida. Het is namelijk gebouwd als tropische bestemming waar net een tyfoon doorheen heeft geraast. Dat kun je onder andere zien aan de boot die bovenop de berg is beland.

Wat je hier zeker niet wilt missen is het golfslagbad. Onderschat dit niet, want deze golven zijn enorm! Andere hoogtepunten in dit park zijn Miss Adventure Falls en de waterachtbaan Crush ’n Gusher.

Hoeveel tijd heb je nodig in de Walt Disney World pretparken?

Als je alles wilt zien en beleven in de Walt Disney World pretparken is een dag niet genoeg. Je hebt zeker een dag per park nodig om de voor jou belangrijke attracties en shows te kunnen zien. al zul je dan wel gebruik moeten maken van Genie+ en Lightning Lane.

Voor Magic Kingdom heb je vaak een extra dag nodig, juist omdat hier zoveel te beleven is. Dit pretpark heeft zoveel shows en attracties dat een dag niet genoeg is.

Epcot, Animal Kingdom en Hollywood Studios hebben minder attracties en kunnen daardoor wel in een dag worden bezocht. Het is ook mogelijk om meerdere pretparken op een dag te bezoeken. Dit doe je met een Park Hopper ticket. Daarmee kun je na 14:00 uur naar een ander Walt Disney World pretpark als je dat wilt.

Reizen tussen de pretparken

Disney Skyliner – ©Disney

Omdat Walt Disney World zo groot is heb je vervoer nodig om tussen de pretparken te reizen. Alleen van Disney’s Hollywood Studios en Epcot kun je wandelen.

Er zijn verschillende vervoersmiddelen:

 • Monorail: naar Magic Kingdom en tussen Magic Kingdom en Epcot
 • Boot: naar Magic Kingdom en tussen Disney’s Hollywood Studios en Epcot
 • Disney Skyliner: tussen Epcot en Disney’s Hollywood Studios
 • Bus: naar Animal Kingdom, Disney Springs en de waterparken

Je kunt natuurlijk ook zelf rijden met een huurauto, al betaal je dan wel om te parkeren bij de pretparken. En je zou ook nog een Lyft of Uber taxi kunnen boeken tegen betaling.

Heb ik een park reservering nodig?

Een van de belangrijkste dingen die je niet moet vergeten wanneer je naar Walt Disney World gaat is het maken van een parkreservering. Het is verstandig dit te doen zodra je hebt geboekt.

De reserveringen kunnen een jaar vooruit worden geboekt via de Walt Disney World website. Maar kijk voor je tickets koopt eerst of jouw geplande datums nog beschikbaar zijn. Vaak geldt hoe eerder je reserveert des te meer er beschikbaar is.

Hoe werkt dat dan met Park Hopper tickets? In dat geval moet je nog steeds een reservering maken en ook daadwerkelijk in dat pretpark zijn geweest om vanaf 14:00 naar elk ander pretpark te kunnen hoppen. Dat is ook een manier om alsnog naar je favoriete pretpark te kunnen wanneer hier geen reserveringen meer voor beschikbaar waren.

Je hebt geen reservering nodig wanneer:

 • je een ticket op datum hebt gekocht voor een bepaald pretpark
 • je een waterpark wilt bezoeken

Wanneer je verblijft in een Disney World hotel moet je nog steeds een parkreservering maken, al krijg je dan wel voorrang op de rest.

Walt Disney World Park tickets

Om toegang te krijgen tot de Walt Disney World pretparken heb je een entreekaartje nodig. Er zijn 3 soorten tickets:

1 Park per dag

 • Keuze uit een van de 4 pretparken
 • Reservering niet nodig
 • Geen Park Hopper

Park Hopper

 • Keuze uit een van de 4 pretparken
 • Park hoppen vanaf 14:00 uur
 • Reservering voor eerste pretpark noodzakelijk
 • Geen waterparken

Park Hopper Plus

 • Hetzelfde als Park Hopper
 • Inclusief Water Parken

De prijs voor een entreekaartje begint bij zo’n €150 per persoon per dag. Hopper kost zo’n €40 per dag extra en de Hopper Plus met de waterparken is nog eens €10 duurder per dag. De prijs per dag neemt af als je langer blijft en je kunt tickets kopen voor maximaal 10 dagen.

Je kunt deze tickets kopen via de website van Walt Disney World of via lokale ticketaanbieders als Undercovertourist. Walt Disney World heeft op dit moment geen jaarkaarten voor mensen die buiten Florida wonen.

Wat is het beste Walt Disney World park?

Elk van de parken heeft een eigen charme en daardoor is er niet een de beste. Magic Kingdom is de ultieme Disney ervaring en vergelijkbaar met Disneyland Park in Disneyland Paris, alleen dan stukken groter!

Epcot is vanwege de food festivals heel erg geschikt voor volwassenen, al heeft het ook kinderattracties waaronder Frozen Ever after.

In Disney’s Hollywood Studios vind je de populairste attractie in heel Walt Disney World evenals de eerste attractie met Mickey en Minnie in de hoofdrol.

En tenslotte Animal Kingdom, dat is een pretpark voor dierenliefhebbers en erg geschikt als je niet zo van attracties houdt.

Kortom, elk Walt Disney World pretpark heeft iets unieks te bieden en is daardoor zeker een bezoek waard. Heb je beperkt de tijd om de parken te bezoeken? Kies dan voor een Hopper ticket zodat je er meerdere kunt zien op een dag.