Zwanger en naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je zwanger bent zal je bezoek aan Disneyland Paris er toch wat anders uitzien dan normaal. Je wilt er natuurlijk alles aan doen om het kleintje in je buik zo goed mogelijk te beschermen. Dat betekent dat je een aantal attracties aan je voorbij zult moeten laten gaan.

Maar je hebt ook een klein voordeeltje wanneer je zwanger bent en naar Disneyland Paris gaat. Dan mag je namelijk een speciale armband ophalen waarmee je korter in de rij hoeft te staan bij attracties, shows en Disney figuren. En waarmee je voorrang krijgt in winkels en restaurants. Dat geldt niet alleen voor jou, maar je mag ook 4 andere gasten meenemen in de korte rij bij de attracties en 2 bij de shows.

Welke attracties in Disneyland Paris als je zwanger bent?

Zoals we hierboven al schreven zul je sommige attracties in Disneyland Paris aan je voorbij moeten gaan tijdens de zwangerschap. Dit zijn voornamelijk thrillrides, maar ook attracties waar je het niet van verwacht zoals het spookhuis.

Wanneer je in Disneyland Paris bent kun je de lijst met veilige attracties vinden in de app. Je gaat dan naar “kaart” en tikt rechtsboven op de 3 streepjes wanneer de kaart is geopend. Je komt dan bij de filters. Klik op attracties en scroll daarna naar beneden naar het kopje “Services voor mobiliteits-. gehoor- en visuele beperkingen. Klik dan op “toegankelijk voor zwangere vrouwen”. Onderin zie je een kleine donkergrijze button met Ga!, klik hierop om de filter te bevestigen.

Je ziet nu op de kaart in de Disneyland Paris app welke attracties toegankelijk zijn voor zwangere vrouwen.

In het Disneyland Park zijn dit:

 • Thunder Mesa Riverboat Landing
 • De stoomtrein rond het park
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Le Carrousel de Lancelot
 • Alice’s Curious Labyrinth
 • Le Pays des Contes de Fées (sprookjesboot)
 • It’s a Small World
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Orbitron

In het Walt Disney Studios Park is dit:

 • Cars ROAD TRIP

Bij de attracties hierboven hoef je dus niet lang in de rij te staan op vertoon van de armband.

Priority Bracelet/Armband voor zwangere vrouwen ophalen

Om de armbad of Priority Bracelet op te halen heb je een doktersverklaring nodig dat je zwanger bent. Deze verklaring moet in het Engels of Frans zijn en mag maximaal 3 maanden oud zijn. Neem deze altijd mee, zelfs als je overduidelijk kunt zien dat je zwanger bent. Met deze verklaring ga je naar een van deze locaties:

 • Concierge in een Disney Hotel
 • Speciale balies bij de ingang van de Disney Parken
 • Gastenservice balies in de Disney Parken

Hier krijg je meer uitleg over de armband en hoe je deze kunt gebruiken. Ook kun je hier terecht met eventuele vragen over de pretparken, attracties, shows en Disney figuren.

Bezoek uitstellen of annuleren

Een bezoek aan Disneyland Paris tijdens je zwangerschap kan behoorlijk zwaar zijn. Je lijft werkt niet echt lekker mee, je energielevel is niet wat het zou moeten zijn en die vervelende drukte om je heen gaat je net iets sneller irriteren. Heb je de reis via Disneyland Paris zelf geboekt dan kun je deze gratis wijzigen of annuleren tot 7 dagen voor aankomst. Maak voor jezelf de afweging of die paar attracties in Disneyland Paris de moeite waard zijn om de hele dag door zo’n park te slepen.

En wanneer je toch besluit naar Disneyland Paris te gaan, kies dan voor een Disney Hotel lekker dicht bij de parken. Je loopt dan binnen een paar minuten terug naar je kamer of neemt de gratis pendelbus die je voor de deur van het hotel afzet. Terwijl jouw reisgezelschap in de rij staat bij de attracties, doe jij lekker een dutje in de hotelkamer of dobber je lekker in het zwembad van het hotel.

Maak er een ontspannend bezoek van en kies voor comfort. Lekkere soepele kleding en comfortabele schoenen die niet knellen. Neem genoeg pauzes en maak zoveel mogelijk gebruik van de armband om niet te hoeven wachten. Dan komt het helemaal goed!