Vliegen naar Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walt Disney World ligt in de Verenigde Staten, in de Staat Florida. Vanuit Nederland is de snelste manier om er naartoe te reizen het vliegtuig. Je kunt ook met een trans-Atlantische cruise, maar bent dan zo’n 2 weken onderweg. Vliegen naar Walt Disney World kan vanaf Schiphol en duurt zo’n 10 uur bij een rechtstreekse vlucht. Heb je een overstap? Dan ben je meestal zo’n 15 uur onderweg.

Luchthavens in de buurt van Walt Disney World

Walt Disney World heeft geen eigen luchthaven, maar er zijn wel meerdere vliegvelden in de buurt. Vanuit Amsterdam kun je vliegen naar:

Achter de luchthavens staat de tijd die je nodig hebt om vanaf daar naar Walt Disney World te komen. Orlando International Airport is verreweg de beste keus vanwege de ligging en het vluchtaanbod.

Hoe kom je vanaf de luchthaven in Walt Disney World?

Er zijn grofweg drie manieren om vanaf de luchthaven Orlando International Airport naar Walt Disney World te reizen:

Taxi/Uber/Lyft

Het boeken van een Uber of Lyft is meestal de meest praktische optie. Je hebt hiervoor de Uber of de Lyft app nodig. Hierin geef je jouw vertrekpunt en bestemming in, en je ziet meteen welke opties er beschikbaar zijn en wat deze kosten. Het vertrekpunt is de terminal van de luchthaven dus kijk vooraf goed of je in Terminal A, B of C staat.

Wanneer je de rit geboekt hebt volg je de bordjes Ride Sharing Pickup. Je moet hiervoor naar buiten op level 3 (terminal A/B) of level 2 (terminal C). Dit is hetzelfde level als de vertrekhallen.

Het is ook mogelijk om een reguliere taxi te nemen. Hiervoor ga je naar Level 1 waar de taxi’s al op je staan te wachten.

Kosten:

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het seizoen en het type taxi of Uber/Lyft dat je kiest.

Luchthaven shuttle

Helaas heeft Walt Disney World geen eigen luchthavenshuttle meer, maar je kunt deze wel boeken via de lokale organisatie Mears. Dat kan online of ter plekke op Level 1 van de luchthaven.

Er zijn twee soorten shuttles:

Het prijsverschil komt door het type service dat je krijgt. Bij de Express Shuttle vertrekt deze zodra je bent ingestapt en je gaat zonder tussenstop meteen naar je eindbestemming. Bij de Standard Shuttle zul je moeten wachten tot andere mensen zijn ingestapt en zul je meerdere tussenstops maken voordat je bij je eindbestemming aankomt.

Zowel de Express als de Standard shuttles zijn gedeeld (shared), wat betekent dat je de shuttle met meerdere vreemde mensen zult moeten delen. Ook bij de duurdere Express.

En de shuttles rijden naar een beperkt aantal hotels in de omgeving, dus heb je een villa geboekt of een AirBnB? Dan kun je geen gebruik maken van deze shuttles.

Dat geldt ook wanneer je landt op een andere luchthaven dan Orlando International Airport (MCO).

Huurauto

Op de luchthaven kun je heel gemakkelijk een auto huren om zelf mee naar Walt Disney World te rijden. Dat kan op level 1 van Orlando International Airport, bij bekende verhuurmaatschappijen als Avis, Hertz en Sixt. Het is vaak goedkoper om de auto alvast online te reserveren, je hoeft deze dan alleen nog op te halen. De instructies hiervoor krijg je van de verhuurmaatschappij.

Rijden in de omgeving van Orlando is goed te doen en de pretparken staan goed aangegeven. Wel is het handig om voor de zekerheid een navigatie bij de auto te reserveren of om de route uit te printen als je geen dure roamingkosten wilt betalen. En weet dat het behoorlijk druk kan zijn op de weg, dus je zult waarschijnlijk in de file terecht komen.

Onderweg kom je een tolweg tegen. Hier kun je betalen met cash dus zorg dat je wat dollars bij je hebt. Op de luchthaven kun je ook een Visitor Toll Pass krijgen, hier staan automaten voor op Level 1. Je ontvangt dan een kaart waarmee je via de Visitor Toll app kunt betalen voor de tol. Dit is vaak het handigst voor toeristen.

Kosten huurauto: vanaf €40 per dag, afhankelijk van de verhuurmaatschappij en het type auto dat je kiest. Neem wel altijd een auto met airco, want het is echt heel warm in Orlando, zeker tijdens de zomer.

Prijzen voor een vliegticket naar Orlando (Walt Disney World)

De prijs van een vliegticket naar Orlando begint bij zo’n €650 per persoon. Het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van de populariteit van de vlucht en de klasse waarin je vliegt. Het verschil in klasse zit in onder meer het eten, de beenruimte en hoeveel bagage je mag meenemen.

Nog wat laatste tips!