Home Overzicht pretparken Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Van overdekte speeltuin tot attractiepark. Toverland is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Misschien heb je de reclames weleens voorbij zien komen en ben je benieuwd wat er te doen is? In dit artikel zoeken we het voor je uit.

Het park

Toverland is ontstaan door de gewaarwording dat veel parken erg weersafhankelijk zijn. Denk zelf maar eens aan al de keren dat attracties gesloten werden, omdat het regent. Of zelfs hele attractieparken die in de winter dicht zijn. De eigenaren van Toverland zagen dit als gat in de markt en kwamen met een indoor speeltuin die ze de naam Land van Toos gaven. In het gebouw kwamen speeltoestellen en was er een achtbaan en zweefmolen. In de jaren erna kwamen er steeds meer themagebieden bij. Ook de attracties werden steeds groter. Het park groeide uit tot volwaardig attractiepark en heeft inmiddels 700.000 gasten per jaar.

De locatie

Attractiepark Toverland – of gewoon Toverland – ligt in de plaats Sevenum in Limburg. Hierdoor is het voor sommige mensen lastig aan te rijden. Je zit al snel een lange tijd in de auto of trein. Er zijn mogelijkheden om in de buurt te blijven logeren. Later in het artikel vertellen we hier meer over.

Met de auto

Toverland ligt vlak bij de snelweg A67 en A73. Je kunt bij het park zelf parkeren. Om uit te rijden heb je een kaart nodig die je ter plekke aan moet schaffen. Deze kost €8. Voor het afzetten van mensen zijn er speciale plaatsen. Die staan apart aangegeven.

Openbaar vervoer

Vanuit de Randstad is het een uitdaging om naar Toverland te komen. Je moet regelmatig overstappen en bent bijna 2 keer zo lang onderweg als met de auto. Als je gebonden bent aan het openbaar vervoer ga je met de trein naar station Horst-Sevenum. Vanuit hier rijden er twee bussen naar Toverland – Lijn 79 en Lijn 679. Deze bussen rijden niet in het weekend.

Attracties in Toverland

Wat is een attractiepark zonder attracties. In Toverland is er veel keus voor het hele gezin.

  • Het land van Toos Dit gedeelte is ingericht voor kleine kinderen en is lekker overdekt. Handig als het weer een Oer-Hollandse zomer is met veel regen. In dit gedeelte vind je trucks waar kindjes zelf in mogen rijden, ronddraaiende theekopjes waar je zo lekker draaierig in kunt worden, een bank die van boven naar beneden beweegt, een doolhof, zweefmolen, 2 waterglijbanen, een rups die een rondje rijdt over rails, een zachte klimmuur (hoed), een heuse achtbaan en het Toverhuis. Kinderen krijgen een toverstaf en mogen in dit huis proberen of ze kunnen toveren. Dit lukt ze natuurlijk altijd.
  • Magic Forest Ook de attracties in dit gedeelte van het park bevinden zich grotendeels binnen. Hier vind je: een boomstamattractie die snel naar beneden duikt, een bobsleebaan, klimtorens en een survivalparcours, een funhouse, een grote slee die al draaiend over een halve maan heen en weer glijdt, en een attractie waarin je plaatsneemt in een mandje die aan een tak van een hoge boom hangt. De mandjes bewegen van boven naar beneden, rondom de boom.
  • Troy Dit gedeelte van het park bevindt zich buiten en is dus niet overdekt. In totaal zijn er drie attracties: de houten achtbaan Troy waar dit gedeelte naar vernoemd is, mechanische paarden die voortbewegen over een parcours, en een houten schommelschip.
  • Magische Vallei Magie, daar houden we hier natuurlijk wel van. Dit gedeelte zou ook in De Efteling niet misstaan. In totaal zijn er hier 5 attracties: een achtbaan waar je niet in een karretje, maar vastgesnoerd op een motorfiets zit, stoeltjes die zich langs een boomstam omhoog bewegen, een achtbaan met ronddraaiende karretjes, bootjes die langzaam over een parcours varen, en een waterattractie met ronde boten waar je gegarandeerd nat wordt.
  • Avalon Dit is één van de twee nieuwe gedeeltes die in juli 2018 geopend is. In dit deel zijn er twee attracties: een achtbaan – Fenix – waarbij je niet op de rails zit, maar er naast hangt, terwijl je snelheden tot wel 95km/h bereikt. Daarnaast komt er een rustige waterattractie waarbij je plaatsneemt in een overdekte boot.
  • Port Laguna Ook dit gedeelte is geopend in juli 2018. In dit gedeelte kan je zelf met je toverstaf diverse onderdelen laten bewegen. Ook is er een show waarin magie centraal staat.

Eten en drinken

Van alle attracties krijg je natuurlijk honger. Wat betreft het eten is het aanbod vrij beperkt. Er zijn een aantal restaurants, waar friet, frikandellen, maar ook pizza’s, broodjes en soep worden geserveerd.

Misschien komt het door de ligging vlakbij Duitsland, maar in dit park is er ook een biergarten. Hier kan je diverse soorten bieren halen, die je natuurlijk drinkt bij een broodje worst of pretzel.

Met de opening van de nieuwe gedeeltes komen er ook nieuwe restaurants bij. In totaal 3. Er komt een keltisch restaurant met lange tafels en stevige maaltijden. Ook komt er een snack en ijs restaurant waar je kunt bijkomen in hangmatten en er wordt een nieuw frituurrestaurant toegevoegd waarbij je de vette hap uit de muur kunt halen.

Met korting naar Toverland

Bekijk hier de laatste kortingsacties!Bestellen

Overnachten?

Zoals eerder gezegd ligt Toverland niet erg centraal. Hierdoor is het voor veel gezinnen een lange reis om daar daadwerkelijk te komen. Misschien is dit voor sommigen ook een reden om een ander pretpark te kiezen. Of om te kijken naar een accommodatie in de buurt.

Als je wilt blijven slapen is er genoeg keus. Van bungalowparken als Center Parcs, Landal en Roompot. Tot hotels en campings. Een duidelijk overzicht van alle accommodaties in de regio vind je op de website van Toverland.

Wat kosten tickets voor Toverland

Tickets voor Attractiepark Toverland kan je online bestellen of bij het park zelf aan de kassa kopen. Als je ze op de website van Toverland koopt krijg je zelfs korting:

  • Volwassenen: €25,50
  • Kinderen: €18,00
  • Tickets voor 55+: €23,50
  • Parkeren: €8,00

Voordat je de kaartjes boekt is het verstandig om ook online te kijken. Bijvoorbeeld op dit moment heeft HEMA een aanbieding waarbij de kaartjes slechts €22,50 kost voor een volwassene. En ook de ANWB biedt de kaartjes met korting aan. Als lid betaal je dan slecht €22,40.

Is het druk?

Dat ligt er aan wanneer je gaat. Ga je op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties, dan is het vaak wat rustiger. In de weekenden of schoolvakanties is het aanzienlijk drukker.

Toverland wordt een steeds populairder attractiepark. Niet alleen vanwege alle uitbreidingen maar ook, omdat de ticketprijs nog steeds aanzienlijk lager ligt dan die van bijvoorbeeld De Efteling. Wellicht niet 1 op 1 met elkaar te bekijken, maar beiden zijn voor gezinnen een leuk dagje uit.

Voor wie is Toverland geschikt?

Met name kleine kinderen kunnen zich in dit park goed vermaken. Er zijn veel attracties speciaal voor deze groep en doordat veel daarvan indoor zijn geeft het een huiselijke sfeer. Daarnaast is het fijn dat ze ook in de regen verder kunnen spelen.

Door de toevoegingen van de achtbanen begint het ook steeds meer een park voor oudere kinderen en volwassenen te worden. Ook voor hun zijn er genoeg leuke attracties. Ben je stiekem van binnen nog steeds kind? Dan zit je hier helemaal gebakken. Er zijn namelijk genoeg kinderattracties waar volwassenen ook in mogen. En die stiekem best wel leuk zijn.

Afbeelding: Toverland