Untamed in Walibi Holland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je maar 1 attractie in Walibi Holland kan doen, dan zou ik gaan voor Untamed. Wat een geweldige achtbaan is dit. De snelheid, de bochten, inversies, maar vooral het gevoel van vrijheid. Handen in de lucht en gillen maar!

Voor wie al een tijdje niet naar Walibi Holland is geweest zal de naam Untamed niet zoveel zeggen. Je vindt deze achtbaan achterin het park op de plek waar vroeger Robin Hood stond. Dit was een enorme, houten achtbaan die toe was aan vervanging. De vervanger? Dat werd Untamed.

Nou ken ik niet alle achtbaantermen, maar Untamed is wat ze noemen een hybride achtbaan. Een combinatie tussen hout en staal. Dit betekent het onrustige van een houten achtbaan, met het bochtenwerk van een stalen exemplaar. En dat is leuk!

Het allerbelangrijkste als je in Untamed wil

Je hoeft niet het hele artikel te lezen, mag wel, zolang je maar 1 ding onthoud: reserveer je plek in de fastlane.

Wat is een Fastlane? Dit is een website – walibifastlane.nl – waarop je een plek in de wachtrij reserveert. Doe je dit niet, dan mag je dus ook niet in Untamed.

Wanneer je naar de Walibi Fastlane site gaat klik je op Untamed. Je kunt dan plaats nemen in de rij. Bovenin zie je een teller. Als deze op 0 staat verschijnt er een QR-code in beeld. Deze laat je scannen bij de ingang van de attractie. Pas dan mag je de wachtrij in.

Wij deden dit direct bij binnenkomst in het park en konden zonder te wachten Untamed in. Omdat het zo’n leuke achtbaan is reserveerden we meteen een nieuw plekje in de rij. Dat kan zodra je de QR-code hebt laten scannen.

Heb je geen zin om te wachten tot je teller afgelopen is? Dan zul je daarvoor moeten betalen. Eenmalig €7 per persoon. Je krijgt na betaling meteen de QR-code in beeld en hoeft dan nauwelijks nog te wachten.

Wat je verder nog moet weten over Untamed in Walibi Holland!

Het allerleukste aan Untamed is hoe je vast zit. Als je weleens in een achtbaan bent geweest die over de kop gaat, ook wel inversies genoemd, dan weet je dat je een harnas om krijgt die over je schouders gaat.

Bij Untamed ga je ook over de kop, 5 keer zelfs, alleen zit je slechts bij je heupen vast. Net als een normale achtbaan dus. Dat is best een beetje bizar.

Want je gaat namelijk over de kop en komt los uit je stoel. De beugel bij je heupen zit strak genoeg zodat je er niet uitvliegt, maar het geeft een enorm gevoel van vrijheid.

Zeker als je dan ook nog je handen in de lucht doet.

Het leukste moment om dat te doen is tegen het einde wanneer je vlak boven de grond over de kop rolt. Gewoon doen, je weet niet wat je meemaakt.

Is Untamed de beste achtbaan in Walibi Holland?

Walibi Holland heeft een hoop goede achtbanen. Goliath en Xpress: Platform 13 zijn altijd mijn favorieten geweest. Goliath vanwege de eerste drop, die bizar hoog is, en Xpress vanwege de lancering.

Maar met Untamed heb ik er echt een nieuwe favoriet bij. Dit vind ik met recht de beste achtbaan in Walibi Holland.

De snelheid, de eerste drop, de inversies, het gevoel van vrijheid, heerlijk. Elke keer kom ik met een grote glimlach uit deze uit deze attractie.

En ik kan het iedereen aanraden.

Ben je al een tijdje niet in Walibi Holland geweest? Dan zou ik deze kans grijpen om kennis te maken met Untamed. We hebben nog wat leuke Walibi Kortingsacties voor je verzameld!