Home Blog Legoland Denemarken: attracties, overnachten en aanbiedingen!

Legoland Denemarken: attracties, overnachten en aanbiedingen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Legoland Denemarken is misschien wel de meest bekende Legoland. Als je er eentje zou willen bezoeken dan zou ik zeker voor dit park gaan. Het is een groot pretpark met attracties, shows en heel veel bouwwerken gemaakt van Lego. Heel kunstig om te zien en bijna niet voor te stellen hoeveel tijd en steentjes erin zitten om dat te maken.

Ga je binnenkort naar Denemarken? Dan hoort een bezoek aan Legoland er toch wel bij. Hieronder geef ik je de meest praktische informatie over het park, de attracties, waar je kunt overnachten en hoe je een goede aanbieding kunt vinden.

Maar laten we eerst beginnen met waar het eigenlijk ligt?

Waar ligt Legoland Denemarken en hoe kom je er?

Legoland Denemarken ligt in Billund. Het volledige adres voor je navigatie is: Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Denmar. Vanuit Nederland is het zo’n 8 uur rijden met de auto. Je reis gaat dan via Bremen, Hamburg, naar het noorden tot aan Billund.

Vanaf Kopenhagen is het nog een kleine 3 uur met de auto of het openbaar vervoer. Het is goed aan te rijden, de wegen in Denemarken zijn heel goed en de rijstijl van de Denen is vergelijkbaar met hier.

Hoe lang heb je nodig?

Persoonlijk zou ik niet de 8 uur reizen enkel voor een bezoek aan Legoland Denemarken. Begrijp me niet verkeerd, het is een mooi park, maar in 1 hooguit 2 dagen heb je alles echt wel gezien.

Er zijn verschillende accommodaties op het resort waarin je in Lego-stijl kunt overnachten. Dat is toch wel een must, het hoort bij de ervaring. Maar ik zou een bezoek aan Legoland Denemarken zeker combineren met andere bezienswaardigheden in het land.

Zeker Kopenhagen is absoluut een bezoekje waard.

Overnachten bij Legoland Denemarken

Legoland heeft 3 accommodaties direct naast het resort: Hotel Legoland, Legoland Castle Hotel en Legoland Holiday Village.

Het eerste hotel is Hotel Legoland, een 4 sterren hotel op 4 minuten lopen van de entree van het park. Je kunt hier verblijven in speciale themakamers waarin je je toch even in een Lego bouwwerk waant. Voor kinderen is dit een hele bijzondere ervaring. Krijg je al rillingen bij de gedachte? Dan kun je ook kamers boeken zonder overdreven thema.

Legoland Castle Hotel is het tweede hotel in Legoland Denemarken en stiekem toch wel mijn favoriet. Aan de buitenkant is dit een enorm Lego kasteel. Echt een bouwwerk die je zelf ook zou maken van de bekende blokjes. Van binnen zijn de kamers ook in kasteelthema, met een prinsessenkamer, ridderkamer en een tovernaarskamer. Ook vanaf dit hotel sta je in enkele minuten bij de entree van het Legoland park.

Wil je iets meer vrijheid of wat minder Lego tijdens je overnachting? Dan is er de Legoland Holiday Village. Dit is een vakantiepark met een motel, huisjes en een camping. Hier kun je een staplaats boeken of overnachten in een tipi-tent.

Het voordeel van deze accommodaties is dat ze allemaal op loopafstand liggen van het Legoland park. Nadeel is dat ze toch wat prijziger zijn dan andere accommodaties in de buurt.

Attracties in Legoland Denemarken

Legoland Denemarken is met 50 attracties zeker geen klein park. De attracties zijn voor jong en oud, waardoor het een leuke bestemming is voor het hele gezin.

Voor de allerkleinsten zijn er speeltuinen zoals hierboven. Vanaf zo’n 80 cm kunnen zij ook in allerlei attracties. Voornamelijk ritjes in bijvoorbeeld auto’s, vliegtuigen of treintjes. Heel schattig en niet zo eng.

Voor oudere kinderen zijn er meer attracties, waaronder twee achtbanen en een spookhuis. Echt heel eng wordt het nooit maar je kunt er zeker plezier aan beleven.

Hoogtepunt van elke Legoland vind ik Miniland. Hierin hebben ze gebouwen in het klein nagemaakt van Legoblokjes. Heel knap en bijzonder om te zien. Denk aan een soort Madurodam alleen dan van Lego.

Verder zijn er een aantal waterattracties waaronder een boottocht door Miniland en een Splash Battle waarin je kleddernat wordt. Normaal gesproken zijn er ook diverse shows en ander entertainment maar op dit moment is dit vrij beperkt.

Wat kost een bezoek?

Een entreekaartje voor Legoland Denemarken kost zo’n €50 per dag. Dat is serieus geld voor een pretpark. De prijzen zijn variabel wat betekent dat ze wanneer je in het hoogseizoen gaat deze nog duurder kunnen uitvallen.

Wanneer je een overnachting boekt in combinatie met de tickets ben je meestal goedkoper uit. Zou je een overnachting boeken in het Castle Hotel voor 4 personen dan betaal je net geen €600 per nacht. Dat is inclusief 2 dagen entree en hotel. Plus je kunt dan verblijven in de themakamers. Dat zou ik je eigenlijk altijd willen aanraden, losse tickets is gewoon erg duur.

Een andere goedkope optie is om een hotel in de buurt te boeken. Deze staan vermeld op de boekingswebsite van Legoland Denemarken: legolandholidays.dk. Hier betaal je zo’n €350 per nacht inclusief tickets. Deze accommodaties liggen ook op een steenworp afstand al zij het iets verder dan de Legoland Hotels, maar wel ongeveer net zo ver als het Legoland vakantiepark.

Voor welke leeftijd?

Legoland Denemarken is voornamelijk geschikt voor gezinnen met kinderen tot zo’n 8 a 10 jaar. Oudere kinderen zullen het al snel te kinderachtig vinden en ook voor volwassenen is er niet veel te beleven. Ben je pretparkliefhebber dan zou ik er zeker een keertje naartoe gaan. Er zijn echt een aantal spannende attracties en Miniland is gewoon erg mooi gebouwd.

Ben je op vakantie in Denemarken en wil je een leuk dagje uit? Dan is Legoland zeker een bezoekje waard als je met een jong gezin bent. Zeker de kleintjes kunnen zich hier uitstekend vermaken. De attracties zijn uitermate geschikt voor een jonger publiek en er zijn genoeg mogelijkheden om te spelen.

Zelf zou ik het altijd combineren met een overnachting in een van de Lego hotels. Dat hoort toch wel bij de ervaring.

Aanbiedingen Legoland Denemarken en boeken

De beste aanbiedingen vind je op de website van Legoland zelf en op Legolandholidays.dk. Bij die laatste staan de prijzen in euro’s. In Denemarken betaal je namelijk met Deense kronen. Bij de Deense Kronen kan het soms een hele dure vakantie lijken, maar als je het dan in euro’s omrekent valt het mee.

Voor korting op tickets kun je sites als Groupon in de gaten houden, al zullen daar nu niet zoveel aanbiedingen te vinden zijn.

Ga je in de herfstvakantie naar Legoland? Bekijk dan vooraf eerst de geldende regels. Deze kun je terugvinden op de website van Legoland.