Typhoon Lagoon of Blizzard Beach, welk Disney World waterpark is het leukst?

Met temperaturen die zomers net onder de 40 graden uitkomen heb je in Florida soms wat verkoeling nodig. Zeker als je de hele dag buiten bent in een pretpark. Natuurlijk kan je een frisse duik nemen in het zwembad bij je hotel of huisje, maar het is nog leuker om lekker naar een waterpark te gaan. Disney heeft ook twee waterparken: Blizzard Beach en Typhoon Lagoon.

Wanneer ik in Disney World ben ga ik minimaal 1 keer naar beide waterparken. Meestal probeer ik er dan ook zo vroeg mogelijk te zijn, want op het heetst van de dag is het niet uit te houden. De vloer wordt zo heet dat je er bijna niet op kunt lopen. Ook de zon brandt behoorlijk fel waardoor je al snel verbrandt. Je kunt dan beter aan het begin van de dag of na 3 uur naar de waterparken gaan om meer plezier te beleven.

Zowel Blizzard Beach als Typhoon Lagoon hebben hun eigen thema, attracties en charme. Maar welk Walt Disney World Waterpark is nou het leukst?

Blizzard Beach

Summit Plummet in Blizzard Beach – ©Disney

Een smeltend wintersportgebied midden in Florida, verzin het maar! Dat is het thema van het eerste Disney World waterpark: Blizzard Beach. In het midden van het park staat een hoge berg waar je met de trap op kunt klimmen of je neemt de stoeltjeslift. Disney heeft aan alle details gedacht!

Bovenop de berg vind je 3 attracties waaronder Summit Plummet, de engste glijbaan van het park. Je gaat 12 verdiepingen vrijwel recht naar beneden en je bereikt snelheden tot 100km/u. Bizar! En toch is dit niet het engste aan de glijbaan. In de wachtrij klim je langzaam naar boven en heb je een een prachtig uitzicht over Walt Disney World. Maar je realiseert je ook hoe hoog je staat. Zodra je aan de beurt bent zie je alleen de bak en het begin van de glijbaan. Je wordt gevraagd om in de bak te gaan liggen, vervolgens moet je jezelf over de rand heen schuiven. Dat is doodeng, want je ziet niks onder je…Vervolgens glij je 12 verdiepingen naar beneden. Als je van enge attracties houdt dan is het zeker de moeite waard!

Ook de geliefde Frozen figuren zijn te zien in dit waterpark – ©Disney

Naast Summit Plummet is er nog veel meer te doen in Blizzard Beach. Er is een lange Lazy River die rond het Park gaat. In het midden is er groot golfslag bad waar heerlijk kunt afkoelen. Overal langs het water staan ligbedden en stoelen maar die zijn al snel gereserveerd. Wil je een zitplaats dan kan je deze het beste ’s ochtends direct claimen of een plekje verderweg van het water zoeken.

In totaal zijn er in Blizzard Beach 7 glijbanen en 2 kinderspeeltuinen. Als het niet druk is kan je het hele Park binnen een aantal uur gezien hebben. Naast dit Disney World waterpark ligt een minigolfbaan: Winter Summerland. Hier kan je 2 verschillende parcours spelen, eentje waarbij de kerstman op zomervakantie is, de andere in de winter. Erg leuk en zeker een aanrader na een dagje zwemmen of als je iets anders wilt doen dan de pretparken.

Typhoon Lagoon

Het golfslagbad in Typhoon Lagoon – ©Disney

Het andere Disney World waterpark is Typhoon Lagoon. Geen gesmolten skiresort, maar een tropische bestemming waar een tyfoon overheen is geraast. Overal liggen weggewaaide bootjes en staan tropische planten. Persoonlijk vind ik dit Park meer sfeer en gezelligheid hebben dan Blizzard Beach.

De trekpleister van Typhoon Lagoon is het grote golfslagbad in het midden. Elke paar minuten produceert deze een mega golf die iedereen terug naar het strand sleept. Hier zit enorm veel kracht achter dus als je niet goed kunt zwemmen kan je beter niet te ver het water in gaan.

Er zijn in totaal 9 glijbanen in Typhoon Lagoon. Eén daarvan is een waterachtbaan. Hier kan je kiezen uit 3 verschillende glijbanen die niet alleen naar beneden, maar ook weer terug omhoog gaan! Een andere leuke waterglijbaan is Miss Adventure Falls. Hierin ziet je in een ronde opblaasband en glij je razendsnel naar beneden door diverse bochten. Voor wie van snelheid houdt is er ook in dit waterpark een goede optie. Humunga Kowabunga zijn 3 glijbanen die – in het donker – recht naar beneden gaan. Je bereikt snelheden die vergelijkbaar zijn met Summit Plummet alleen zijn deze glijbanen minder hoog.

Grush ‘n’ Gusher waterachtbaan waar je ook weer terug omhoog gaat – ©Disney

Welk Disney World waterpark is het leukst?

Heb je een entreeticket waarbij de Disney World waterparken inbegrepen zitten dan zou ik ze allebei proberen. Neem eens een kijkje en beslis zelf welke van de twee jouw favoriet is. In Typhoon Lagoon hebben ze meer glijbanen en ook bijzondere varianten zoals de Crush ’n Gusher. Er zijn maar weinig glijbanen waarbij je tijdens de rit weer naar boven wordt getakeld.

Blizzard Beach heeft de “thrillride” van de twee waterparken: Summit Plummet. Als je het durft moet je deze zeker proberen. Zelf heb ik enorme hoogtevrees en kreeg ik al buikpijn bij het zien van Summit Plummet. Maar geloof mij, het valt reuze mee en achteraf ben je blij dat je het gedaan hebt.

Mijn favoriete Disney World waterpark is Typhoon Lagoon. Het “attractie” aanbod is groter en er is meer keus uit verschillende types. In Blizzard Beach zijn de glijbanen vrij standaard (afgezien van Summit Plummet natuurlijk) en het Park heeft naar mijn mening minder uitstraling. Typhoon Lagoon heeft het grote zwembad in het midden die de enorme golven produceert. De kunst is om zo ver mogelijk naar achter te zwemmen en je mee te laten voeren door de golf om te zien waar je dan uitkomt. Het is wel verstandig om dit alleen te doen als je goed kunt zwemmen, want er zit behoorlijk veel kracht achter de golf.

Wat ik zelf in beiden Parken fijn vindt is de Lazy River. Je pakt een zwemband en laat je meevoeren door het water. Een prima manier om na de lunch even bij te komen en af te koelen.

Het enige nadeel van allebei de waterparken zijn de menukaarten bij de restaurants. Ze hebben namelijk alleen maar fastfood. Ook zitten er enorm veel vogels bij én op de tafels, die zo brutaal zijn dat ze het eten van je bord pikken. Je kunt niet rustig even iets eten. Wij eten daarom meestal iets kleins – zoals een kindermenu – of we delen een portie. Wanneer we het waterpark verlaten gaan we naar Disney Springs en halen we daar iets te eten.

Maar dat is dan ook het enige nadeel van deze waterparken. Ze zijn allebei zeker een bezoekje waard! Ben je ook weleens in Blizzard Beach of Typhoon Lagoon geweest? Deel hieronder welke van de twee jouw favoriet is en waarom!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven