Walt Disney World thuis: wij maakten de beroemde Cheeseburger Spring Rolls (loempia’s)

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel er in Walt Disney World bij de meeste eettentjes wel een rij staat, is er maar eentje die zo immens populair is dat de etenswaar zelfs uitverkoopt: het loempiatentje naast de ingang van Adventureland.

Wanneer deze open is staan er lange rijen en wees er maar snel bij, want in de loop van de dag zijn de lekkernijen uitverkocht.

Bij het karretje kan je kiezen uit twee soorten loempia’s: eentje met een cheeseburger vulling en een loempia met een steeds wisselende vulling. Dat kan bijvoorbeeld pepperoni pizza zijn of zoals nu de Buffalo Chicken Spring Rolls.

De cheeseburger variant is verreweg de populairste, die willen we natuurlijk zelf proberen!

Recept Cheeseburger Spring Rolls

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 Loempiavellen (liggen bij de supermarkt in de diepvries)
  • 500 gram rundergehakt
  • Bakje bacon snippers
  • 1 el Crème fraiche
  • 1/2 ui gesnipperd
  • Een zakje geraspte cheddar
  • 1 augurk heel klein gesneden (net als snippers)
  • Hamburgersaus
  • Zonnebloemolie

Hoe maak je deze loempia’s met cheeseburger vulling?

  1. Haal de loempiavellen minimaal een uur voordat je deze wilt maken uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien. Zet een pan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon stukjes krokant. Haal deze uit de pan. Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de uisnippers toe. Bak deze glazig.
  2. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Maak het echt zo klein mogelijk, je wilt geen grote brokken in je loempia.
  3. Wanneer de gehakt mooi bruin is klein is voeg je de eetlepel creme fraiche toe. Roer deze door de gehakt. Voeg ook naar smaak de bacon stukjes en augurk toe zodat het een mooi geheel wordt.
  4. Dan hebben we nog 1 ingredient over, de kaas! Wij gebruikten ongeveer 3/4 van het zakje geraspte bacon. Het moet een smeuïg geheel worden maar geen kaassaus. Wanneer je de kaas hebt toegevoegd en doorgeroerd kan de pan van het vuur, je vulling is klaar.

Voor we verder gaan even een tussenstap. Wij bakten de loempia’s in de airfryer. Deze kan je op dit punt alvast voor laten verwarmen op 190 graden. Heb je een friteuse of pan met olie, verwarm deze dan tot 170 graden.

  1. We gaan de loempia’s maken. Pak een vel en leg deze op een platte ondergrond met 1 van de punten naar je toe, dus als een ruit.
  2. Schep hier zo’n 3 eetlepels vulling in. Vouw de onderste punt over de vulling en duw de 2 punten aan de zijkant onder het gehakt. Je hebt nu een soort envelopje.
  3. Rol de loempia op en ga met een natte vinger langs de zichtbare randen zodat deze niet loslaten. Doe dit met alle 8 de loempia’s of totdat je vulling op is. Bak je ze in de Airfryer? Smeer ze dan in met een klein beetje zonnebloemolie.
  4. Bak de loempia’s tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. In de Airfryer duurt dit zo’n 12 minuten. Vergeet de loempia’s in de Airfryer niet om te draaien, dan worden ze extra knapperig.

Serveer de loempia’s met je favoriete hamburgersaus. Mijn favoriet is de Burger Sauce van het merk Ercimex. Deze koop je bij een Turkse supermarkt en smaakt naar Big Mac Saus. Zeker als je deze een klein beetje aanlengt met water.

Hoe smaken de Cheeseburger loempia’s?

Ze zijn verrukkelijk. Terwijl ik dit type neem ik telkens een hapje van deze loempia’s (ze zijn nog een beetje heet!)

Ook uit de Airfryer zijn ze lekker knapperig en in combinatie met de hamburger saus is het net een krokante Big Mac zonder broodje (of sla).

Hopelijk vind je het net zo leuk als wij om een klein stukje Walt Disney World in huis te halen. Als je het recept hebt geprobeerd, stuur dan even een foto via Social Media. Ben benieuwd naar jullie creaties!