Wat is het beste Walt Disney World hotel/resort?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walt Disney World heeft 33 hotels en resorts. Dan begrijp ik dat het lastig kiezen is. Want per prijsklasse zijn er nog steeds minimaal een stuk of 3 verschillende. Je scrollt door de lijst en vraagt je misschien af, maar welk Walt Disney World Hotel/Resort is het beste?

Er zijn een aantal categoriën die je kunt gebruiken om onderscheid te maken:

 • Prijs
 • Locatie
 • Thematisering
 • Faciliteiten

Per categorie zal ik je de beste Disney World hotels aanwijzen en ook uitleggen waarom. Laten we met prijs beginnen!

Beste Disney World Hotels/Resort o.b.v. prijs

De goedkoopste Disney World Hotel/Resorts zijn de Value Resort: de 3 All Star Hotels en Pop Century.

Deze hotels hebben voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat je alle voordelen hebt die ook hotelgasten van dure hotels hebben: Extra Magic Time – waarbij je eerder dan andere gasten de parken in mag, 60 dagen voor aankomst je Fastpassen reserveren en gratis transport tussen de luchthaven en je hotel.

Nadeel van deze goedkope resorts vind ik de kamers. Ze zijn wel netjes maar de gebouwen voelen toch een beetje als een goedkoop motel. Althans, zo stel ik die mij voor, je kent ze wel uit de film! Ook de zwembaden vind ik niet heel uitnodigend om even bij te gaan zonnen. Voor kinderen maakt het niet veel uit, die duiken er zonder moeite in.

Beter zit je in de Moderate Resorts. Die zijn iets duurder maar hebben een veel nettere aankleding. De hotels hebben nog wel dezelfde layout met de gallerij buiten, maar ze ogen minder goedkoop. En zijn dat ook, want je betaalt al snel een paar honderd euro meer per verblijf.

Locatie

Alle Walt Disney World Resorts liggen op het terrein, maar dat betekent niet dat je ook op loopafstand van de pretparken logeert. Er is slechts een handjevol hotels die deze luxe bieden.

Het Boardwalk Hotel en Yacht & Beach Club liggen op loopafstand van Epcot en Hollywood Studios. Voor de andere pretparken neem je de pendelbus die ongeveer elk kwartier rijdt. Naar Magic Kingdom doe je er ongeveer 20 minuten over, Animal Kingdom iets korter.

Magic Kingdom heeft maar één hotel op loopafstand, het Contemporary. Vanuit hier loop je in een kleine 10 minuten naar de entree van het park. Voor andere pretparken ben je gebonden aan de bus of monorail. Binnenkort kan je ook vanaf het Grand Floridian hotel lopen naar Magic Kingdom, ze werken momenteel aan een pad daar naartoe.

Wil je een hotel met de beste locatie dan zou ik er eentje kiezen vlakbij een pretpark, maar dit zijn vaak niet de goedkoopste!

Disney Hotel met het beste thema

Dat kan er maar één zijn: de Animal Kingdom Lodge. Wat een ongelooflijk mooi hotel is dat. Het is gebouwd in de stijl van een Afrikaanse lodge. Eentje waarvandaan je vertrekt voor een safari.

En ook in dit hotel kan je wilde dieren bekijken. Boek je een kamer met Savanne uitzicht, dan kan je vanaf je balkon kijken naar zebra’s, giraffen en andere beesten. Dat is echt heel fijn wakker worden.

Zelf heb ik er ook geslapen – in zo’n kamer – en ik vond het heerlijk om om 7 uur ’s ochtends op het balkon te zitten met een kopje koffie. Alles helemaal stil om je heen, het zonnetje dat langzaam opkomt en nog niet zo warm…. en dan vlakbij je balkon ineens een giraf te zien lopen. Met in de verte een groep zebra’s en wat wilde vogels. Wat heb ik genoten toen. Heb je het budget niet om op een echte safari te gaan? Dan lijkt me dit een veilig alternatief. Wat mij betreft een echte aanrader!

Faciliteiten

Slaap in je eigen boomhut

Elk Disney Resort heeft een zwembad. Sommigen zelfs meerdere, daarom zal ik die niet meetellen in deze vergelijking.

 • Wil je een fitnessruimte bij je hotel? Dan zal je voor een deluxe resort moeten kiezen.
 • Liever zelf koken op vakantie? Boek dan een deluxe villa.
 • Bijzonder overnachten? Dan kan je bij Saratoga Springs een echte boomhut huren en bij de Polynesian een villa op het water met uitzicht op het vuurwerk.
 • ’s Avonds ook wat entertainment buiten de parken? Boek dan een kamer in de Boardwalk of Yacht&Beach Club.
 • De meeste luxe kamer? Het Grand Floridian hotel is je beste keus, zelfs Prinses Diana logeerde hier met de twee prinsen.
 • Kleine Zeemeermin of Lion King themakamer? Die vind je in het Art of Animation Resort
 • Zwembad met zandbodem? Dan kies je voor de Yacht of Beach Club

Zo zie je, elk hotel heeft zo zijn eigen charme. Zelf ben ik verliefd op de Animal Kingdom Lodge, maar ook het Polynesian hotel is mij goed bevallen. Andere goede hotels vind ik zelf Art of Animation – vanwege de familiekamers, Boardwalk – vanwege de ligging, Contemporary – hier gaat de monorail dwars doorheen en Old Key West – hier boek je een appartement i.p.v. een hotelkamer.

Foto’s: WDWnews