Home Blog Plopsa – Pretparken, waterparken en meer!

Plopsa – Pretparken, waterparken en meer!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Plopsa heeft inmiddels een groot aantal pretparken, waterparken, een vakantiepark en zelfs een hotel. Je hoeft dus niet ver te reizen om alle favoriete Studio100 figuren in het echt te kunnen zien. Want je vindt de parken onder meer in Nederland, België en Duitsland.

Plopsa parken in België

Er zijn 3 Plopsapretparken in België:

  • Plopsaland de Panne
  • PlopsaCoo
  • Plopsa Indoor Hasselt

Plopsaland de Panne en PlopsAqua

Plopsaland de Panne is de bekendste van de 3. Dit is een groot pretpark aan de Belgische kust boordevol attracties voor het hele gezin. Er zijn ook diverse ontmoetingen met de Plop kabouters, Bumba en Maya. Het is een echt gezinspretpark, dus veel attracties voor de kleintjes, maar er zijn zeker ook een aantal thrillrides waaronder de achtbaan Anubis The Ride.

Bij Plopsaland de Panne vind je ook het nieuwe Plopsa Hotel en het vakantiepark Plopsa Village. En ben je toe aan een verfrissende duik? Ga dan naar Plopsaqua de Panne. Dit is een waterpark met glijbanen en zwembaden, vlakbij het attractiepark.

PlopsaCoo

PlopsaCoo ligt in de Ardennen, naast de watervallen van Coo. Het is een kleinschalig pretpark aan het water met een handjevol attracties en activiteiten. Dit pretpark is een leuk dagje uit wanneer je in de Belgische Ardennen op vakantie bent of wanneer je de kinderen niet mee wilt nemen naar de races op Spa-Francorchamps, het bekende circuit dat in de buurt van PlopsaCoo ligt.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is een indoor speeltuin met attracties. Het is een leuk dagje uit voor de allerkleinsten, zeker op een regenachtige dag. Buiten zijn er ook attracties, maar de meeste actie speelt zich binnen af. Je vindt dit park op zo’n 30 minuten van Maastricht.

Plopsa Station Antwerp

Op het station van de stad Antwerpen vind je het volgende Plopsa park. Dit is een indoorspeeltuin verdeelt over meerdere verdiepingen. Je vindt hier voornamelijk attracties voor de allerkleinsten, evenals ontmoetingen met bekende Studio100 figuren. Wanneer je met kinderen Antwerpen bezoekt zeker een leuke afwisseling van alle bezienswaardigheden en winkels.

PlopsAqua Landen-Hannuit

Het laatste Plopsa Park in België is een waterpark. PlopsAqua Landen-Hannuit bestaat uit een groot binnengedeelte met meerder zwembaden en een buitendeel. Ook zijn er meerdere glijbanen.

Andere Plopsa parken

Ook buiten België vind je Plopsa parken. Er is er zelfs eentje in Nederland.

Plopsa Indoor Coevorden is een overdekte speeltuin met attracties. Ook buiten zijn er wat attracties, maar het overgrote deel vind je binnen. Handig op een regenachtige dag. De attracties en speeltoestellen zijn voor de allerkleinsten.

Voor de thrillrides moet je in het volgende Plopsapark zijn: Holiday Park. Je vindt dit attractiepark in Duitsland in het plaatsje Hassloch boven Karlsruhe. Dit is een volwaardig attractiepark met achtbanen en rustige attracties voor de allerkleinsten. Plus alles daar tussenin. Ook hier weer de ontmoetingen met de bekende figuren waaronder Maya de Bij.

Tenslotte zijn er nog twee Plopsa Parken in Polen: Majaland Kownaty en Majaland Warsaw. Beide parken zijn grotendeels een indoorpretpark met attracties voor voornamelijk jonge kinderen. Majaland Kownaty heeft sinds kort ook een grote houten achtbaan, de Werewolf. Dit is de eerste houten achtbaan in Polen.

Foto © Plopsa