Vakantie in België

Home VakantieBelgië Vakantie in België

België is misschien wel een van de leukste vakantielanden. Niet alleen ligt het vlakbij huis, het is ook een enorm veelzijdig land. Tijdens een vakantie in België kun je naar het strand, historische steden bezoeken en actieve uitjes doen midden in de natuur.

Bekendste bestemming in België is de Ardennen. Dit is een heuvelachtig gebied dat zich perfect leent om te wandelen, fietsen en natuurlijk kanoën.

Maar wist je dat België ook een kuststrook heeft met brede stranden? Denk aan badplaatsen als Knokke, De Haan en de Panne. In de Panne ligt ook Plopsaland met daarbij het waterpark Plopsaqua en het Plopsahotel. Zo hoeven de kinderen zich ook geen moment te vervelen.

Net als in Nederland kan het weer in België ook wat wisselvallig zijn. Ook de temperatuur is vrijwel gelijk als die in Nederland. Dit maakt België dan minder geschikt voor een strandvakantie, maar juist wel weer voor een actieve doe vakantie. Dat hoeven geen extreme sporten te zijn. Een terrasje pakken, naar de dierentuin of de grotten van Han bezoeken kunnen ook prima tijdens een actieve vakantie.

Populaire artikelen