Home Duitsland Pretparken in Duitsland, het zijn er meer dan je denkt!

Pretparken in Duitsland, het zijn er meer dan je denkt!

Toen ik aan dit artikel begon dacht ik, hoeveel pretparken zouden er nou kunnen zijn in Duitsland. De meeste ken ik vast wel: Europa-Park, Movie Park, Phantasialand, Wunderland Kalkar en Holiday Park. Maar tot mijn verbazing zijn er nog veel meer Duitse pretparken waar we in Nederland nauwelijks over horen. Daarom hieronder een overzicht van de vele pretparken die Duitsland rijk is. Goed om bij de hand te houden als je in de vakantie toevallig in de omgeving bent

De grootste pretparken in Duitsland

Duitsland heeft zoveel pretparken – van heel groot tot heel klein met maar een paar attracties. Daarom hieronder een overzicht van de grootste waar je je tenminste een volle dag kunt vermaken!

Phantasialand – Brühl (vlakbij Keulen)

Dit Duitse pretpark heeft afgelopen zomer écht mijn hart gestolen. Het gebeurt niet vaak dat ik verliefd word op een niet-Disney pretpark, maar wat een fijn Park is dit! Klein, overzichtelijk maar met een groot attractie-aanbod. Voor de achtbaan Taron kan je mij – bij wijze van – midden in de nacht voor wakker maken.

Maar ook de rest van Phantasialand is ontzettend leuk gedaan. Ze hebben energie gestoken in de aankleding en thematisering van bepaalde gebieden en door de ruime keus aan attracties is er voor elk wat wils. De enige attractie die ik niet leuk vond was het spookhuis…Daar snapte ik echt helemaal niks van. Het is niet eng, maar juist heel vreemd. Probeer het zelf maar

Europa-Park – Rust (Zuid Duitsland, bij de Franse grens)

Mijn andere favoriete pretpark in Duitsland is Europa-Park. Dit is echt een enorm Park met ontzettend veel attracties. De eigenaar is attractiebouw Mack en het Park is een enorme showcase van hun assortiment. Van de engste, snelste, hoogste achtbanen tot rustige boottochtjes en wild waterattracties. Je vindt er echt van alles. Zeker als Disney niet helemaal jouw ding is, maar je wel van attractieparken houdt kan ik je deze van harte aanraden.

Pretparken in Duitsland, het zijn er meer dan je denkt!

Het is even een stuk rijden naar het zuiden van Duitsland maar het is zeker de moeite waard. Ook de hotels van Europa-Park zijn stuk voor stuk een beleving. Zelf heb ik 2 nachten in Hotel Colosseo geslapen en dat is erg goed bevallen. Maar ook in de buurt zijn er veel – goedkopere – hotels, appartementen en campings.

Movie Park

Net over de grens bij Oberhausen vind je Movie Park. Een Park waar ik vroeger regelmatig te vinden was maar inmiddels al jaren niet meer ben geweest. De laatste keer oogde het Park versleten en leeg. Het attractie-aanbod was niet heel spectaculair en aan de thematisering was sinds het vertrek van Warner Bros niet veel meer gedaan.

Er zijn met name attracties voor jonge kinderen. Deze hebben een Nickelodeon thema en je kunt op de foto met Dora en Spongebob. Recent is er een nieuwe Star Trek achtbaan bijgebouwd die er op de foto en filmpjes indrukwekkend uitziet. Maar het aantal attracties voor volwassenen en oudere kinderen is beperkt.

Holiday Park

Holiday Park is de Duitse telg van de Plopsa familie. Het ligt in Hassloch – tussen Frankfurt en Stuttgart – en het is een klein pretpark dat zich met name op jonge kinderen richt. Er zijn twee extremere achtbanen, maar dan houdt het voor de thrillride liefhebbers helaas op.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Het is een prima park als je in de buurt op een camping logeert en de kinderen een dag wilt vermaken. Maar persoonlijk zou ik er niet enkel voor dit attractiepark naartoe reizen. Dan kan je beter naar Plopsaland in de De Panne gaan. Deze is groter en heeft meer soorten attracties

Wunderland Kalkar

Net over de grens bij Arnhem vind je dit Duitse attractiepark. Het is niet zo groot en het attractieaanbod is beperkt. Voor grote kinderen is er helaas niet zo veel te doen, waardoor zij zich al snel zullen vervelen. Wunderland Kalkar biedt dagarrangementen waarbij tussen 11.00 en 18.00 eten, drinken en ijsjes inbegrepen zitten. Je kunt zelfs onbeperkt ijs en frietjes halen.

Legoland Duitsland

In het Zuiden van Duitsland tussen Stuttgart en Munchen vind je Legoland. Je kunt er imposante Lego bouwwerken bekijken, op de foto met je favoriete figuren uit de Lego films en er zijn diverse attracties. Natuurlijk allemaal met een Lego thema.

Hoewel het Park niet zo groot is als het originele Legoland in Billund, Denemarken is er toch meer dan genoeg te doen. Zeker voor jongere kinderen. Oudere kinderen zullen zich hier minder goed kunnen vermaken.

Hansa Park

Hansa Park is een attractiepark in het noorden van Duitsland. Het ligt in Sierksdorf , vlakbij de zee. Hier vind je een hoop attracties – van achtbanen, tot theekopjes en botsauto's. Zo op het oog vind ik het qua attractieaanbod lijken op Attractiepark Slagharen.

Hoewel dit geen pretpark is waar je – als bijvoorbeeld bij Disneyland Paris – speciaal voor naar Duitsland reist, ligt het wel in een bijzondere omgeving met allerlei bezienswaardigheden. Het ligt vlakbij de zee en je kunt vanaf hier makkelijk verder reizen naar de Scandinavische landen.

Heide Park

Pretparken in Duitsland, het zijn er meer dan je denkt!

Tussen Hamburg en Hannover ligt Heide Park. Een pretpark met attracties voor het hele gezin. Er zijn thrillrides voor oudere kinderen en volwassenen (als je er van houdt natuurlijk!) en zelfs voor de allerkleinsten zijn er ritjes beschikbaar. Opvallend in dit pretpark zijn de achtbanen. Ze hebben diverse soorten en zelf een paar “extremere”. Voor de thrillride liefhebber zeker een aanrader.

Eifel Park

Naast de Duitse stad Bitburg ligt het Eifel Park. Een kinderpretpark met een grote kinderboerderij, met konijnen, zwijntjes, herten, geiten, stokstaartjes en wallaby's. Daarnaast zijn er diverse speeltuinen en simpele attracties. Het Park ligt op een uurtje rijden van Center Parcs Eifel. Een prima plek dus om je een dagje te vermaken als je in die omgeving verblijft.

Magic Park Verden

In Verden – ten oosten van Bremen – vind je het laatste pretpark in Duitsland. Het is een klein pretpark met een paar attracties, met name gericht op jongere bezoekers. Het thema van het Park is Middeleeuwen en robots, aangevuld met sprookjesfiguren.

Tip! Beste prijzen voor Disneyland Paris ook tijdens de schoolvakanties!

Incl. Disney Hotel en entreetickets.