Home Walt Disney WorldOvernachten Disney WorldHotels op het resort Grand Floridian in Walt Disney World, een droomhotel!

Grand Floridian in Walt Disney World, een droomhotel!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Soms zijn er van die hotels waar je maar aan blijft denken. “Hoe zou het zijn om daar een keer te blijven slapen”. Vroeger was dat voor mij het Disneyland Hotel in Disneyland Parijs. Maar nadat ik daar een keer heb gelogeerd (viel eigenlijk best tegen) moest ik opzoek naar een nieuw droomhotel. Voor mij is dat het Grand Floridian hotel in Walt Disney World, ik zal je vertellen waarom!

Grand Floridian is het meest luxe hotel van Disney World

Een hotel hoeft voor mij niet perse luxe te zijn. Zeker als ik ergens in een stad of pretpark ben dan vind ik de locatie veel belangrijker. Hoe dichter bij de bezienswaardigheden, des te beter. Qua locatie zit het met het Grand Floridian wel goed. Daarover verderop meer. Maar als je je echt een prinses wilt voelen (prinses Diana heeft er bijvoorbeeld gelogeerd) moet je in dit hotel zijn.

Het begint al met het gebouw. Een prachtig lichtgekleurd gebouw met rood/oranje daken. Het oogt alleen al luxe. Als een kruising tussen een landhuis en een kasteel.

Wanneer je de hal binnenkomt hoor je de live jazzband of pianist al jouw favoriete Disney liedjes spelen. Vanaf het moment dat je incheckt wordt je in de watten gelegd. De kamers ogen wellicht iets gedateerd, maar het zijn de grootste standaardkamers van het hele resort.

Mijn favoriete kamers zijn die van het DVC gedeelte. Dit zijn appartementen met een eigen woonkamer en keuken. Oogt best luxe he?

Deze kamers zijn overigens niet goedkoop. Maar dat verwacht je natuurlijk ook van zo’n hotel.

Voor een weekje in dit hotel ben je al snel €2000-€3000 kwijt. En dat is dan exclusief vlucht en entreetickets. En als je pech hebt ook nog eens per persoon…

Maar laten we die prijs snel vergeten en nog even verder dromen.

Uitzicht op het Magic Kingdom

Veel kamers van dit hotel hebben een prachtig uitzicht over het Magic Kingdom park. Dit is het magische pretpark met het kasteel, It’s a Small World, Space Mountain en natuurlijk Big Thunder Mountain. Het is vergelijkbaar met “ons” Disneyland Park in Paris.

Vanaf het balkon of het raam zie je in de verte alle activiteit in het pretpark. Je ziet de monorail voorbij rijden en ’s avonds kan je heel comfortabel de vuurwerkshow bekijken. Zelfs de muziek kan je ontvangen op je kamer.

Kamers met zo’n magisch uitzicht zijn vanzelfsprekend nog duurder. Heb je met alleen de kamer al het eind van je budget bereikt? Dan kan je het vuurwerk ook bekijken vanaf het strand. Met een verse marshmallow die je kunt roosteren op een echt kampvuur.

Perfecte ligging

Direct naast de lobby van het hotel kan je de monorail nemen naar het Magic Kingdom park. Ben je de drukte in het pretpark zat dan ben je dus zo weer terug op je kamer. Binnenkort kan je zelfs lopen vanaf het Magic Kingdom terug naar je hotel. Op je eigen tempo, langs het water. Of je neemt de boot. Dit is een rustige tocht die je binnen een paar minuten naar je hotel of het pretpark brengt.

Voor het hotel stoppen ook de pendelbussen naar de andere Disney Parken, Disney Village en de waterparken. Wat dat betreft een perfecte ligging.

Zelf heb ik in het naastgelegen Polynesian Village Resort geslapen. Wat ik toen echt heel fijn vond was om ’s ochtends net na zonsopgang op het pad langs het meer te lopen. Gewoon rustig slenteren en genieten van de rust. Want hoe leuk Disney World ook is, het is soms echt een chaos. Rustige plekken zijn er maar weinig. Maar als je echt rustig wakker wilt worden en wilt genieten haal dan een drankje in het restaurant en wandel rustig langs het water terwijl je de omgeving in je opneemt. Althans, dat vind ik heel fijn. Probeer het eens, misschien is het ook wat voor jou.

Als je dit hotel zo ziet met die perfecte ligging. (en het prijskaartje even vergeet) Zou jij hier dan willen logeren?