De 4 leukste pretparken voor volwassenen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je er samen een dagje op uit wilt trekken is er genoeg keus. Je kunt naar het strand, een stad of museum bezoeken, een dagje naar de sauna of je maakt een lange wandeling door het bos met aan het eind een heerlijke appelpunt als beloning. Wil je een keer iets anders of je ongegeneerd weer even kind voelen? Dan is een dagje naar een pretpark ook voor volwassenen ontzettend leuk. Natuurlijk niet tijdens de schoolvakanties of weekenden wanneer het park gevuld is met kinderen, maar op een doordeweekse dag als de meeste mensen aan het werk zijn en de kindjes op school zitten.

Er zijn in Nederland, maar ook daarbuiten, genoeg pretparken waar je uit kunt kiezen. Maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor volwassenen. Julianatoren is bijvoorbeeld een leuk pretpark voor gezinnen, maar als volwassene ben je er waarschijnlijk snel uitgekeken. Zo zijn er meer pretparken waar je als volwassene toch te weinig fantasie voor hebt om je te kunnen vermaken.

Welke pretparken als volwassene wel een bezoekje waard zijn? Dit zijn de 4 leukste!

Disneyland Paris

Denk je aan romantiek en er samen op uit, dan denk je aan de Franse stad Parijs. Minder voor de hand liggend is Disneyland Paris, het pretpark dat op ongeveer 30 minuten van deze stad ligt. Toch is dit een populaire bestemming voor (jonge) stelletjes die er samen op uit willen trekken. Je boekt een Disney Hotel op loopafstand van de pretparken en gaat samen een paar dagen de attracties en shows verkennen.

Ben je nog nooit in Disneyland Paris geweest dan is het goed om vooraf te weten wat je kunt verwachten. Hoewel dit een pretpark is, is het anders dan je misschien gewend bent. Er is namelijk niet 1, maar er zijn 2 pretparken. Elk met eigen thema, attracties en restaurants. Het Disneyland Park is het oudste en meest sprookjesachtige park. Hier vindt je het grote, roze kasteel en de klassieke attracties als It’s a Small World, Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean. Ook is dit het pretpark waar je met veel Disney figuren op de foto kunt en waar je hen elke middag voorbij ziet komen in een vrolijke parade.

Het Walt Disney Studios Park is het andere pretpark van Disneyland Paris. In het verleden was het goed merkbaar dat dit Park aanzienlijk minder Disney liefde kreeg dan het Disneyland Park. Gelukkig hebben ze dit in de afgelopen jaren veranderd door Toy Story Playland en Ratatouille The Adventure toe te voegen. In de komende jaren komt er ook een Star Wars  – tegenwoordig ook Disney – en een Frozen gedeelte bij. Hoewel het Walt Disney Studios Park meer aandacht heeft gekregen is er van de Disney magie nauwelijks iets te merken. Een groot aantal van de attracties hebben een Disney thema maar ze doen minder sprookjesachtig aan. Hierdoor is dit Park ook uitermate geschikt voor volwassenen die niks hebben met de bekende films, figuren en sprookjes, maar die op zoek zijn naar bijzondere attracties die je niet in elk pretpark tegenkomt.

Phantasialand

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst naar Phantasialand geweest en dat is mij verrassend goed bevallen. Als Disney (pretpark)fan houd ik van attracties waar extra aandacht aan de thematisering is besteed. Geen stalen kolossen maar een achtbaan in een themagedeelte met achtergrondverhaal. Eigenlijk had ik dat eerste ook van Phantasialand verwacht maar niks was minder waar.

Phantasialand is een compact pretpark dat in de buurt van Keulen ligt. Vanuit het Westen van het land deden wij er iets meer dan 3 uur over om daar te komen. Aan het begin van de dag is dat niet zo erg, maar als je aan het eind weer terug moet is het toch vervelend dat je zo lang onderweg bent. Daarom raad ik zeker aan om er een nachtje te blijven slapen of om in de omgeving een hotelletje te zoeken.

Ondanks de reistijd is Phantasialand echt de moeite waard. Hoewel het park niet zo groot is, zijn er toch meer dan genoeg attracties om uit te kiezen. Recent hebben ze de snelste double-launch coaster van Europa toegevoegd – Taron. Als je een achtbaanliefhebber bent moet je zeker in deze attractie. Maar ook de andere attracties waren erg leuk gedaan en er was aandacht besteed aan de thematisering. Dit park is zeker een aanrader als je er met z’n tweeën op uit wilt!

Efteling

Een echte klassieker! Er zijn maar weinig mensen die nog nooit naar de Efteling zijn geweest. Waarschijnlijk herinner je de schoolreisjes naar dit pretpark en misschien ben je er als volwassene ook nog een keer geweest. Zo niet dan is het een leuke plek om samen gezellig naartoe te gaan.

Door de jaren heen zijn er steeds meer attracties bijgekomen en de Baron is één van mijn favoriete achtbanen. Als je van snelheid en loopings houdt moet je hier zeker in. Ook het Sprookjesbos blijft leuk, net als de Pagode, Carnaval Festival en de Fata Morgana. De Efteling heeft iets magisch, maar dan op een kneuterige manier. Hollandse gezelligheid met tussendoor een bord poffertjes. Wat leuk is aan de Efteling is dat ze veel aandacht besteden aan de thematisering van de attracties. Vrijwel elke attractie is leuk aangekleed en heeft een achtergrond verhaal. Absoluut een aanrader om daar een keer samen een kijkje te nemen!

Europa-Park

Het laatste pretpark kennen de meeste mensen alleen van naam. Om Europa-Park te bezoeken moet je behoorlijk ver reizen. Het ligt namelijk in het zuiden van Duitsland in het Zwarte Woud. Europa-Park is een groot pretpark vol attracties die je waarschijnlijk kent vanuit andere parken. In eerste instantie was dit park een etalage voor attractiebouwer Mack Rides.

Europa-Park is écht een aanrader voor een paar dagen samen weg. De hotels liggen op loopafstand van het park en hebben elk een eigen thema. Zo is er een hotel in de vorm van een kasteel en er is een Italiaans hotel met een replica van het Colloseum in het zwembad! De kamers zijn ruim en netjes en ook het ontbijt is erg goed verzorgd. ’s Avonds is er in de omgeving niet veel te beleven, daarom organiseren de hotels regelmatig concerten of avondshows.

Doordat Europa-Park is ontstaan als etalage voor een attractiebouwer zijn er ontzettend veel attracties waar je uit kunt kiezen. Van rustige ritjes, tot wild waterbanen en (heftige) achtbanen. Zeker de Silver Star – die overigens niet door Mack is gebouwd – is een attractie die je niet mag missen, net als de Euro-Mir.

Ben jij het eens met onze top 4? Deel het hieronder in de comments!