Efteling

De Efteling is misschien wel het bekendste pretpark van Nederland en ken je misschien wel van het Sprookjesbos, Droomvlucht en de Fata Morgana. Het attractiepark ligt in Kaatsheuvel, Noord Brabant, naast een uitgestrekt natuurgebied. Al merk je daar in het park niet zoveel van.

Je kunt het gehele jaar de Efteling bezoeken, maar vergeet geen reservering te maken! Op deze pagina hebben we alle praktische tips voor je verzameld uit onze eigen ervaring. En heb je een vraag? Stuur ons dan een berichtje.

Tickets en korting

Het allerbelangrijkste voor een Efteling bezoek zijn de tickets. En daar wil je natuurlijk niet te veel voor betalen. Efteling is een relatief duur pretpark waarbij de prijs van de kaartjes afhankelijk is van de drukte.

Overnachten

Wist je dat het erg leuk is om een nachtje (of langer) bij de Efteling te blijven slapen? Dat kan in het sprookjesachtige Efteling hotel of in een van de twee vakantieparken. Wanneer je blijft slapen heb je meteen een hoop voordelen en kun je zelfs gratis het pretpark in.

Bron foto: Efteling.com

Attracties

Een bezoek aan de Efteling is natuurlijk niet compleet zonder een ritje in de attracties. Dit is echt een familiepretpark wat betekent dat er voor iedereen een leuke attractie is. Zelfs als je van achtbanen, waterattracties of rustige ritjes houdt. De meest populaire attracties zijn Baron 1898, Symbolica, Droomvlucht en Joris en de Draak. Maar natuurlijk ook het Sprookjesbos en de Fata Morgana mogen ook niet ontbreken tijdens je bezoek.

Praktisch

Er zijn natuurlijk ook wat praktische zaken die je moet weten, zoals waar je kunt parkeren, hoe je een regenachtige dag overleeft, en wat het betekent als het een drukke dag in de Efteling dreigt te worden. Maar we hebben nog veel meer praktische tips voor je verzameld en we voegen er regelmatig nieuwe tips aan toe.

Nieuwste artikelen over de Efteling

Bekijk het Efteling archief

Scroll naar boven