Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisRestaurants in Disneyland Paris Plaza Gardens Restaurant in Disneyland Paris – eten met Disney figuren

Plaza Gardens Restaurant in Disneyland Paris – eten met Disney figuren

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Plaza Gardens Restaurant is een buffetrestaurant in het Disneyland Park. Het ligt tegenover het kasteel tussen Main Street U.S.A. en Discoveryland. In dit restaurant kun je ontbijten of dineren met Disney figuren. Het is ook geopend voor lunch, maar dan zonder de Disney figuren.

In al die jaren dat wij Disneyland Paris bezoeken hebben wij slechts eenmaal gegeten in het Plaza Gardens Restaurant. Verderop vertel ik je waarom het bij die ene keer is gebleven. Maar eerst iets meer over het restaurant.

Ontbijt, lunch en diner in Plaza Gardens Restaurant

Laten we beginnen met het ontbijt. Er zijn twee lichtingen, de eerste is om 8:15 en deze is alleen voor gasten van de Disney Hotels. Andere gasten hebben dan namelijk nog geen toegang tot de pretparken. De tweede lichting is om 9:45, deze is toegankelijk voor alle bezoekers van het Disneyland Park. Je hebt dus een geldig entreekaartje nodig om bij dit restaurant te komen.

Ontbijten met Disney figuren in Plaza Gardens Restaurant kost €50 voor volwassenen en €40 voor kinderen. Verblijf je in een Disney Hotel en heb je ontbijt of halfpension/volpension geboekt? Dan betaal je het verschil tussen de prijs voor het ontbijt in het hotel en die in Plaza Gardens. Dat zal ongeveer neerkomen op zo’n €25 per persoon, afhankelijk van het hotel waarin je verblijft.

De makkelijkste manier om het ontbijt met Disney figuren te reserveren is om dit toe te voegen wanneer je het verblijf boekt. Dat kan op de Disneyland Paris website. Wanneer je tijdens het boeken het hotel hebt gekozen kun je extra opties toevoegen waaronder ontbijt met Disney figuren. Je kunt dan direct zien of het nog beschikbaar is en wat de kosten zullen zijn. Door het toe te voegen aan je boeking is de tafel gegarandeerd en hoef je niet meer te reserveren. Heb je al een verblijf geboekt en zou je ontbijt in Plaza Gardens willen toevoegen? Bel dan naar het nummer op de boekingsbevestiging.

Overige bezoekers van Disneyland Paris zullen het ontbijt in Plaza Gardens restaurant moeten reserveren via de Disneyland Paris app. Dit is op basis van beschikbaarheid.

Lunch

Elke dag van 12:00 tot 16:45 uur kun je lunchen in Plaza Gardens Restaurant. De lunch is zonder Disney figuren en is daardoor ook iets goedkoper. De prijs voor het all-you-can-eat buffet is €45 voor volwassenen en €25 voor kinderen, inclusief een frisdrank of water.

Het buffet bestaat uit warme en koude voorgerechten, diverse vlees-, vis- en groentegerechten en een tafel vol met toetjes. Voor kinderen is er een kleine tafel met aardappeltjes, pasta en pizza. Je mag zo vaak opscheppen als je wilt en het maakt niet uit of je begint bij een voorgerecht of dat je direct een bord met toetjes neemt.

Frisdranken bestel je zodra je aan tafel zit. Alcoholische of warme dranken bestel je bij binnenkomt bij de kassa of kun je tijdens het eten bij de kassa afrekenen. Hierna worden ze naar je tafel gebracht. Een beetje gek, maar zo werkt het in meer restaurants in Disneyland Paris.

Diner met Disney figuren in Plaza Gardens Restaurant

Vanaf 18:00 uur is het tijd voor het diner met Disney figuren in Plaza Gardens Restaurant. Het menu is gelijk aan die van de lunch, met als enige verschil dat er nu Disney figuren rondlopen in het restaurant. Dat zie je ook meteen terug in de prijs, want je betaalt nu €80 voor volwassenen en €40 voor kinderen.

De Disney figuren maken een ronde door het restaurant en stoppen bij elke tafel. Het zijn figuren uit de klassieke tekenfilms zoals Mickey, Minnie, Pluto en figuren uit de Winnie de Poeh films. Je zult gemiddeld zo’n 1,5 uur doorbrengen in het restaurant, waar je ongeveer 4 figuren zult ontmoeten.

Net als het ontbijt kun je ook het Diner met Disney figuren direct toevoegen aan jouw boeking. Zo heb je gegarandeerd een tafeltje, plus je hoeft ter plaatse niks meer te betalen, behalve als je extra drankjes wilt.

Onze ervaring met dit restaurant

Aan het begin van het artikel liet ik al doorschemeren dat we slechts een keer in dit restaurant zijn geweest. Wij vonden het namelijk niet de moeite waard. Het eten is niet heel bijzonder en het restaurant is rumoerig. Zeker zodra de Disney figuren aan de wandel gaan. Ook vonden wij het restaurant een beetje viezig, tafels werden lang niet afgeruimd en ook de grond was niet erg schoon. Omdat ik zeker wilde weten dat het niet aan mij lag heb ik de reviews op Tripadvisor er even op nageslagen, maar hier lees ik helaas hetzelfde.

Het is wel echt een leuk restaurant als je in alle rust Disney figuren wilt ontmoeten. Ze komen naar je toe en nemen de tijd voor een foto, knuffel en praatje. Om Mickey Mouse in het pretpark te ontmoeten sta je zeker zo’n uur in de rij, bij Plaza Gardens restaurant komt hij gewoon bij je aan tafel. Met die gedachte zou ik er dan ook gaan eten. Je komt voor de Disney figuren en de ontmoetingen en het eten is bijzaak. Dan zul je het zeker naar je zin hebben.

De lunch zonder Disney figuren zou ik overslaan. Voor dat geld zijn er betere restaurants in Disneyland Paris zoals PYM Kitchen of Agrabah Café. Wil je liever ontbijten, lunchen of dineren met de Disney prinsessen? Boek dan een tafel in restaurant Auberge de Cendrillon.