Hoe werkt de Walt Disney World Photopass en Memory Maker?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De laatste keer dat ik in Walt Disney World was kreeg ik een gratis Memory Maker bij mijn entreekaartjes. Heel eerlijk had ik hier nog nooit van gehoord en ik had niet gedacht dat ik het zo vaak zou gebruiken! Memory Maker is een optie waarmee je onbeperkt foto’s kunt laten maken door de Disney fotografen. Deze Photopass foto’s worden opgeslagen in je MyDisneyExperience account en kan je meestal binnen een paar minuten al bekijken. Ook de attractiefoto’s en alle andere foto’s die je in de Disney World pretparken laat maken zitten hierbij inbegrepen.

Normaal gesproken moet je apart voor elke foto die je laat maken in Walt Disney World (of elk ander pretpark ter wereld) betalen. De prijzen die ze hiervoor vragen zijn belachelijk hoog. Maar toch maken er genoeg mensen gebruik van. Je wilt natuurlijk wel met z’n allen op de foto en je camera aan een vreemde geven om een foto te laten voelt toch een beetje ongemakkelijk. Daarnaast kunnen attractiefoto’s zo leuk zijn dat je ze het liefst met iedereen thuis deelt. Maar ook daarvoor moet je behoorlijk wat geld neertellen. Daarom loop ik zelf vrijwel altijd door als ik een Disney fotograaf zie en maak ik met mijn telefoon snel een foto van een leuke attractiefoto. Maar met de Memory Maker van Disney World was dat gelukkig niet meer nodig!

Hoe werkt de Memory Maker?

Memory Maker is een extra dienst die Disney koppelt aan je entreekaartje. De makkelijkste manier om deze te gebruiken is met je Magic Band, maar je kunt ook je oude, vertrouwde papieren kaartje hiervoor gebruiken. Bij mij zat deze optie inbegrepen bij mijn entreekaartje, maar je kunt het ook los kopen. De kosten hiervoor zijn $169 met een wachttijd van 3 dagen (je Memory Maker gaat pas 3 dagen na de aankoop in) en $199 als je er direct gebruik van wilt maken. Niet iedereen in je gezelschap hoeft de Memory Maker te kopen, zolang je de Magic Band of entreekaart maar bij je hebt van degene die het wel gekocht heeft.

In het begin is het heel gek om naar de fotografen te gaan voor een foto. Normaal gesproken loop ik ze altijd voorbij. Wij vroegen ons ook echt af of alle foto’s daadwerkelijk inbegrepen zitten. Maar dat is dus echt zo!

Je gaat naar een Photopass fotograaf en laat jezelf fotograferen. Ze hebben een kastje bij zich waarmee ze je entreekaartje of Magic Band scannen. Hiermee koppelen ze de foto aan je account en kan je deze meestal direct terugzien. Bij attracties waar ze een foto van je maken hangen onder de tv schermen met de foto’s ronde knoppen. Wanneer jouw foto op het scherm houd je jouw entreekaartje of Magic Band tegen de ronde knop daar direct onder. De foto wordt nu gelinkt aan je MyDisneyExperience account. Bij sommige attracties gebeurt dit zelfs automatisch, je vindt de foto en soms video’s na afloop terug in je account.

Walt Disney World Photopass

De Walt Disney World Photopass Service omvat alle fotomogelijkheden in de 4 pretparken, 2 waterparken en Disney Springs. In de Parken zie je overal Disney fotografen staan. Zij maken een professionele foto van je bijvoorbeeld voor het kasteel of een ander memorabel punt in het Park. Dat is fijn als je met iedereen tegelijk op de foto wilt of graag een mooie, professionele vakantiefoto wilt hebben.

Daarnaast vallen ook de foto’s die in de attracties van je worden gemaakt onder de PhotoPass Service. Bij sommige attracties krijg je zelfs een video van de rit. Dat is bijvoorbeeld bij de Seven Dwarfs Mine Train en de Tower of Terror. Je krijgt dan een professionele intro en vervolgens zie je jezelf in de attractie met allerlei speciale effecten. Erg leuk om te hebben en een leuke toevoeging op de standaard foto.

Ook doen ze in Disney World iets leuks, namelijk Magic Shots. Hierbij Photoshoppen ze Disney figuren of andere bijzonderheden/animaties in de foto. De fotograaf vraagt je bijvoorbeeld of je je hand plat voor je wilt houden en maakt een foto. Als je later terugkijkt zit Tinkerbell ineens op je hand. Of bij Expedition Everest Photoshoppen ze sneeuw of een Yeti in je foto. In het Hollywood Studios Park hebben wij een foto laten maken waarin ik ballonnen vasthield en mijn vriend mij tegen moest houden. Hilarisch!

Wat ik zelf ook handig vond om te hebben zijn de foto’s die in de waterparken zijn gemaakt. Zo heb je niet alleen bewijs dat je écht van Summit Plummet af bent geweest, het zijn ook foto’s die je zelf niet snel kunt maken maar wel leuk zijn om te hebben

Waar kan ik de foto’s en video’s downloaden?

Zodra je een foto hebt laten maken kan je deze terugzien in je MyDisneyExperience account, bijvoorbeeld via de computer, of op de tablet of smartphone met de app. Maak je gebruik van Memory Maker? Dan heb je 45 dagen om de foto te downloaden. Je kunt dit zo vaak doen als je wilt, maar na die 45 dagen is de foto écht weg, dus zorg dat je de deze tijdig download.

Ook de Magic Shots, attractiefoto’s en -video’s vind je terug in je MyDisneyExperience account en kan je op dezelfde manier downloaden. Je slaat ze gewoon op de normale manier op en je hebt een leuk aandenken aan je vakantie in Orlando.

Foto’s zonder Memory Maker

Ook zonder Memory Maker kan je gebruik maken van de PhotoPass Service. Het proces werkt precies hetzelfde. Je scant je Magic Band of entreekaartje bij een attractie of fotograaf en de foto verschijnt in je account. Maar nu zit er een watermerk in de foto. Wil je deze laten verwijderen dan betaal je $16.95 per foto voor een digitaal exemplaar.

Disney biedt daarnaast ook de optie om de foto te printen op papier, een kalender, mok, muismat en zelfs smartphonehoes. Of deze ook in Nederland bezorgd kunnen worden weet ik niet, zelf heb ik hier nog nooit gebruik van gemaakt. Op deze site vind je meer informatie over de prijzen voor de verschillende PhotoPass producten.

Zelf vond ik Memory Maker echt de moeite waard, maar ik weet niet of ik het zou hebben aangeschaft. Je betaalt ongeveer €150 en kunt dan onbeperkt vakantie- en attractiefoto’s opslaan. Hoewel ik er veel gebruik van heb gemaakt, zou ik het niet gebruiken als Memory Maker niet bij mijn ticket inbegrepen zat. Maar als je het wel leuk vindt om zo veel mogelijk aandenkens te hebben van je verblijf in Walt Disney World dan zeg ik zeker doen!