Home Disneyland ParisDisneyland Paris ticket of verblijf boeken Disneyland Paris prijzen en het verschil tussen hoog- en laagseizoen

Disneyland Paris prijzen en het verschil tussen hoog- en laagseizoen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Disneyland Paris prijzen zijn variabel en kunnen daardoor van dag tot dag verschillen. Soms kun je zelfs honderden euro’s goedkoper uit zijn door een dag eerder of later te gaan. Best gek toch? En meteen ook de beste manier om te besparen op je verblijf. Gebruik daarom altijd deze prijskalender wanneer je van plan bent om een verblijf te boeken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs vindt voor je verblijf.

Ben je benieuwd wat een bezoek aan Disneyland Paris zoal kost? Bekijk dan hieronder het prijsoverzicht.

Overzicht Disneyland Paris prijzen

Entreetickets

Om de pretparken van Disneyland Paris te kunnen bezoeken heb je een geldig entreeticket nodig. Deze koop je vooraf via de Disneyland Paris website. De prijzen voor Disneyland Paris tickets beginnen bij €56 voor volwassenen en kunnen oplopen tot €124. Tickets voor kinderen zijn zo’n €5 tot €7 goedkoper.

Het prijsverschil van bijna €70 tussen de twee tickets komt door de periode van het jaar waarin je gaat. Tijdens het hoogseizoen betaal je €124 voor een entreekaartje voor een dag, in het laagseizoen kost datzelfde tickets ineens €56. Ook bij de tickets werkt Disneyland Paris met een prijskalender waarbij je per dag kunt zien hoe duur een ticket is. Gebruik deze om zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan entreekaartjes.

Verder kun je besparen door een ticket te kopen voor meerdere dagen. De prijs per dag gaat dan omlaag. Al ben je dan totaal meer kwijt natuurlijk. Een andere manier om te besparen is door een verblijf te boeken bij Disneyland Paris. Dit is een pakket inclusief entreekaartjes en een overnachting in een Disney Hotel. Vaak is dit voordeliger dan het hotel en de tickets los te boeken.

Bekijk de prijzen voor Disneyland Paris tickets

Losse hotelovernachtingen

Voor we gaan kijken naar de prijzen van een Disneyland Paris verblijf, kijken we eerst naar de losse hotelovernachtingen. Deze kun je boeken via online boekingswebsites als Booking.com. De prijzen voor een Disney Hotel beginnen bij zo’n €120 per kamer per nacht voor een budgethotel in het laagseizoen en kunnen oplopen tot ruim €800 per nacht in het luxe Disney Hotel New York – The Art of Marvel tijdens het hoogseizoen.

Tussen het hoog- en laagseizoen zit meestal een prijsverschil van zo’n €300 tot €400 per kamer per nacht. Daarom is het ook bij een losse hotelovernachting verstandig om de prijzen op verschillende aankomstdatums te vergelijken. Je zult zien dat je ook hier soms honderden euro’s kunt besparen.

Verblijf (hotel + entreetickets)

Dan nu de Disneyland Paris prijzen voor een hotel + overnachting. Dit noemen ze ook wel een verblijf, pakket of arrangement. In zo’n verblijf zit minimaal een overnachting in een Disney Hotel naar keuze en entreekaartjes voor het “aantal nachten + 1”. Dus boek je twee nachten in Disney Hotel Cheyenne? Dan ontvang je entreekaartjes voor drie dagen voor allebei de pretparken.

De prijs voor 1 nacht/2 dagen entree, in het goedkoopste Disney Hotel, begint bij €550 voor twee volwassenen en twee kinderen en kan oplopen tot €1350 voor exact hetzelfde verblijf in het hoogseizoen. Voor een verblijf in het luxe Disney Hotel New York – The Art of Marvel voor 1 nacht/2 dagen betaal je tussen de €750 en €2100 voor een gezin van 4.

Maak bij het boeken van een verblijf altijd gebruik van de Disneyland Paris prijskalender. Zoals je hieronder kunt zien verschilt de prijs van je verblijf echt per dag en dat verschil kan best groot zijn. Op 7 augustus betaal je €2124 voor exact hetzelfde verblijf als waar je op 11 augustus slechts €1208 voor betaald. Door flexibel te zijn heb je meer dan €900 bespaard op je verblijf. Probeer het zelf! Bekijk hier de Disneyland Paris prijskalender.

Overige kosten

Tijdens je bezoek aan Disneyland Paris zijn er nog meer kosten om rekening mee te houden, hieronder de meest voorkomende:

  • Tolkosten: Reis je via Limburg dan betaal je iets meer dan €12 per enkele reis, vanuit Brabant/Antwerpen betaal je iets meer dan €18 aan tol.
  • Parkeren: Bij de meeste hotels kun je gratis parkeren. Heb je een hotel zonder pendelbus naar de Disney Parken? Dan betaal je €30 per dag om bij de pretparken te kunnen parkeren. Voor gasten van Disney Hotels is dit gratis.
  • Eten en drinken: Voor een flesje water of frisdrank betaal je tussen de €3,50 en €4. In de restaurants, bars, en voor alcoholische dranken ligt die prijs vaak nog een stukje hoger. Voor een fastfoodmaaltijd ben je tussen de €12 en €16 kwijt. Wil je liever een uitgebreidere maaltijd met tafelbediening of onbeperkt eten van het buffet? Houdt dan rekening met zo’n €35 tot €50 per persoon. Maaltijden met Disney figuren zijn het duurst en kosten tussen de €60 en €100 per persoon.
  • Souvenirs: Bij souvenirs kun je het zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen beginnen bij zo’n €5 voor een kleine magneet of pen en lopen op tot honderden euro’s voor een uniek verzamelobject. T-shirts en petjes, evenals pluchebeesten en speelgoed, koop je vanaf zo’n €20.
  • Premier Access: Geen zin om lang te wachten voor jouw favoriete attractie? Koop dan Premier Access zodat je toegang krijgt tot een veel kortere wachtrij. Je kunt Premier Access per attractie kopen, dit kost tussen de €7 en €18 per persoon per keer. Of je koopt Premier Access Ultimate waarbij je eenmalig versnelde toegang krijgt tot alle Premier Access attracties voor tussen de €120 en €160 per persoon.

Verschil tussen het hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

Hierboven heb je al kunnen zien dat er een enorm verschil zit in de Disneyland Paris prijzen in het hoog- en laagseizoen. Maar ook dat het vaak van dag tot dag kan verschillen. De prijzen zijn namelijk afhankelijk van de populariteit. Gaan er meer mensen naar Disneyland Paris of zit het hotel bijna volgeboekt? Dan zijn de prijzen hoger dan wanneer er nog voldoende kamers en parktickets beschikbaar zijn.

Daarom kan het dus gebeuren dat je in augustus – wat toch wel hoogseizoen is – een overnachting kunt boeken tegen een laagseizoenprijs. En dat je soms dus ook voor een 2-sterrenhotel evenveel geld kwijt kunt zijn als voor een 3-sterrenhotel. Het hangt er maar net van af hoeveel kamers er op dat moment vrij zijn.

Gebruik dus altijd de prijskalender voordat je een verblijf boekt zodat je precies per dag kunt zien hoeveel een verblijf kost. Zoals je hierboven in het voorbeeld al zag kan je dat zo €900 schelen, puur door 4 dagen later te gaan. Kies je dan ook nog een periode buiten het hoogseizoen, zoals de maand november, dan kost datzelfde verblijf in Disney Hotel New York – The Art of Marvel ineens nog maar €834 in plaats van €2100 in augustus.

Door slim gebruik te maken van de prijskalender en jouw aankomstdatum te verschuiven heb je bijna €1300 bespaard. Dus heb je de kans om op een andere datum te gaan? Doe dat dan zeker. En anders vergelijk de prijzen van dag tot dag en tussen de verschillende hotels om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.