De leukste pretparken voor tijdens de herfstvakantie

De herfstvakantie komt er weer aan! Hopelijk blijf het weer goed en kun je er even lekker op uittrekken met de kinderen. Een van de leukste plekken om dan naartoe te gaan zijn pretparken. Over de kop in de achtbaan, gillen in het spookhuis, of gewoon genieten tijdens een rustig boottochtje.

Er zijn best veel pretparken om uit te kiezen, maar wat zijn nou de allerleukste om naartoe te gaan in de herfstvakantie? We zochten het voor je uit!

Efteling

De Efteling kan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Misschien wel het leukste pretpark van ons land. En dat is niet voor niets, want er is van alles te beleven.

Kleintjes zullen zich prima vermaken in het Sprookjesbos of tijdens een ritje in Symbolica, Carnaval Festival of Droomvlucht. Voor oudere kinderen zijn er de vele achtbanen waaronder Joris en de Draak en Baron 1898.

Vergeet ook zeker niet samen wat tijd te maken om wat lekkers te eten. Wij zijn fan van de pannenkoeken van Polles Keuken. Die mogen dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan dit attractiepark.

Disneyland Paris

We blijven nog even in de wereld van Magie en sprookjes met een bezoek aan Disneyland Paris. Ook tijdens de herfstvakantie is dit een leuk pretpark om te bezoeken.

In oktober vieren ze hier Halloween. Op een Disney manier natuurlijk, dus niet eng, met met veel Disney schurken. Er zijn speciale shows en een Halloween parade die je alleen tijdens deze periode kunt zien.

Halloween parade in Disneyland Paris

En dit jaar viert Disneyland Paris het 30-jarig bestaan. Dat betekent nog meer entertainment en zelfs een heel nieuw gedeelte in het Walt Disney Studios Park. Avengers Campus is gloednieuw en de plek voor elke Marvel fan. Hier vind je ook twee gloednieuwe attracties: Spider-Man: W.E.B. Adventure en Avengers Assemble: Flight Force.

Phantasialand

Nog een bijzonder pretpark om te bezoeken tijdens de herfstvakantie is Phantasialand. Je vindt dit park ongeveer een uurtje van de Nederlandse grens in het plaatsje Brühl, net onder Keulen.

Wat dit park bijzonder maakt zijn de vele attracties. En niet de minste attracties! Vooral de thrillrides zijn hier favoriet. Voor kleintjes is hier iets minder te doen dus bezoek dit park met iets oudere kinderen of tieners. Zij zullen geen genoeg krijgen van de vele attracties!

Een tip die we je mee willen geven, boek een hotel als je wat verder van de Duitse grens af woont. Wij zijn vanaf Den Haag bijna 4 uur onderweg geweest om er te komen en ook de terugreis duurde ruim 3,5 uur. Achteraf hadden wij spijt dat we geen hotel in de buurt hadden geboekt, zeker toen we moe terug moesten rijden.

Plopsaland de Panne

Van de Duitse pretparken gaan we nu naar onze Zuiderburen. Namelijk naar het attractiepark Plopsaland de Panne. Dit pretpark is heel erg geliefd bij (kleine) kinderen. Het pretpark heeft namelijk de bekende Studio 100 figuren als Maya De Bij, Samson en Marie, Wickie de Viking en nog veel meer.

Vooral in het najaar is dit pretpark een aanrader. Dan zijn er namelijk speciale Halloween shows en is het pretpark gevuld met spookjes en schatten. Er gaat niets boven een pretparkbezoek in het gezelschap van je favoriete televisiehelden.

Plopsaland heeft ook een eigen Plopsahotel vlakbij hij het attractiepark. Hier sluit je het bezoek in stijl af met een overnachting in een van de themasuites.

Walibi Holland

Wij kregen geen genoeg van Untamed

Walibi Holland is misschien wel het leukste pretpark voor tijdens de herfstvakantie als je tieners hebt. Hier vind je de beste achtbanen van Nederland, waaronder Untamed, onze favoriet.

Tijdens de herfstvakantie vinden hier ook de Halloween Fright Nights plaats. Toch wel het bekendste griezelevent van ons land. Deze avonden zijn geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar. Voor kinderen tot 12 jaar vinden overdag de Spooky Days plaats. Hier kunnen zij veiliger griezelen als ze dat aandurven.

Europa-Park

Natuurlijk mag ook Europa-Park niet ontbreken op deze lijst. Dit pretpark in Duitsland is één van de grootste pretparken van Europa met enkele geweldige attracties en achtbanen.

Het park is opgedeeld in allerlei themagebieden met bijpassende attracties en restaurants. Deze gebieden zijn gebaseerd op Europese landen en er is zelfs een Nederland gedeelte.

Maar je komt hier natuurlijk voor de attracties. Die zijn echt van een hoog niveau. Zeker van de achtbanen kregen ze hier geen genoeg. Maar dat betekent niet dat er voor de kleintjes niks te doen is. Er zijn hier attracties voor alle leeftijden. En het zijn er zoveel dat een dag eigenlijk niet genoeg is.

Het is dan ook geen straf om te verblijven in een van de Europa-Park hotels. Allemaal 4-sterrenhotels met een eigen thema. De kamers zijn ruim en luxe, en ook in de hotels is er genoeg te beleven.

En als je een extra nachtje blijft, kun je meteen een bezoek brengen aan Rulantica, het waterpark van Europa-Park. Hier vind je diverse zwembaden, glijbanen en een lazy river.

Bron: Europa-Park

Toverland

Van de buitenlandse pretparken gaan we weer terug naar Nederland. Naar het plaatsje Sevenum in Limburg, hier vind je namelijk Toverland.

Toverland is een pretpark dat geschikt is voor alle leeftijden. Zo vind je hier onder andere de achtbaan Troy, deze gaat maar liefst 80 km per uur! Maar ook kleine kinderen kunnen zich hier vermaken in het indoorpret

Ook in Toverland kun je griezelen tijdens Halloween. Voor de kleintjes zijn er overdag de Halloween Days. Op geselecteerde avonden in oktober – ook tijdens de herfstvakantie – zijn er de Halloween Nights. Deze avonden zijn een stuk griezeliger en daarom geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Julianatoren

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder Julianatoren. Dit pretpark in Apeldoorn is namelijk erg geschikt voor de allerkleinsten.

Hier vind je pretparkattracties die geschikt zijn voor kinderen tot 10 jaar. Omdat het pretpark niet heel groot is, is het overzichtelijk voor de kleinsten. En heb je ook als ouders een stressvrije dag.

Net als veel andere pretparken vieren ze ook hier Halloween. Tijdens dit evenement zijn er spookachtige shows en er is een griezelbos die maar een klein beetje eng is.

Tot slot

We weten dat er nog veel meer leuke pretparken in Nederland, België, Duitsland, en daar buiten zijn. Het zijn er ook gewoon te veel om op te noemen.

Dit zijn volgens ons de leukste pretparken tijdens de herfstvakantie, maar zijn we jouw favoriet vergeten, stuur dan even een berichtje!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven