Alles dat je wilt weten over hotels bij Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je naar Walt Disney World gaat zul je er waarschijnlijk ook in de buurt blijven slapen. Dat kan in een van de Walt Disney World hotels of andere accommodaties buiten het resort. Wij vonden het altijd lastig om het juiste hotel te kiezen, zeker wanneer je er wat langer blijft en ook andere dingen in de buurt wilt doen. Daarom geef ik je graag alle praktische informatie en tips die je nodig het voor het kiezen van jouw beste plek om te overnachten!

De Walt Disney World Hotels

De meeste mensen die naar Walt Disney World gaan willen het liefst zo dicht mogelijk bij de pretparken logeren. En dan niet alleen vanwege de Disney magie. Nee, de belangrijkste reden om te overnachten in een Disney World hotel is het transport. Vanaf de hotels is er gratis vervoer naar de pretparken waardoor je niet afhankelijk bent van een huurauto.

Deze hotels bevinden zich rond de pretparken en zijn op te delen in de volgende categorieën:

Hotels in de buurt van Walt Disney World (buiten het resort)

Een Walt Disney World hotel is hartstikke handig, maar niet noodzakelijk. Wij hebben ook weleens buiten het resort gelogeerd en dat was met name prijstechnisch een betere keus. Hotel buiten Disney World zijn vaak goedkoper of bieden meer luxe dan een Disney Hotel voor dezelfde prijs. 

Zo zijn er bijvoorbeeld de Disney Springs Hotels die vlakbij dit gedeelte van WDW liggen. Sterker nog, je kunt er zelfs naartoe lopen. Deze hotels hebben een goede busverbinding met alle Disney pretparken, voor een lagere prijs dan de Disney Hotels. Ook ontvang je bij het inchecken een paspoort waarmee je korting krijgt in geselecteerde winkels en restaurants in Disney Springs. 

Verder buiten WDW zijn er nog meer hotels, onder andere in de buurt van International Drive. Deze hotels zijn niet alleen goedkoper, ze kunnen ook een betere keus zijn wanneer je ook andere pretparken zoals Universal Studios of SeaWorld wilt bezoeken. 

Kijk wel altijd of de hotels een gratis pendelbus hebben naar Walt Disney World en de andere pretparken. Hebben ze dit niet dan zul je een auto moeten huren of gebruik moeten maken van een Uber of Lyft taxi. Kies je voor een huurauto? Dan betaal je tussen de $45 en $50 per dag om deze bij de Disney World pretparken te parkeren. Gasten van de Disney Hotels kunnen gratis parkeren bij de pretparken en bij hun hotel. 

Andere plekken waar je kunt overnachten

Tenslotte zijn er nog andere plekken om te logeren in de buurt van Walt Disney World. In de gehele regio zijn er villa’s te huur, meestal compleet met eigen zwembad, meerdere badkamers en grote keuken. Dit is handig wanneer je met een grotere groep reist of graag wat meer ruimte wilt tijdens je verblijf. 

Wanneer je zo’n villa hebt geboekt heb je een huurauto nodig om naar de pretparken te reizen. Ook hierbij geldt dat je rekening moet houden met parkeerkosten. 

En als laatste, wist je dat je ook kun kamperen bij Walt Disney World? De Fort Wilderness Campgrounds is een officiële Disney accommodatie, inclusief gratis vervoer naar de pretparken. Hier slaap je niet in een hotelkamer, maar in jouw eigen tentje, caravan of camper midden in de natuur. Je hoeft de caravan gelukkig niet van thuis mee te nemen, deze huur je via bedrijven in de buurt, zoals Meacham’s RV. Op het Fort Wilderness vakantiepark kun je ook een houten cabin – bungalow – huren als je kamperen in Florida (met grote insecten en tropische temperaturen/regenbuien) net iets te spannend vindt. En misschien nog wel het allerleukst van een overnachting op dit vakantiepark? Je kunt er een golfkarretje huren om vanaf je staanplaats naar het hoofdgebouw met restaurants, winkel en het vervoer naar de pretparken te komen!

Waar kun je het beste boeken?

Deze vraag krijg ik heel vaak. Zelf boek ik meestal een hotelovernachting incl. vliegtickets via een boekingswebsite zoals Booking.com. Door die twee te combineren ben ik meestal goedkoper uit. De entreekaartjes voor Walt Disney World koop ik via disneyholidays.co.uk. Dit is de officiële Britse aanbieder voor reizen naar Disney World. Zorg dat je de taal rechtsboven op English (UK) zet zodat je een goede ticketdeal krijgt.

Je kunt dan namelijk een 14 dagen ticket, inclusief hoppen tussen alle parken, waterparken en memory maker bestellen voor de prijs van een 7-daags ticket. Dat is verreweg de beste deal die ik tot nu toe heb weten te vinden. Heb je geen ticket nodig voor 7 of 14 dagen? Kijk dan eens bij aanbieders als Undercover Tourist die tickets met korting verkopen.

Dit was alle praktische informatie over de Walt Disney World hotels. Wil je meer weten of mis je informatie? Stuur mij dan een berichtje!