Home Walt Disney WorldDisney World boekenDisney World tickets Waar moet je op letten bij het kopen van Walt Disney World tickets?

Waar moet je op letten bij het kopen van Walt Disney World tickets?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging vond ik het kiezen van de tickets een van de moeilijkste beslissingen. Uiteindelijk koos ik voor een 10 dagen ticket zonder Park Hopper of andere opties. Hier heb ik achteraf best spijt van gehad, want zonder Park Hopper mag je maar 1 van de 4 pretparken per dag bezoeken, zelfs als je het wel gezien hebt.

Daarom geef ik je hieronder mijn tips voor waar je op moet letten bij het kopen van Walt Disney World tickets!

Walt Disney World tickets voor één of meerdere dagen

Om te bepalen welk ticket voor jou het meest geschikt is kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Hoeveel dagen wil ik doorbrengen in de Disney pretparken?
  • Wil ik één of meer pretparken per dag bezoeken?
  • Zijn de waterparken voor mij de moeite waard?

De vragen hier boven zijn gebaseerd op de 3 ticketvarianten die je kunt kopen:

  1. Eén pretpark per dag
  2. Parkhopper (meerdere pretparken per dag)
  3. Parkhopper Plus (meerdere pretparken per dag + waterparken)

Een entreekaartje voor Walt Disney World kost zo’n €150 per dag voor 1 pretpark. Wil je er meerdere per dag bezoeken dan kies je voor Parkhopper, dit kost ongeveer €40 extra. En voor €10 meer dan de Parkhopper heb je Parkhopper Plus waarmee je ook de waterparken kunt bezoeken.

Speciaal ticket voor bezoekers vanuit de UK (en Nederland ;))

Vergeet nu alles wat ik hiervoor heb geschreven, want er is namelijk nog een 4e optie: de 14-Day Magic Ticket.

Dit ticket kun je alleen boeken via de Britse Walt Disney World website: disneyholidays.co.uk. Zorg dat de taal rechtsboven op English UK staat. Is dit niet het geval, wijzig deze dan naar “United Kingdom £”.

Je ziet nu het 14-Day Magic Ticket verschijnen. Dit is het meest complete ticket waar je 14 dagen toegang krijgt voor de prijs van 7. Ook zitten Parkhopper, de waterparken en zelfs minigolf bij het ticket inbegrepen. Je krijgt er zelfs een Memory Maker pas bij waarmee je onbeperkt foto’s kunt laten maken in de pretparken en zelfs de foto’s uit de attracties gratis kunt downloaden.

En dit entreeticket kost slechts £539 voor volwassenen en £519 voor kinderen. Dat is omgerekend nog geen €600 voor 14 dagen, voor Walt Disney World een koopje.

Is een Walt Disney World Jaarpas de moeite waard?

Wanneer je een entreekaartje boekt voor 14 dagen, dan moet een jaarpas toch bijna net zo duur zijn zou je denken? Dat is helaas niet het geval. Een Jaarpas kost namelijk $1490 per persoon. Dat is ruim twee keer wat je betaalt voor het Magic Ticket waar ik je hierboven over vertelde.

Het is dus alleen voordeliger wanneer je minimaal 3 keer per jaar naar Walt Disney World gaat. Ben je van plan om veel souvenirs te kopen of om de korting op hotelkamers te gebruiken? Dan zul je de kosten er misschien sneller uit hebben, maar meestal ben je dus veel duurder uit.

Wanneer moet je een parkreservering maken?

Net als bij veel andere pretparken moet je ook bij Walt Disney World reserveren. Dat kan online nadat je de entreekaartjes heb gekocht. Vooraf kun je kijken welke pretparken er nog beschikbaar zijn tijdens de periode waarin je gaat, maar dit geeft geen garantie dat deze parken ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.

In de praktijk komt het vrijwel nooit voor dat alle pretparken vol zijn. Soms is er een enkele niet meer beschikbaar, maar dan kan je altijd een reservering maken bij een ander pretpark en na 14:00 hoppen naar elk ander pretpark.

Voor de waterparken hoef je niet te reserveren.

Je kunt de reservering maken voor het aantal dagen van je ticket. Dat hoeft niet aaneengesloten te zijn. Bij het boeken van je ticket heb je een bepaalde geldigheidsperiode gekozen en daar binnen kun je het ticket gebruiken, plus ook de reserveringen maken.

Heb je een ticket gekocht voor 1 dag, 1 pretpark? Dan kies je bij het boeken een vaste datum en hoef je ook geen reservering te maken.

Ben je van plan om ook andere pretparken in de buurt van Walt Disney World te bezoeken? Kijk dan eens bij Undercovertourist. Zij bieden allerlei tickets aan voor pretparken en andere attracties, en hebben regelmatig leuke kortingsacties.

En heb je vragen over de tickets? Laat dan hieronder een berichtje achter of neem contact met ons op via Social Media.