7 Must-do Walt Disney World attracties!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walt Disney World…ik hou er van! Het klimaat, het enorme oppervlak, alle pretparken en natuurlijk ook de attracties. Want ze hebben er veel, heel veel. Sommige herken je misschien uit Parijs maar de meeste Walt Disney World attracties zijn uniek en zie je nergens ter wereld. Alleen dat maakt een bezoekje al meer dan waard.

Met zoveel pretparken – er zijn er 4 – kan het soms moeilijk kiezen zijn. Wat welke Walt Disney World attracties mag je zeker niet overslaan? Hieronder mijn 7 must-do’s!

1. Rise of the Resistance

Rise of the Resistance

In het Hollywood Studios Park vind je de eerste Walt Disney World attractie die je niet mag missen. Rise of the Resistance is met één woord te beschrijven….geweldig! Echt een ongelooflijke rit die je zeker zal verbazen.

Tijdens deze attractie vlieg je vanaf de Resistance basis naar een kamp op een andere planeet. Dit is een interactieve vlucht waarbij je zowel voor als achter het schip kunt kijken. Helaas zie je dan ook dat het schip opgezogen wordt door een schip van de First Order. Wanneer je uitstapt ben je aan boord van het schip en staat er een enorm leger Stormtroopers klaar. Vervolgens moet je meekomen en dan begint de attractie pas écht.

Het meest bijzondere aan deze attractie is dat het uit meerdere gedeeltes bestaat. Je wordt echt onderdeel van het verhaal. Daarnaast weet je niet wat je meemaakt met al die Stormtroopers en de levensgrootte AT-AT’s. Om niet te spreken van Kylo Ren die achter je aan komt….

Múst-do, maar let op. Het is een populaire attractie dus je moet een plekje reserveren. Dat kan vanaf een uur voor de opening van het pretpark en je moet fysiek aanwezig zijn om een plekje te krijgen. Dat geldt voor iedereen die met je mee wil. Dus je kunt niet 1 iemand vooruit sturen.

2. Seven Dwarfs Mine Train

Deze attractie wil ik heel graag in Disneyland Paris. Dat zou dan een goede tegenhanger zijn van Crush’s Coaster. Het is de kindervariant van Big Thunder Mountain. Maar wat deze achtbaan zo bijzonder maakt is dat de wagentjes schommelen. Dat geeft echt een extra dimensie aan de attractie en draagt er ook aan bij dat dit één van de populairste attracties is van Walt Disney World. Kan je een Fastpass krijgen? Gelijk doen. Wachttijden voor deze attractie schommelen tussen de 60 en 210 minuten. (ja dat lees je goed!)

Seven Dwarfs Mine Train vind je in het Magic Kingdom Park in New Fantasyland.

3. Flight of Passage

Voor Flight of Passage moet je naar Animal Kingdom. En zorg dat je er vroeg bij bent of dat je een Fastpass hebt. Anders sta je zo 3 uur in de rij. Je hoeft de attractie niet te zoeken, volg gewoon de massa en je komt vanzelf bij de wachtrij uit. Want iedereen komt voor deze rit.

In Flight of Passage vlieg je op de rug van een Banshee – een soort draak – door de wereld uit de film avatar. Het stoeltje waarop je zit ademt. Als je dit leest denk je dat ik gek ben, maar laat me weten als je erin bent geweest. Dan snap je wat ik bedoel. Doordat het stoeltje ademt heb je echt het gevoel in de attractie te zitten.

Flight of Passage is een 4D attractie met een groot scherm waar je voor vliegt. Een geweldige attractie die je echt niet mag missen. Maar zorg dat je er een Fastpass voor reserveert.

4. Expedition Everest

Voor deze attractie moet je ook in Animal Kingdom zijn. Expedition Everest is mijn favoriete achtbaan in Walt Disney World.

Tijdens deze rit maak je de klim naar de top van Mount Everest in een treintje. Maar wanneer je boven komt blijkt dat de rails kapot zijn. Er zit niks anders op dan achteruit terug – op volle snelheid, want er kan weleens een yeti zitten. Je komt terecht in een grot waar je de yeti nog meer rails kapot ziet maken. Het karretje schiet op volle kracht vooruit om te vluchten, maar – spoiler alert – ze weet het karretje toch te vinden…

Een geweldige attractie die je zeker niet mag missen. Vind je het niet erg om naast een vreemde te zitten? Sluit dan aan in de “single riders”-rij. Dan hoef je nauwelijks te wachten!

5. Test Track

Voor Test Track moet je naar Epcot. Ook dit is weer een thrillride. Zal ik een top 7 maken van minder spannende attracties? Laat hieronder of op Facebook je mening achter.

Terug naar Test Track, dit is de snelste attractie in Walt Disney World. Voordat je instapt kan je eerst jouw ideale auto samenstellen. Dat kan op snelheid, duurzaamheid en nog een paar andere factoren. Vervolgens stap je in een testauto waarin je jouw auto kunt testen en vergelijken met de exemplaren gemaakt door andere bezoekers. Aan het eind zie je wie er gewonnen heeft.

Vlak voor het eind wordt jouw auto getest op snelheid. Je schiet dan met 100km/h over de baan in een soort cabrio. Heerlijk uitwaaien!

6. Soarin’

Soarin’ is de minder enge variant van Flight of Passage. Je zit aan boord van een hangglider en vliegt over wilde dieren en door de prachtige natuur. Door de manier waarop deze attractie is gemaakt lijkt het net alsof je zweeft. Heb je hoogtevrees dan kan het af en toe best griezelig zijn. Ondanks dat je maar een paar meter boven de grond zit.

Je vindt deze attractie in Epcot in het The Land-paviljoen. Een Fastpass is aan te raden, omdat er toch al snel 60 minuten wachttijd staat.

7. Slinky Dog Dash

De laatste Must-Do attractie in Walt Disney World is Slinky Dog Dash. Als je deze vergelijkt met Slinky in Paris is die van ons maar suf. Dit is namelijk een vrolijke achtbaan waarbij je door diverse bochten en over hobbels gaat om vervolgens halverwege de rit afgeschoten te worden. Dat maakt dit toch weer een thrillride. Ondanks dat het plaatsvindt in de achtertuin van Andy.

Je vind deze attractie in het Hollywood Studios Park. Zorg dat je voor deze attractie een Fastpass hebt, anders sta je hier al snel 3 uur in de rij.

Dit waren ze de 7 must-do attracties in Walt Disney World. Nou snap ik dat dit allemaal thrillrides zijn, daarom mijn vraag, zal ik er ook eentje maken voor familie-attracties? Laat maar weten!

Foto’s: Wdwnews.com