Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is voor veel mensen het pretpark waar ze voor het eerst “over-de-kop” gingen. Over het algemeen zijn de attracties in dit pretpark braaf en geschikt voor jongere bezoekers.

Maar juist de wachtrij van de Tornado staat vol stoere kinderen – met knikkende knieën – klaar voor hun eerste, echte achtbaan.

Juist al vanwege die nostalgie voor velen is dit pretpark een bezoekje waard.

Ligging en bereikbaarheid

Zoals je misschien al had gedacht ligt dit pretpark in Hellendoorn. Dit is een stad tussen Almelo en Zwolle. Vanaf Den Haag doe ik er met de auto zo’n 2 uur over. Treinroutes geeft Google Maps niet weer. Waarschijnlijk, omdat ik dan erg lang onderweg zal zijn.

Woon je in de randstad en wil je met het openbaar vervoer? Dan zou ik persoonlijk een ander pretpark kiezen. De Efteling, Walibi Holland, Drievliet en Julianatoren zijn dan goede alternatieven.

Wat ik zelf vrij opvallend vind is dat Hellendoorn op een half uurtje van Attractiepark Slagharen ligt. Twee vergelijkbare pretparken, vlakbij elkaar… Ze hebben in ieder geval genoeg entertainment daar in het oosten.

Parkeren

Avonturenpark Hellendoorn heeft een eigen parkeerterrein. Hier kan je voor €7 de gehele dag parkeren. Er zijn twee oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

Attracties

Over het algemeen zijn de attracties in Avonturenpark Hellendoor vrij mild. Geschikt voor het hele gezin. In totaal zijn er 30 attracties, genoeg te doen dus!

Hoogtepunten zijn de achtbanen Tornado en Rioolrat. Houd je niet van thrillrides? Dan zou ik kiezen voor lasergame de “Discovery Club” en de waterattracties.

Voor de allerkleinsten zijn er glijbanen, een speeltuin en vliegende olifanten. Ook kunnen zij zelf rijden in oldtimers en vrachtwagens.

Sommige attracties hebben een minimale lengte tussen de 0,90m en 1,40m. Houd hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen. Kinderen die kleiner zijn kunnen nog steeds in 15 van de 30 attracties. Een goede mix dus tussen attracties voor grote en kleine kinderen.

Tickets en openingstijden

Net als andere pretparken is Avonturenpark Hellendoorn tijdens de coronacrisis gesloten geweest. Als het pretpark weer opengaat zal je vooraf moeten reserveren.

Je kunt dus niet zomaar een dagje naar een pretpark. Via het reserveringssysteem kunnen zij het aantal mensen in het pretpark onder controle houden. Ze mogen namelijk maar een klein percentage van de volle capaciteit toelaten.

Wil je zeker zijn van een bezoekje aan Hellendoorn? Reserveer dan op tijd.

Ticketprijzen en korting

Aan de kassa kost een ticket €24,50 per persoon. Persoonlijk zou ik nooit de tickets aan de kassa kopen. Je staat in de rij, kinderen worden onrustig, want ze willen in de attracties. En vaak gaan die rijen tergend langzaam…

Daarbij is er nog een voordeel. Koop je tickets online dan ben je stukken goedkoper uit. Op de website van Attractiepark Hellendoorn zelf koop je tickets vanaf €18,95 per persoon. Zijn deze tickets niet beschikbaar? Dan loont het ook altijd om op sites als Tripper.nl en de ticketshops van het AD, ANWB en Hema te kijken. Het is misschien wat extra moeite, maar je kunt zo wel een hoop euro’s besparen. Wie wil dat nou niet?

Voor- en nadelen van Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark met een hoop voordelen. De attracties zijn voor het hele gezin. Het is een klein pretpark, zonder lange wachtrijen. Hierdoor voelt het ook minder gehaast. Je hoeft geen pasjes te reserveren of te kopen om vooraan de rij te mogen. Gewoon een ouderwets dagje pretpark.

Daarnaast hebben ze genoeg attracties om je een hele dag te vermaken. Zeker als er geen lange rijen staan, kan je meerdere keren achter elkaar erin. Voor kinderen voelt het als een grote speeltuin met entertainment.

Nu vakantie in eigen land populairder is dan ooit kan je een bezoek aan dit pretpark goed combineren met een huisje of camping in de buurt. Je kunt de prachtige omgeving ontdekken en daarbij lekker een dagje achtbaan doen. Voor de kinderen hartstikke leuk. Maar vergeet niet vooraf te reserveren!

Heeft dit attractiepark ook nadelen?

Voor mij is dat zeker de afstand. Want vanaf mijn woonplaats ben ik ruim 2 uur onderweg. Voor attracties die ik hier in de buurt ook kan vinden in bijvoorbeeld Drievliet of Duinrell. Hierdoor zou ik er niet snel (nogmaals) naartoe gaan.

Ben je helemaal om en kan je niet wachten om naar Hellendoorn te gaan? Laat me dan zeker weten hoe het was! Meer informatie over het attractiepark vind je op avonturenpark.nl

Laat een reactie achter

Scroll naar boven