Home Overzicht pretparken Legoland – alle Lego pretparken vlakbij en wereldwijd

Legoland – alle Lego pretparken vlakbij en wereldwijd

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan Legoland, dan denk je Denemarken. Toch? Heel eerlijk ontdekte ik pas sinds kort dat er nog veel meer Legoland parken zijn: er is er eentje in Engeland, Duitsland en zelfs Dubai. Kan je ze allemaal opnoemen?

Maar het eerste niet in Denemarken liggende Lego pretpark die ik tegenkwam is Legoland in Florida. Vlakbij Disney World en de andere pretparken ligt misschien wel het meest betaalbare pretpark en mooiste pretpark van die regio. Hier later meer over.

Is het gelukt om alle Legoland pretparken op te noemen? Hieronder een kort overzicht van alle parken.

Legoland Billund

Dit is toch wel hét Legoland pretpark. Gelegen in Denemarken in het plaatsje Billund – een kleine stad op ongeveer 1,5 uur van de Duitse grens. Door deze ligging kan je er gemakkelijk met de auto komen en kan je een bezoek aan het pretpark combineren met een vakantie of rondreis.

Het is geen pretpark waar je snel met grote kinderen naartoe moet gaan. Het is meer een park voor kinderen tot een jaar of 8. Zijn ze ouder dan verwacht ik dat ze zich al snel zullen vervelen.

Legoland Billund is een combinatie tussen attracties en Lego bouwwerken. De attracties variëren van een trein, tot een waterattractie, spookhuizen en een verkeersschool. Het leuke aan dit park is dat ze kinderen wel echt bezig proberen te houden.

Wil je echt helemaal ondergedompeld worden in de Lego-belevenis dan kan je een nachtje blijven slapen in één van de twee hotels of op het vakantiepark.

Kaartjes voor Legoland Billund zijn te koop vanaf ongeveer €48. Volwassenen en kinderen betalen hetzelfde bedrag. Daarnaast is het goed om te weten dat dit park in de winter gesloten is. Het seizoen loopt van eind maart t/m begin november. Kaartjes kan je online kopen via de Legoland website of via de bekende ticketwebsites in Nederland.

Legoland Duitsland

Het volgende pretpark wat relatief in de buurt ligt is Legoland Duitsland. Deze vindt je in het dorpje Günzburg dat tussen Ulm en Augsburg in ligt. Vanaf Utrecht rijd je er ongeveer 7 uur over om er te komen. Niet echt een park waar je een dagje heen gaat. Maar wel heel goed te combineren met een vakantie in Oostenrijk of Italië. Dan kom je er namelijk praktisch langs.

Legoland Duitsland is een klein, schattig park, dat hetzelfde concept volgt als de andere Lego pretparken. Een aantal attracties afgewisseld met Lego bouwwerken. En ook weer gericht op jonge kinderen. Als volwassene of als je met tieners gaat zou ik dit park zeker overslaan. Voor kleintjes is het wel leuk, als je toevallig al in de buurt bent.

Een kaartje voor kinderen tot 11 jaar kost €33,50, vanaf 12 jaar en voor volwassenen €36,50. Ook dit pretpark kent een winterstop en opent pas vanaf eind maart weer de deuren.

Legoland Engeland

Nog steeds redelijk in de buurt is Legoland Engeland. Dit is het Europese park dat geen winterstop kent, maar zelfs een heus kerstseizoen heeft. Je kunt zelfs de (Lego)Kerstman ontmoeten! Ook zijn de bouwwerken versierd en zijn er kerstdorpjes gebouwd.

Je vindt dit Legoland Park in Windsor, een plaatsje ten westen van Londen op ongeveer 20 minuten van de luchthaven Heathrow. Door deze ligging is een bezoek dus heel goed te combineren met een stedentrip Londen.

Legoland Engeland is een vrij groot park met zelfs een klein waterpark eraan vast. In totaal zijn er 55 attracties dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast het pretpark liggen ook 2 hotels die natuurlijk helemaal in Lego-stijl zijn. Je kunt kiezen uit een kasteel of een “standaard”-hotel.

Een kaartje is trouwens niet goedkoop. Je betaalt iets minder dan €70 per persoon. Die prijs geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Wil je langer dan 1 dag dan zou je een Jaarkaart kunnen overwegen. Deze kosten €105 per persoon en geven je daarnaast ook korting op overnachtingen.

Legoland Discovery Center, Scheveningen

We hebben in Nederland ook een eigen Legoland. Al is dit geen pretpark maar meer een overdekte ruimte vol Lego bouwwerken. Je kunt het dan ook geen attractiepark noemen. Maargoed, ben je liefhebber van de steentjes dan kan je hier wel naar hartelust inspiratie op doen, zelf bouwen of winkelen.

Legoland in de Verenigde Staten

Legoland pretpark in Florida

In de VS zijn er 3 Legoland pretparken:in Californië, in New York en in Florida. Die laatste is best bijzonder, want hier hebben ze een oud pretpark omgebouwd tot Legoland. Misschien ken je het van naam of van Bassie en Adriaan: Cypress Gardens. Dat was tot 2009 een natuurpretpark met heel veel bomen, prachtig aangelegde tuinen en een bijzondere waterskishow. Veel hiervan kan je tot op de dag van vandaag zien.

Dit bestaande park heeft inmiddels een Legolandsausje gekregen. Er zijn diverse attracties toegevoegd, er is een enorm gedeelte met allerlei bouwwerken – van New York tot Star Wars – en er is zelfs een waterpark aan toegevoegd.

In het Halloweenseizoen kan je hier snoepjes ophalen bij de verschillende huisjes met daarin bijzondere figuren. Dit is overigens wel alleen voor kinderen, helaas…

Andere Legoland Parken

Nu denk je vast dat dit ze waren, maar er zijn er zelfs nog 3. Twee in Azië en 1 in het Midden-Oosten.

Legoland Dubai is een combinatie tussen een waterpark en een attractiepark. Je vindt hier diverse glijbanen en een heel waterspeel-gedeelte voor kinderen. De attracties zijn ook wat spectaculairder dan de andere pretparken. Maar eigenlijk kan je dat ook wel verwachten van Dubai.

Het Maleisische Lego-park is vergelijkbaar met dat in Dubai: half-waterpark en half-pretpark. In Japan lijkt het pretpark juist meer op de Europese parken.

Dit waren ze dan echt, alle Legoland pretparken. Staat er eentje op jouw verlanglijstje?

Foto’s: Legoland