Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW Wat is er te doen in de omgeving van Walt Disney World?

Wat is er te doen in de omgeving van Walt Disney World?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Deze vraag krijg ik best vaak. Niet zozeer, omdat er niks te doen is op het Walt Disney World Resort maar, omdat ze zich afvragen of het verstandig is om een hotel op het resort of er buiten te nemen.

Kom je alleen voor Disney World dan zou ik altijd een hotel op het resort nemen. Dat is misschien iets duurder maar je kunt zo ook een hoop reistijd besparen. Rond Disney World is het verkeer vaak enorm druk.

Maar ook al je daar slaapt betekent dat niet dat je niks anders in de buurt kunt doen.

Andere attractieparken

Walt Disney World is niet het enige attractiepark in de buurt van Orlando. Andere pretparken zijn:

Deze liggen allemaal vrij dicht bij elkaar. Enkele minuten van Disney World.

Dat maakt ze ook het bezoeken zeker waard. Al zou ik vooraf wel sparen voor een entreeticket. Die prijzen liggen namelijk een stuk hoger dan bij ons.

Universal Orlando

Dit is het attractiepark van de gelijknamige filmstudio. Het resort bestaat uit meerdere hotel, twee pretparken en een waterpark.

Om alles te kunnen zien moet je minimaal 2 dagen gaan.

Publiekstrekker zijn de twee Harry Potter-landen. Eentje met Hogwarts en de ander met Diagon Alley. Het nadeel is dat ze deze over twee pretparken hebben verspreid. En je moet voor allebei een ticket kopen.

Tussen de twee pretparken rijdt een trein met een Harry Potter verhaallijn…

Legoland

Deze ken je misschien ook uit Billund, Denemarken. Legoland heeft ook in de buurt van Orlando een groot pretpark. Dit is gebouwd op het terrein van het vroegere Cypress Gardens. Hierdoor zit er ook een natuurpark naast.

Het park bestaat voornamelijk uit miniatuurbouwwerken plus een aantal attracties.

Legoland is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en vergeleken met de andere pretparken relatief betaalbaar.

SeaWorld Orlando

SeaWorld is een dierenpark met attracties. Sinds ze negatief in het nieuws zijn geweest door de documentaire Blackfish hebben ze diverse zaken aangepast. Waaronder hoe ze met de orka’s omgaan.

Hierdoor vind ik het persoonlijk weer de moeite waard. Voornamelijk voor de attracties. De Mako, Manta en Kraken zijn écht de beste achtbanen in de omgeving van Orlando!

Andere pretparken iets verder weg

Als je iets verder wilt rijden voor de beste achtbanen dan zou ik naar Busch Gardens gaan. Deze ligt langs de kust bij Tampa.

Vanaf Orlando doe je er een klein uurtje over maar daar krijg je wel een ontzettend mooi pretpark voor terug. Met wilde dieren en achtbanen door het cheeta verblijf. Absoluut de moeite waard.

Wat ook zeker een bezoekje verdient is het Kennedy Space Center in Cape Canaveral. Dit ligt langs de kust aan de andere kant dan Busch Gardens.

Hier kan je diverse raketten en een Space Shuttle van dichtbij bekijken. Ook hebben ze een stukje van het International Space Station nagebouwd.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving van Orlando?

Wil je behalve de vele pretparken nog meer entertainment?

Dan zou ik zeker een bezoekje brengen aan de Florida Mall. Dit is een groot winkelcentrum vlakbij de pretparken, met alle bekende winkels en natuurlijk een foodcourt met allerlei restaurants!

Hier vlakbij zitten ook de Outlets. Er zijn er twee met beiden allerlei outletwinkels van bekende luxemerken. Ook zit er een Disney outlet met spulletjes die soms nog gewoon in de pretparken te verkrijgen zijn.

Wat ook leuk is om te bezichtigen is de stad Celebration. Disney is hier eigenaar van. De huisjes ogen pittoresk en de hele stad oogt schoon en veilig. Hier zijn ook diverse restaurants met terrasjes. Al wil je in Florida meestal niet buiten zitten. (warm + enorme, vliegende insecten)

Beste manier om er te komen

De makkelijkste manier om je in de omgeving van Orlando te verplaatsen is met een Uber of Lyft. Dit zijn particulieren die met hun eigen auto mensen ophalen en wegbrengen. Een soort taxi’s dus.

Toch is het minder onprofessioneel als je zou denken. Sterker nog, het is een hele fijne manier om je te verplaatsen.

Je bestelt via de app een Lyft of Uber en je wordt binnen enkele minuten opgehaald. Omdat je vooraf aangeeft waar je naartoe moet en een prijs afspreekt rijdt de chauffeur keurig van A naar B zonder omweg. Verwacht ook geen gevaarlijke capriolen, ze worden namelijk door de app in de gaten gehouden.

Tenslotte betaal je via de app en kan je zo ook fooi geven. Dus ook geen gedoe meer met contant geld, ik ben fan.

Wil je liever eigen vervoer? Dan is een auto huren zo gebeurd. Op de luchthaven zitten balies van de bekende verhuurbedrijven en zelfs Disney World zelf heeft een kantoor waar je huurauto’s kunt krijgen. Er is zelfs vervoer naar je hotel geregeld. Wij hebben dit ook een dagje geprobeerd om naar Cape Canaveral te gaan en dat is heel goed bevallen.

Het enige wat ik niet zou doen is met het openbaar vervoer gaan. Dat is hier niet zo goed geregeld als in Nederland. Wat lang wachten bij de haltes betekent plus een tijd onderweg zijn. Met de Uber naar het winkelcentrum is een kwartiertje, met de bus 1,5 uur. Zonde van je tijd op vakantie. Treinen rijden er niet vanaf Disney World.