Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW Wat is de beste tijd om naar Walt Disney World te gaan?

Wat is de beste tijd om naar Walt Disney World te gaan?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je hebt besloten om Walt Disney World in Florida te gaan bezoeken en waarschijnlijk zit je midden in het plannen van je reis. Er komt dan best veel op je af, hoe kom je er, hoe lang moet je gaan en wat is de beste tijd om naar Walt Disney World te gaan? We zochten het voor je uit!

Overzicht van Walt Disney World

Laten we eerst beginnen met wat achtergrondinformatie. Walt Disney World is het meest bezochte pretparkresort ter wereld, en bestaat uit vier afzonderlijke parken:

 • Magic Kingdom Park
 • Epcot
 • Disney’s Hollywood Studios
 • Disney’s Animal Kingdom.

Verder zijn er twee waterparken en in Disney Springs kun je heerlijk winkelen, eten, drinken en ’s avonds genieten van entertainment.

Je vind Walt Disney World in de Verenigde Staten, in de Staat Florida. Het ligt bij de plaats Orlando, al is het resort een stad op zich met eigen openbaar vervoer.

De beste tijd om naar Walt Disney World te gaan hangt onder meer af van:

 • De drukte
 • Het weer
 • Speciale evenementen
 • Aanbiedingen

De drukte in Walt Disney World

Rustige periodes zijn er in Walt Disney World nog nauwelijks. Wel kennen ze hier een hoog- en een laagseizoen die vergelijkbaar is met Disneyland Paris. Het is drukker tijdens:

 • Weekenden
 • Schoolvakanties, waaronder de zomervakantie, Spring Break en de kerstvakantie
 • Amerikaanse feestdagen, zoals Thanksgiving, Martin Luther King Day, Independence Day en Memorial Day
 • Tijdens speciale events zoals het Marathon weekend in januari

Tijdens zo’n drukke periode kunnen de wachttijden snel oplopen naar meer dan een uur voor de minder populaire attracties en zelfs drie uur voor de populaire attracties als Seven Dwarfs Mine Train en Rise of the Resistance.

Dat zijn vaak niet de beste dagen om de pretparken te ontdekken en je kunt die dan ook beter vermijden. Ben je er op toch op een van die dagen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk je Genie+ reserveringen inboekt om geen attracties te missen.

Liever Walt Disney World bezoeken op minder hectische dagen? Dat kan! Rustigere periodes zijn:

 • De laatste week van januari
 • De maand mei
 • Vanaf de 4e week van augustus tot Labor Day
 • Na Labor Day t/m eind september

Er is dan nog steeds genoeg volk in Walt Disney World, maar lang niet zoveel als tijdens de andere periodes.

Het weer

Een andere variabele die zeker impact zal hebben op je bezoek aan Walt Disney World is het weer. Over het algemeen is het bloedheet in Orlando en omgeving. De temperaturen liggen het gehele jaar tussen de 20 en 35 graden. Het enige verschil is hoe sterk het ’s nachts afkoelt.

Tijdens de wintermaanden koelt het af naar zo’n 10 graden ’s nachts en kan het soms zelfs vriezen. Je kunt dan het beste een warme trui en jas meenemen van thuis. Winters duren hier gelukkig niet zo lang en vanaf maart heb je tot aan het eind van het jaar zomerse temperaturen.

Een ander iets om rekening mee te houden is de luchtvochtigheid. Deze is vrij hoog in Walt Disney World, zeker tijdens de zomermaanden. In september is deze zo’n 70% en dit kun je het best vergelijken met een stoomsauna.

Orkaanseizoen

Beste tijd om naar Walt Disney World te gaan - orkaanseizoen

Orlando staat ook bekend om het orkaanseizoen. Deze begint in maart en duurt tot november. Maar de grootste kans op orkanen heb je tijdens de zomermaanden van juli tot en met september.

Het is vooraf lastig om te voorspellen of er een orkaan richting Walt Disney World komt, maar wil je dit risico niet nemen vermijdt dan de zomermaanden. Al is dit wel een van de rustigste tijd van het jaar om te gaan (vanaf de 4e week van augustus).

Durf je het aan? Weet dan dat de kans heel klein is dat er een orkaan op Walt Disney World af komt. Mocht dat het geval zijn? Dan kunnen ze de pretparken sluiten, vaak is dit maar voor een paar dagen. De hotels in de buurt van Walt Disney World zijn voorbereid op de meest heftige orkanen, dus daar zit je heel veilig.

Evacueren, dus eerder terug naar huis, doet de reisorganisatie alleen als er plek is in het vliegtuig. Vaak is het beter om gewoon te blijven.

Speciale evenementen

Walt Disney World is het gehele jaar leuk en je hoeft je er nooit te vervelen. Gedurende het jaar organiseren zijn allerlei festivals om voornamelijk lokale bezoekers naar de pretparken te trekken.

Deze festivals vinden plaats in Epcot en zijn voornamelijk gericht op eten. Er staan allerlei kraampjes met unieke gerechten om te proberen. Je kunt het vergelijken met tapas waarbij je bij elke kraam een kleine portie kunt kopen van iets dat je lekker vindt.

Ook kent Walt Disney World seizoenen, zoals Halloween en het Kerstseizoen. Halloween begint half augustus en duurt t/m 31 oktober. Kerst begint meestal de tweede week van november en duurt tot begin januari.

Tijdens die seizoenen is er speciaal entertainment, waaronder shows, parades, speciale ontmoetingen met Disney figuren en veel decoraties. Op bepaalde avonden vinden tijdens deze periodes de Mickey’s Not So Scary Halloween Party en Mickey’s Very Merry Christmas Party plaats. Hier heb je een extra ticket voor nodig die je zo snel mogelijk moet boeken. Het zijn namelijk populaire events.

Aanbiedingen

Tenslotte kunnen de aanbiedingen ook een impact hebben op de beste tijd om naar Walt Disney World te gaan. Deze zijn meestal voor pakketten, dus hotel inclusief tickets. En je krijgt de beste deals tijdens het laagseizoen.

Wat is de beste tijd om naar Walt Disney World te gaan?

Hopelijk heb je nu al een goed idee gekregen van de beste tijd om naar Walt Disney World te gaan. Er zijn heel veel factoren die daar in meespelen, maar kijk vooral naar wat het beste bij jou past.

Ga je het liefst tijdens een rustige periode? Dan zijn de laatste weken van augustus en de maand september een goede tijd om te gaan. Het is dan wel erg warm en je hebt kans op een orkaan. Daar staan dan ook weer lagere prijzen tegenover, plus je maakt het Halloweenseizoen mee.

Geen risico nemen met het weer? Dan is de maand mei een goed alternatief. Meestal is het dan niet zo druk, de kans op een heftige orkaan is minimaal en de luchtvochtigheid valt dan ook nog mee. Er is tijdens die periode geen extra entertainment, maar je kunt wel naar het Flower and Garden Festival in Epcot.

Verder lezen: