Wat kost eten in de Walt Disney World Parken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Regelmatig krijg ik de vraag wat dat nou kost een verblijf in Walt Disney World. De reis, accommodatie maar ook het leven daar. Entreetickets zijn niet goedkoop, maar niet veel duurder dan Disneyland Paris. En dan krijg je er 4! Parken voor terug. Maar in de Parken en daarbuiten moet ook gegeten worden. Wat kost eten in de Walt Disney World Parken?

Wat kost eten in de Walt Disney World Parken?

Elk Park heeft een groot aantal restaurants. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met Disneyland Paris. Je hebt een aantal eetkarretjes met popcorn en andere kleine snacks, Quick Service restaurants en Table Service restaurants. Die laatste zijn het duurst, omdat je dan aan tafel wordt bediend.

Laten we beginnen met de eetkraampjes. In Magic Kingdom bijvoorbeeld heb je een eetkraam die loempia’s verkoopt. Niet gevuld met taugé, maar bijvoorbeeld met macaroni en kaas, cheeseburger of een andere bijzondere vulling. Deze kosten $7.50 en je krijgt dan 2 loempia’s van ongeveer 15-20 cm lang en 3 cm breed. Hieronder een plaatje van de Cheeseburger Spring Rolls. Die schijnen erg lekker te zijn.

Dit zijn de cheeseburger loempia’s – Foto van DisneyFoodBlog

Maar dit is natuurlijk meer een snack. Je kunt bijvoorbeeld ook een bak popcorn halen als snack. Deze kost $5. Als je goed kijkt op de kaart zie je er een paars logo achter staan.

Foto DisneyFoodBlog

Zie je het? Er staat DdP, wat Disney Dining Plan betekent. Als je bij je verblijf kiest voor de Dining Plan optie krijg je per dag 2 snack credits. Overal waar je op het menu het paarse logo achter ziet staan kan je de snack credits gebruiken om te betalen voor dat item. Van een flesje fris tot een bak popcorn.

Ok terug naar het eten in de Walt Disney World Parken.

Prijzen van de Quick Service restaurants

Eén van mijn favoriete Quick Service restaurants is Cosmic Ray’s Starlight Cafe. Hier kan je eten met livemuziek van niemand minder dan de alien Sunny Eclipse. Deze animatronic is geliefd onder de gehele Disney community. Met name, omdat hij er al jaren staat.

Op het menu staan hier onder andere:

  • 8 Kip Nuggets met Franse frietjes $9.99
  • Bacon Cheeseburger met frietjes $13.29
  • Vegan Sandwich $12.99
  • Hotdog met friet $13.49

Drinken kost gemiddeld $4 en je krijgt dan een halve liter. Moest ik trouwens echt even aan wennen aan die enorme hoeveelheden drinken, maar in Florida heb je het echt nodig, want je verliest veel vocht. Goed om te vertellen, sauzen zijn gratis en mag je zelf onbeperkt tappen. Daarnaast krijg je een kale hamburger, geen sla, tomaat etc. Deze kan je zelf halen bij de toppings bar. Ook dit is gratis.

Ze hebben trouwens niet alleen maar frietjes en hamburgers in Walt Disney World.

Quick Service restaurants in Epcot

Wil je iets anders eten dan de Amerikaanse hap? Ga dan naar Epcot. Bij het Lotus Blossom Cafe kan je Chinese specialiteiten eten. Nou moet ik er wel bij zeggen dat dit totaal anders smaakt dan bij ons. Porties zijn groot en zoet. Maar wel heel lekker. Bij dit restaurant zou ik voor de Orange Chicken gaan. Een portie kost $10.95 en komt met witte rijst.

Een andere favoriet vind je in het Marokko Paviljoen. Bij het Tangierine Cafe kan je heel lekker eten. Wij nemen dan de Chicken Shawarma Platter, hier krijg je een goede portie shoarma met brood, couscous salade en hummus. Hier eten we prima met z’n tweeën van en hebben beiden dan meer dan genoeg. Deze schotel is niet goedkoop, $15.99 maar als je het door twee deelt valt het best mee.

Al met al kan je bij een Quick Service restaurant prima eten voor tussen de $10 en $15 per persoon. Kijk vooraf even naar de portiegrootte, want die is anders dan wij hier gewend zijn. Meestal kan je er met twee personen prima van eten.

Prijs Tafelbediening restaurants in Walt Disney World

Er zijn in Walt Disney World ook een hoop Table Service restaurants. Hier kan je rustig zitten en wordt je eten naar je toe gebracht. Eén van deze restaurants is Restaurant Marrakesh in het Marokko Paviljoen in Epcot. Een voorgerecht kost hier ongeveer $10, hoofdgerechten zijn er voor gemiddeld $30 en nagerechten kosten rond de $7.

Nou ga ik je een geheim verklappen, wat ze vaak niet leuk vinden in de restaurants, maar je kunt het wel doen….Je kan namelijk gerechten delen. Om geld te besparen, of omdat de porties zo groot zijn dat je het niet op krijgt. Je kunt ook alleen een voorgerecht bestellen. Het maakt ze niet zoveel uit als je maar een goede fooi achterlaat.

Mijn favoriete restaurant met tafelbediening is het Sci-Fi Dine-In Theater. Deze vindt je in Hollywood Studios. Het is eigenlijk de Amerikaanse versie van Annette’s in Disneyland Paris. Alleen eet je hier “buiten” in auto’s terwijl je naar oude films kijkt. De sfeer is hier erg leuk en je krijgt goed eten voor een nette prijs. Hoofdgerechten kosten hier gemiddeld zo’n $20, voorgerechten een tientje.

Vind je het leuk als de bediening tegen je schreeuwt? Zoals dat vroeger thuis ging? Niet je ellebogen op tafel, leg je telefoon weg, eet je bord leeg, etc. ? Ga dan naar Mama Melrose’s in Hollywood Studios. Het zit een beetje verstopt vlakbij de Muppets. De kaart is Italiaans met veel soorten pasta’s. De prijzen van de hoofdgerechten liggen tussen de $20-$30, voorgerechten vanaf $10.

Ga er bij restaurants met tafelbediening vanuit dat je zeker $60-$80 voor 2 personen kwijt bent, afhankelijk van hoeveel je eet.

Eten met Disney figuren

Wil je het nog iets duurder maken dan kan je eten met Disney figuren. De duurste ervaring is om te eten in het kasteel in Magic Kingdom. Lunchen of dineren aan de Cinderella’s Royal Table kost tussen de $70 en $80 per persoon. Kinderen betalen tussen de $38 en $46 per persoon. De lunch of het diner bestaat uit een aantal gangen en je krijgt dan een menukaart met een aantal gerechten waaruit je kunt kiezen. Nu val je waarschijnlijk van je stoel, maar als je dit wilt reserveer op tijd. Het is namelijk al maanden van tevoren volgeboekt. Ondanks de prijs. Als gezin van 4 personen ben je al snel $300 kwijt, dure lunch…

Een alternatief is Crystal Palace ook in Magic Kingdom. Dit is een all-you-can-eat lopend buffet, waar je ongeveer $50 per volwassene en $31 per kind kwijt bent. Nog steeds niet goedkoop, maar het kost wel de helft minder dan Cinderella’s Royal Table. Enige verschil is dat je dan geen Prinsessen aan tafel krijgt maar Winnie de Poeh en zn vriendjes.

Wat kosten de kindermenu’s?

Zoals je hierboven al hebt gezien is het eten voor kinderen ook niet goedkoop. Bij een Quick Service restaurant betaal je gemiddeld $7 voor een kindermaaltijd. Bij een Table Service is dit ongeveer $10. Zoals je hierboven hebt gezien ben je voor eten met Disney figuren het meeste geld kwijt. Daar betaal je ruim 3x zoveel als wat een normale kindermaaltijd zou kosten.

Iets wat ik nog weleens doe als volwassene is het kindermenu bestellen. Dit zijn namelijk normale porties. De volwassenmaaltijden zijn echt enorm en krijg ik nooit op.

Goed om in je achterhoofd te houden over de prijs van eten in Walt Disney World

  • Fooi geven is eigenlijk “verplicht” in een Table Service restaurant. Het bedienend personeel krijgt nauwelijks salaris en moet rondkomen van de fooi. 10-20% van het eindtotaal is gebruikelijk, afhankelijk van hoe goed de service was. Dit geldt ook voor maaltijden met een vaste prijs als de All-you-can-eat restaurants. Tel dus altijd alvast 15% op boven het bedrag dat je denkt kwijt te zijn.
  • Dan is er nog iets wat bovenop je rekening komt, namelijk belasting. Alle prijzen die je in Walt Disney World ziet zijn excl. btw. Nou is deze niet extreem hoog, 6%, maar toch goed om hier ook nog rekening mee te houden.