Home Blog Is Den Haag een leuke stad? Om in te wonen, werken of te bezoeken.

Is Den Haag een leuke stad? Om in te wonen, werken of te bezoeken.

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Is Den Haag een leuke stad? Ja, anders was ik er niet gaan wonen. Flauw he. En het wordt ook zo wel een heel kort artikel. Maar ik ga je natuurlijk wel wat meer informatie geven of Den Haag een leuke stad is om in te wonen, om te bezoeken of om er te werken. Want hoewel het te vergelijken is met andere grote steden, hebben we hier toch wel ons eigen karakter.

Is Den Haag een leuke stad om te bezoeken?

Den Haag is zeker een leuke stad om te bezoeken. Bijvoorbeeld voor een dag of een lang weekend. De stad heeft veel te bieden, waaronder winkelstraten, diverse bezienswaardigheden, museums, twee pretparken en natuurlijk het strand.

Wanneer je Den Haag bezoekt heb je waarschijnlijk al een idee bij wat je wilt zien. Ga je voor het strand, dan kun je naar de toeristische badplaats Scheveningen, of het iets rustigere Kijkduin. Ongeacht het strand waarvoor je kiest, er is altijd genoeg te beleven en als je op tijd komt kun je er altijd een mooi plekje vinden op het strand.

Blijf je liever in het centrum dan kun je in Den Haag heel goed winkelen. Dat doe je rond het Spui. Hier vind je lange straten vol winkels van bekende ketens, maar ook kleine lokale winkels. Wat zeker een bezoekje waard is zijn de passages, de Haagse Bluf en de winkels op het Noordeinde. Maar misschien nog wel het allerpopulairst is de enorme Primark, die 3 verdiepingen telt.

Er is in Den Haag ook genoeg te zien. Zoals je weet zit de regering in deze stad en woont/werkt de koning ook in Den Haag.

Gebouwen die je tijdens je bezoek niet mag missen zijn het Binnenhof, Ridderzaal, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Er is nog veel meer te zien, maar dan heb je een idee van de bezienswaardigheden in Den Haag. Veel van deze gebouwen liggen op loopafstand van elkaar waardoor je ze heel goed in 1 dag kunt bekijken.

Tenslotte zijn er de vele activiteiten en de pretparken: Duinrell en Drievliet. Beiden liggen aan de rand van de stad en zijn daardoor goed met de auto te bereiken. Duinrell staat bekend om het Tikibad, een groot indoor zwemparadijs, Drievliet is een familiepretpark.

Dan is er natuurlijk ook nog Madurodam, waar je Nederland in het klein kunt bekijken.

Plus de vele restaurants, bars, koffietenten, wat je maar kunt bedenken vind je in deze stad!

Hoe is het om in Den Haag te wonen?

De meeste inwoners van Den Haag spreken vol lof over hun stad, en ook ik woon hier na alle tevredenheid. Het blijft een grote stad dus er is genoeg reuring. Soms gebeuren er ook wat minder leuke dingen, maar in Den Haag woon je eigenlijk voor het gemak.

Supermarkten vind je altijd op loopafstand, net als veel andere winkels. Het openbaar vervoer stopt vrijwel bij iedereen om de hoek. De laatste jaren is er veel geinvesteerd in de infrastructuur, waardoor je nu razendsnel het centrum kunt verlaten en binnen enkele minuten op de snelweg zit.

Verder hebben we hier meerdere ziekenhuizen, stikt het van de fysio’s, huisartsen, tandartsen, dus er wordt goed voor je gezorgd.

Wat ik ook een voordeel vind van Den Haag is het multiculturele. Er zijn maar weinig landen die niet vertegenwoordigd zijn in deze stad. En dan geldt ook voor de winkels en de restaurants. Kijk je hier op thuisbezorgd dan krijg je lange rijen met de meest uiteenlopende restaurants. De dagen dat wij hier Hollandse kost eten zijn op 1 hand te tellen, Marokkaans, Surinaams, Turks, Indiaas, het staat hier op het menu.

Bij de gemeente is ook alles goed geregeld. Je kunt ze makkelijk bereiken en pakken zaken snel op.

Nee, ik woon hier met veel plezier en kan het iedereen aanraden.

En om te werken?

Werken in Den Haag kan soms wat lastig zijn. Er is genoeg werk te vinden, er zitten hier namelijk ontzettend veel bedrijven. Je hoeft hier niet lang zonder werk te zitten.

Nadeel is wel dat je gegarandeerd in de file staat om de stad in of uit te komen. Zeker als je op piektijden naar je werk gaat. Dit is vergelijkbaar met de andere grote steden van het land, maar houd hier rekening mee als je gaat werken in Den Haag.

Het openbaar vervoer is dan een makkelijkere keus als je in het centrum werkt. Werk je er net buiten, weet dan dat je langer onderweg bent. Je kunt er weinig aan veranderen, maar het is wel lekker om er rekening mee te kunnen houden.

Kortom, Den Haag is een leuke stad om eens een dagje naartoe te gaan. Combineer je het met een bezoek aan Scheveningen dan ben je hier zo een paar dagen zoet. Ook wonen en werken is hier prima, zolang je weet wat je kunt verwachten.