Disneyland Paris in december tips & tricks

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disneyland Paris staat in december altijd in het teken van het kerstseizoen. Overal fonkelende lampjes, vrolijke muziek, kerstshows en Disney figuren in hun kerstoutfits. Een hartstikke leuk tijd om een bezoek te brengen aan dit pretpark.

Wat is er te doen in Disneyland Paris december?

In december zijn zo goed als alle attracties in Disneyland Paris geopend. De meeste attracties zijn berekend op slecht weer en kunnen daardoor het gehele jaar open blijven. Sommige attracties zullen gesloten zijn voor onderhoud. Welke dat zijn vind je terug in de Disneyland Paris app.

Speciaal voor het kerstseizoen is er extra entertainment. In 2023 is dat:

  • Mickey’s Dazzling Christmas Parade overdag en ’s avonds met lichtjes
  • Magical Christmas Tree Lightning show met Mickey Mouse
  • Muziekshow Let’s Sing Christmas met Disney figuren die bekende kerstliedjes zingen
  • Ontmoetingen met Disney figuren als Winnie de Poeh, Stitch, in hun kerstoutfits
  • Je verlanglijstje brengen naar de kerstman

Verder vind je in de restaurants speciale kerstgerechten en liggen de winkels vol met feestelijke souvenirs.

Hoe druk is het?

De drukte in december hangt af van de periode waarin je gaat. Van begin december t/m de kerstvakantie is het doordeweeks normaal druk. Dat geldt vaak ook op zondag, dit is namelijk een dag waarop de meeste mensen weer naar huis vertrekken.

Op vrijdag en zaterdag kan het erg druk zijn. Dat geldt ook voor de kerstvakantie. Op die dagen zitten de pretparken meestal aan hun maximale capaciteit. Dat merk je aan de wachttijden bij de attracties, maar ook de restaurants zijn dan behoorlijk vol. Heb je nog geen restaurantreservering gemaakt? Doe dan zo snel mogelijk, al zullen veel restaurants zeker voor de kerstvakantie al vol zitten.

Heb je een entreekaartje voor Disneyland Paris zonder datum en slaap je niet in een Disney Hotel? Maak dan ook zo snel mogelijk een parkreservering. Zonder deze reservering krijg je geen toegang tot de parken, zelfs met een geldig entreekaartje.

Slaap je in een Disney Hotel of heb je een entreekaartje met datum? Dan hoef je geen reservering te maken.

Het weer en wat neem je mee?

Het weer in december is in Disneyland Paris vergelijkbaar met dat van ons. We hebben er weleens gelopen in de stromende regen met harde wind. Maar ook met een stralende zon, alleen ijskoud. Om je voor te bereiden op je bezoek in december zou ik voor die twee weertypen kleding meenemen.

Dus:

  • Warme kleding, het liefst in verschillende lagen. Sommige wachtrijen en de meeste winkels en restaurants zijn erg goed verwarmd. Dan is het fijn als je die warme jas of trui uit kunt doen.
  • Sokken en warme schoenen! De meeste wachtrijen zijn buiten. Dat betekent dat je zeker zo’n 30 minuten stil staat in de kou. Dan wil je zeker geen koude voeten hebben.
  • Neem een paraplu, regenjas of poncho mee van thuis. Je kunt deze ook kopen in Disneyland Paris, maar deze zijn veel duurder.
  • Waterdichte tas of rugzak zodat je spullen droog blijven tijdens een regenbui.