Tips voor Walt Disney World – van iemand die 4x is geweest!

Het is moeilijk voor te stellen maar sinds 2004 ben ik 4 keer naar Walt Disney World geweest. Voor de meesten van jullie is het een once in a lifetime bestemming, maar ik blijf maar terugwillen en -komen naar dit Amerikaanse pretpark. Het klimaat, de attracties en de sfeer…allemaal zo magisch. Walt Disney World is een ontzettend fijne plek. Maar ook een beetje spannend als je voor het eerst gaat. Jullie sturen mij regelmatig mailtjes over deze bestemming. Om zo veel mogelijk van jullie te kunnen helpen vandaag een artikel met mijn tips voor Walt Disney World!

Waar kan je het beste Walt Disney World boeken?

Er zijn verschillende plekken waar dit kan. Bij Disney zelf bijvoorbeeld via Disneyholidays.co.uk of Disneyworld.com. Dit werkt ietsje anders dan bij Disneyland Paris. Je begint met het kiezen van de datum en daarna je hotel. Wanneer je het hotel naar keuze hebt gevonden moet je de entreekaartjes erbij boeken. Deze zitten dus niet bij de prijs van je hotel inbegrepen en zijn best duur. Houd er daarom rekening mee dat er bij het hotel nog een paar honderd euro extra komt. Op de Amerikaanse site kan je een ticket voor maximaal 10 dagen boeken, op de UK site voor 14 – 21 dagen. Handig als je langer gaat en goedkoper (tip!).

Je kunt in Nederland ook een reis naar Disney World boeken via TUI. Dan boek je hotel en vlucht, maar dan zit je entree er nog niet bij. Niet de meest goedkope optie heb ik ervaren. Daarnaast vliegt TUI niet op Orlando International, maar Sanford. Dat betekent dat je iets langer onderweg bent vanaf de luchthaven en geen gebruik kunt maken van de gratis Magical Express.

Tenslotte de plek waar ik meestal boek Expedia. En die promoot ik niet, omdat ik ervoor betaald krijg. Dit is écht de plek waar ik zelf mijn verblijven boek. Hier kan je hotel en vlucht tegelijk boeken (geen entree) en je krijgt vaak korting als je die twee samenboekt. Heeft voor mij altijd voordelig uitgepakt.

En de tickets, waar boek je die?

Zoals je ziet zitten de tickets nergens “bij” en moet je ze dus los boeken. Dat doe ik altijd bij Disney zelf. Op de Britse website, waar je tickets voor 14 dagen kunt boeken. Dat heeft twee redenen.

Allereerst wil ik geen gedoe op vakantie. Als je ergens anders dan Disney boekt heb je altijd een risico dat er iets mis is met de tickets. Zelf wil ik geen duizenden euro’s uitgeven, 10 uur vliegen en er vervolgens achter komen dat ik geen geldige tickets heb. Dat is niks voor mij.

Daarnaast zijn de Europese Disney World tickets net wat praktischer. Hoewel je niet alle 14 dagen naar de Parken hoeft te gaan is het wel fijn om een ticket voor allemaal te hebben, inclusief hopper optie en waterparken. Hopper is voor mij altijd een múst, ik ben niet het type dat de hele dag in 1 Park blijft. En de waterparken zijn ook fijn en lekker verfrissend, fijn dat het erbij zit. En dan zijn de tickets nog steeds veeel goedkoper dan die op de Amerikaanse site. (tip!)

Welk hotel kies je dan?

Mijn favoriete hotels zijn de Swan and Dolphin hotels. Deze liggen op het Disney terrein, op loopafstand van Epcot en Hollywood Studios maar zijn niet van Disney zelf. Wat betekent dat? Minder magisch, maar wel een toplocatie voor een gunstige prijs. Voor een kamer betaal je net zoveel als voor een Moderate Disney Resort. Alleen dan met een perfecte ligging, 4-sterren en veel meer comfort. Dit zijn voor mij dé hotels.

Van de Disney Hotels heb ik in Pop Century, Polynesian Village en Animal Kingdom Lodge geslapen. Die laatste twee wat mij betreft aanraders, die eerste niet. Nou sliep ik daar voor de verbouwing, maar de Value Resorts zijn niet erg magisch. Je zit met veel mensen op een kleine ruimte gepropt. Dat merk je vooral bij de bussen ‘s ochtends. Dan sta je gerust een uur te wachten in de zon op je bus. Vond ik een gedoe. Dan betaal ik liever iets meer voor een betere kamer en locatie. Dan maar geen thematisering.

De eerste keer heb ik buiten het resort geslapen. Dat heeft voor- en nadelen. Voordelen zijn de prijs – veel goedkoper dan een Disney Hotel – en dat je makkelijker naar andere pretparken als SeaWorld en Universal kan gaan. Nadeel, je bent afhankelijk van een minder efficiënte pendelbus die maar een paar keer per dag rijdt – en waardoor je vaak het vuurwerk mist – of je moet een auto huren. Je moet dan wel betalen om deze bij de Disney Parken te parkeren.

Mijn tip zou zijn, kies voor een Disney Springs Resort of Swan and Dolphin. Of als je toch de Disney magie wilt voor een Moderate of Deluxe resort.

Wat is de beste tijd om te gaan?

Zelf ga ik altijd begin september. De Amerikaanse scholen beginnen half augustus weer dus aan het eind van die maand start het laagseizoen. Het is dan een stuk rustiger.

Andere rustige tijden zijn februari, april, begin oktober, begin november en begin december. Vermijd Amerikaanse feestdagen, want dan zijn de pretparken overvol. Met name Magic Kingdom is op zo’n dag ontzettend druk.

Walt Disney World kent – net als Disneyland Paris – vrijwel geen laagseizoen meer. In rustigere periodes is het minder druk, maar er is nog steeds genoeg volk. Een Fastpass reserveren is een múst.

Is het in de zomer niet te warm?

Absoluut! Elke dag 35+ graden en een hoge luchtvochtigheid. Ken je die stoomsauna’s? Zo voelt het de gehele dag in Walt Disney World, plus daarbij een hete zon die op je schijnt. Je bent al kleddernat van het vocht voordat je in de Parken aankomt.

Bereid je daarom dan ook goed voor. Neem zonnebrand mee en zorg dat je overal water haalt. Dit is in de Parken gratis bij restaurants waar je ook frisdranken uit de spuitfontein kunt halen. Gewoon naar de balie lopen en vragen om een “cup of water.” Andere locaties waar je gratis water kunt halen zijn Starbucks en in Disney Springs bij de informatiebalie. Genoeg drinken is echt belangrijk, want je verliest meer vocht dan je denkt. Hierdoor kan je sneller moe raken en heb je minder plezier van je vakantie.

Probeer daarnaast ook op het warmst van de dag de zon te vermijden. Zoek de schaduw op en blijf in de airconditioning.

Maar ben je dan niet bang voor orkanen?

Het orkaanseizoen is 6 maanden per jaar. Dan is het aantal maanden dat je naar Walt Disney World kunt gaan erg beperkt. Het is natuurlijk vervelend als er precies eentje aankomt als jij in Walt Disney World bent. Maar het is dé veiligste plek om te zijn. De hotels zijn hartstikke stevig en iedereen is goed voorbereid. Tijdens het natuurgeweld wordt voor entertainment gezorgd.

Slechts een paar keer is het gebeurd dat de Disney Parken gesloten werden vanwege een orkaan. Dat is natuurlijk balen als dat tijdens jouw vakantie gebeurt. Toch heeft dit nadeel ook een voordeel. Vóór en net na de orkaan zijn de Parken vrijwel uitgestorven. Er staan nauwelijks wachtrijen en je ziet eigenlijk alleen hotelgasten rondlopen. De locals zijn dan namelijk druk bezig om hun huis klaar te maken voor de orkaan en de brokstukken op te ruimen als de orkaan geweest is.

Mijn laatste tip – reserveer je Fastpass+ van tevoren!

Slaap je in een Disney Resort dan mag je 60 dagen voor aankomst je Fastpassen voor je hele verblijf reserveren. Drie per dag, in 1 Park naar keuze. Doe dit, want je krijgt er anders echt spijt van. Voor populaire attracties als Flight of Passage, Slinky Dog Dash en Seven Dwarfs Mine Train zijn op de dag zelf geen Fastpassen meer te krijgen. En met wachtrijen die gemakkelijk oplopen tot 180 minuten wil je liever niet in de rij aansluiten, toch? Slaap je buiten Walt Disney World dan kan je 30 dagen voor aankomst je Fastpassen reserveren, mits je een geldig toegangsticket hebt gekocht.

Bekijk hier het artikel wat ik eerder schreef over dit systeem, hoe je moet reserveren en welke Fastpass je moet kiezen.

Maak tenslotte ook zeker gebruik van de app. Elk Park heeft gratis wifi, maar zet voor de zekerheid je Mobiele data uit. Je kunt in de app je Fastpassen wijzigen, reserveren en de laatste wachttijden controleren. Een onmisbare tool wat mij betreft.

Foto’s: Disney

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen