Hoe leuk is Slagharen Waterpark Aqua Mexicana?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Slagharen heeft naast een vakantiepark, pretpark ook een waterpark. Deze heet Aqua Mexicana. Entree hiervoor zit niet inbegrepen bij het toegangskaartje voor het attractiepark en moet je dus los aanschaffen.

Je kunt het waterpark trouwens niet los bezoeken. Het is altijd in combinatie met entree voor het attractiepark. Daarbij heb je gratis toegang als je verblijft in de huisjes op het vakantiepark. Alleen gasten van de camping moeten een los ticket kopen.

Een ticket voor Aqua Mexicana is net zo duur als een dagje parkeren. Dus voor de prijs hoef je het niet te laten toch?

Wat is er te doen?

Het waterpark bestaat uit een binnen- en buitengedeelte.

Binnen heb je diverse glijbanen, zwembaden en een groot bubbelbad voor 70 personen. Daarbij staan er diverse ligbedjes en er is een splashgedeelte voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Buiten is er een zwembad met daaromheen ligbedjes. Ook hier vind je glijbanen en een splashgedeelte voor de kleintjes. Daarbij staan de ligbedjes in zand, voor het strandgevoel.

Voor wie is het?

Met dit waterpark richt Slagharen zich echt op de gezinnen. Zeker met wat jongere kinderen. Er zitten wat spannendere glijbanen tussen maar over het algemeen zullen oudere kinderen zich hier al snel vervelen.

Voor ouders is het wel lekker ontspannen op de bedjes van het zandstrand. Al kan het hier op sommige dagen erg druk en chaotisch zijn.

Daarbij hebben ze met de splashgedeeltes ook aan de jongere bezoekers gedacht. Op deze plekken kunnen kinderen die nog niet kunnen zwemmen ook heerlijk spelen met water. Zeker op warme dagen een verademing.

De moeite waard?

Slaap je op het vakantiepark dan zou ik hier sowieso een bezoekje aan brengen. Het is een leuke aanvulling op je verblijf zeker als het warm is.

Zo vind ik Aqua Mexicana ook een beetje aanvoelen. Als een leuke aanvulling op je verblijf in het vakantiepark. Blijf je slapen op de camping dan zit je entree er niet gratis bij. In dat geval zou ik het er wel bijboeken.

Maar wat als je een dagje naar Slagharen gaat?

Kijk voor de ticketprijs hoef je het niet te laten €8,50 is niet heel duur voor onbeperkt zwemmen en van de glijbaan. Maar het is geen múst. De glijbanen zijn leuk maar niet zo bijzonder dat je ze echt moet bezoeken.

Is het nou echt heel warm buiten en wil je even afkoelen dan kan dat hier natuurlijk prima. Maar houd er dan wel rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn. Zeker tijdens vakantieperiodes waarin het vakantiepark goed gevuld is.