Pretparken – in eigen land en over de grens

Er zijn maar weinig mensen niet dol op pretparken. Voor gezinnen is het een populair dagje uit maar ook genoeg volwassenen zijn regelmatig in de attracties te vinden. Hier in Nederland hebben we er een hoop. Hoeveel kan jij er noemen? EftelingWalibiSlagharen, Hellendoorn, Julianatoren, en ga zo maar door.

Heb je aan deze parken niet genoeg dan kan je altijd over de grens kijken. Zoals bijvoorbeeld in onze buurlanden. In België heb je natuurlijk Plopsaland, WalibiBobbejaanland en Bellewaerde. Duitsland heeft dan weer Europa-ParkPhantasialand, Wunderland Kalkar en Holiday Park. Kortom, aan keuze geen gebrek.

Wil je dan nog een stapje verder kan je het vliegtuig nemen naar de VS waar je de pretparken in met name Californië en Florida niet mag missen. Of de prachtige pretparken in Japan.

Of je nou een pretparkliefhebber bent of een leuk dagje uit zoekt. Er zijn altijd genoeg mogelijkheden om te kiezen.

Pretparken in Nederland

Het populairste pretpark in Nederland is de Efteling. Dit sprookjespark is al sinds 1952 een geliefde attractie voor gezinnen. Met als hoogtepunt natuurlijk het Sprookjesbos. Waar zelfs afgelopen jaar nog een nieuw sprookje aan is toegevoegd.

Wil je iets meer actie dan is er Walibi Holland. Dit pretpark richt zich op de tieners en heeft daardoor ook wat minder activiteiten voor jongere kinderen.

Voor het hele gezin zijn er naast de Efteling nog meer smaken. Duinrell bijvoorbeeld dat aan de Haagse kust ligt. Of Julianatoren midden in de bossen. In het noorden van het land vindt je verder nog Slagharen en Hellendoorn. Tenslotte kan je naar Drievliet of Plopsa Indoor Coevorden die zich meer richten op jongere kinderen.

Duitsland en België

Hierboven heb ik het er kort over gehad, maar ook net over de grens in België en Duitsland zijn er genoeg pretparken.

In Duitsland zijn de meest bekende parken Movie Park Germany, Phantasialand en Europa-Park. Daarnaast vindt je hier minder bekende parken zoals Holiday Park, Heide Park, Hansa Park en Wunderland Kalkar.

Veel van deze pretparken liggen in mooie omgevingen waar nog meer te doen is dan alleen attracties. Daardoor zijn ze goed te combineren met een vakantie.

Dat geldt trouwens ook voor de parken in België. Plopsaland bijvoorbeeld ligt vlakbij de Belgische kust. Iets zuidelijker ligt Bellewaerde dat een attractie- en dierenpark in één is. Boudewijn Seapark is nog zo’n park waar dieren en attracties centraal staan. Voor oudere kinderen zijn er Walibi Belgium en Bobbejaanland.

UK, Frankrijk, Italië en Spanje

Houdt het dan niet op met pretparken vraag je je nu misschien af? Nee hoor we gaan nog even door :)!

In de UK bijvoorbeeld waar LegoLand, Alton Towers, Blackpool Pleasure Beach de bekendste attractieparken zijn.

Frankrijk heeft natuurlijk Disneyland Paris, maar ook Parc Asterix dat er maar een paar minuten vandaan ligt. Andere pretparken in Frankrijk zijn Futuroscope en Puy du Fou.

Tenslotte de parken in het zuiden van Europa. Leuk voor tijdens je vakantie. Spanje heeft Warner Park, Port Aventure en Loro Park. Italië het bekende Gardaland, Mirabilandia en Movieland Park

China en Japan

Er zullen er maar weinig zijn die voor pretparken naar China of Japan zullen gaan. Maar ben je toevallig in de buurt en heb je zin om een achtbaan te pakken, dan kan dat in China bijvoorbeeld in de twee Disney pretparken Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland. Geen zin in Mickey Mouse? Ga dan naar Ocean Park in Hong Kong of Songcheng Park in Hangzhou.

Japan heeft natuurlijk de stad Tokio wat al een belevenis op zich is. Wil je nog iets meer spanning dan kan je naar de twee Disney Parken van het Tokyo Disneyland Resort, naar Universal Studios Japan in Osaka, Legoland of Fuji Q Highland dat aan de voet van Mount Fuji ligt.

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten staan bekend om groot, groter, grootst. Dat geldt ook voor veel attracties en de parken. Veel daarvan vindt je in Florida: Walt Disney World, Universal Orlando, Busch Gardens Tampa en Legoland. Aan de andere kant kan je naar Disneyland Anaheim, Knott’s Berry Farm, Universal Studios en Six Flags Magic Mountain.

Andere bekende pretparken de VS zijn Dollywood, Hershey Park en Cedar Point.

Midden Oosten

Tenslotte het Midden Oosten. Ook daar zijn er genoeg achtbanen en andere attracties te vinden, waarvan je er eentje niet mag missen. Ferrari World in Abu Dhabi heeft de snelste achtbaan ter wereld: Formula Rossa gaat 240km/h.

Andere pretparken in het Midden Oosten zijn Al Montazah Park in Sharjah, Warner Bros World in Abu Dhabi en Legoland Dubai.

Zoals je ziet, als je bent uitgekeken op de pretparken in Nederland heb je internationaal nog meer dan genoeg keus!

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen