Home Dagje uitPretparkenEuropapark Hoe leuk is Europa-Park?

Hoe leuk is Europa-Park?

door Bianca

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het eerst naar Europa-Park ben geweest maar ik kijk er nog steeds met veel plezier op terug. En ik zou zo weer teruggaan! Want Europa-Park is absoluut de moeite waard als je de urenlange rit vanuit Nederland doorstaat. Het park ligt namelijk in het zuiden van Duitsland wat betekent dat we vanuit het westen van het land bijna 7 uur onderweg waren.

Toen ik zelf naar Europa-Park ging verbleven we in het Colosseo Hotel. Dat is één van de hotels die direct naast het park ligt. Vanuit de lobby ben je binnen een aantal minuten bij de speciale ingang waar alleen hotelgasten toegang tot hebben. Per nacht ben je iets meer dan €100 per persoon kwijt. Deze prijs is inclusief ontbijt maar exclusief entreetickets voor het park. Boek je een entreeticket erbij dan kost dat iets minder dan €100 per persoon extra. Je hebt dan 2 dagen onbeperkt toegang tot het park.

Hotel Colosseo Europa-Park

Wat mij met name positief verrast heeft zijn de vele attracties. Vooral de achtbanen in dit park zijn zeker de moeite waard! Maar er zijn nog veel meer attracties, shows en ander entertainment.

Wat is er te doen in Europa-Park

Veel! Er zijn zoveel attracties dat je zeker twee dagen zoet bent om alles te zien. Zelf ben ik begin augustus naar Europa-Park geweest en – hoewel het erg druk was – kan ik mij niet herinneren dat we lang in de rij hebben gestaan. Behalve bij de Silver Star, want deze achtbaan is zo populair dat hier altijd genoeg mensen in de rij staan. Ondanks de korte rijen hebben we toch zeker anderhalve dag nodig gehad om alles te kunnen zien.

Volgens de website van Europa-Park zijn er 104 attracties. Hierbij tellen zij ook het entertainment mee en bijvoorbeeld knutseltafels of een kerstmarkt. Er is ook een soort sprookjesbos waar je – net als in de Efteling – een scene uit een bekend sprookje ziet. Denk hierbij natuurlijk aan Doornroosje, Assepoester, de Gans met de gouden eieren en het dorp van de 7 dwergen.

Je merkt aan alles dat het een expositie is van een attractiebouwer. (de familie Mack is nog steeds eigenaar van dit park) Het is namelijk een bonte verzameling van allerlei attracties die je doet denken aan andere pretparken. Bijvoorbeeld het spookhuis lijkt enorm op Phantom Manor in Disneyland Paris, net als de theekopjes(in Europa-Park heten ze koffiekopjes). De Vloek van Cassandra is een variant van Villa Volta en Whale Adventures ken je bijvoorbeeld ook uit Walibi Holland. Nou is het natuurlijk niet zo gek dat je attracties in meerdere pretparken terugziet, maar in Europa-Park is dat net een stapje extremer.

Unieke achtbanen

Ben je een achtbaanliefhebber? Dan moet je zeker naar Europa-Park. De achtbanen daar zijn écht geweldig. Er zijn er in totaal 13 – van heel extreem tot geschikt voor het hele gezin. Mijn favoriete achtbaan in Europa-Park is Euro-Mir. Dit is een soort Crush’s Coaster maar met een ruimtethema. Je maakt als het ware een wilde ruimte reis die begint met de lancering waarna je al draaiend naar beneden valt.

Een andere aanrader is de Silver Star. Dit is de grootste en hoogste achtbaan van Europa-Park. De karretjes bereiken een snelheid tot 130km/h en er zijn genoeg momenten waarop het lijkt alsof je zweeft. De volgende achtbaan die zeker de moeite waard is gaat iets minder hard maar lanceert je wel van 0 naar 100 km/h in 2,5 seconde. Vervolgend gaat de Blue Fire Megacoaster door krappe bochten en onderweg ga je ook nog 4 keer over de kop.

Wat ik zelf de engste achtbaan vind is de Matterhorn Blitz. Dit is een wildemuisachtbaan waar je in een karretje met 4 personen door allerlei krappe bochten schiet. De rit begint met een val vrijwel recht naar beneden vervolgens heb je door de krappe bochten constant het gevoel dat het karretje van de baan schiet. Hoewel ik in veel achtbanen ben geweest, is dit één van de weinige waarbij ik blij ben er weer uit te mogen.

Europa-Park attracties voor het hele gezin

Naast de achtbanen zijn er nog tientallen andere attracties in Europa-Park. De meeste zijn geschikt voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten zijn er diverse speeltuinen en milde attracties zoals een draaimolen. Ook is er een sprookjesgedeelte dat vergelijkbaar is met het Sprookjesbos in de Efteling.

Voor oudere kinderen en volwassenen die niet van thrillrides houden is er ook meer dan genoeg te doen. Er zijn in Europa-Park heel veel attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Denk hierbij aan diverse boottochtjes, ritjes in de monorail en trein, een 4D bioscoop en het eerder genoemde spookhuis. Je ben zeker de gehele dag zoet in dit pretpark.

Hoe leuk is Europa-Park?

Persoonlijk vind ik dit pretpark echt een aanrader. De thematisering is niet van hetzelfde niveau als de Efteling of Disneyland Paris – maar het enorme aanbod attracties maakt dit meer dan goed. Er is echt voor elk wat wils.

Voor liefhebbers van thrillrides zijn er extreme achtbanen. Is dat niet jouw ding, dan zijn er nog meer dan 80 andere attracties en activiteiten waaruit je kunt kiezen. Er is zelfs aan de allerkleinsten gedacht. Naast de vele speeltuinen zijn er ook attracties waar zelfs de jongste kinderen in durven.

Het enige nadeel van Europa-Park vind ik de bereikbaarheid. Hoewel het dicht bij een doorgaande snelweg ligt, is het vanuit Nederland behoorlijk ver rijden. Je gaat er niet “even” naartoe. Je kunt het het beste combineren met een huisje in de omgeving en als uitstapje dan één of meerdere dagen naar Europa-Park gaan. Of je rijdt er langs als tussenstop tijdens jullie reis naar het zuiden. Het park ligt namelijk vlak langs de Duits-Franse grens tussen Straatsburg en Mulhouse.

Ben je in de buurt van Rust, Duitsland dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Europa-Park. Ook de hotels zijn absoluut een aanrader. De thematisering die het Park mist, maken deze meer dan goed. Kortom, het antwoord op de vraag “Hoe leuk is Europa-Park” is: zeker de moeite waard!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter